Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. április 26.

Férfias viselet

A 2010-es tavaszi-nyári trendet ismét elárasztották a maszkulin darabok. Pár éve visszatérő elemei a divatnak a hatalmat és erőt sugárzó zakók, bő ingek és nyakkendők.

Sok mindent jelképez a nők férfias stílusú öltözködése, de a legmeghatározóbb cél még mindig a figyelemfelkeltés, meghökkentés, hiszen hiába látni a kifutókon és utcán egyaránt évek óta nyakkendőt és zakót a nőkön, mégsem vált uralkodó irányzattá. Sok tervező építi fel egész kollekcióját egy alapkoncepcióra, de nem igazán látni olyat, hogy a férfias stílus lenne ez az idea, inkább elszórtan találni darabokat az egyes kollekciókban. A military stílus kivétel ez alól, idén nagyon is uralja a kollekciókat.

Anna Sui: csak vidáman

Mint minden irányzatban, a maszkulin öltözködésben is rengeteg lehetőség rejlik, melyet a tervezők nem mulasztottak el kihasználni. A legvidámabb formáját Anna Sui választotta a férfias elemek hangsúlyozásának: kislányos, gombafrizurás modelljeire angol iskoláslányokat idéző darabokat adott, az öltöny komorságát bohókás kockákkal és rövidnadrággal bolondította meg. Néhány huszáregyenruha is előkerült a süllyesztőből, melyek a virágmintás nyári ruhákat kiegészítve vicces hatást keltettek: mintha apuka szekrényéből válogattak volna a kíváncsi gyermekek.

 Anna SuiAnna SuiAnna Sui

Chloe: irodai munkához

A Chloe az előbbinek szöges ellentétét vette alapul: a ruhák (és modellek) slampossága már-már ironikus hangnemet üt meg, a fakó, fáradt színek, bő nadrágok, combközépig logó férfikabátok és a farmer kamionsofőr-szerelés a nőiség árnyoldalát mutatják meg, maximum az irodai munkába beleszürkült nők számára lehetnek vonzóak ezek az összeállítások.

 ChloeChloeChloe

Dolce & Gabbana: a valóban férfias nő

Kemény üzletasszonyok ruházatát tervezte meg a D&G a férfias stílus jegyében idén, ugyan ők csak a zakót és a betűrt inget kölcsönözték az erősebbik nem ruhatárából, a hatás így is egészen határozott és érzelemmentes. A szögletes szabású zakókat farmerrel vagy szövetnadrággal, western csizmával, kendővel és betűrt, kigombolt inggel viselik a hölgyek. Városi viseletnek ezek a leginkább elképzelhető együttesek.

D&G D&GD&G

DKNY

A legvegyesebb ötleteket a DKNY-nál találtuk, vicces és komoly megoldásokat egyaránt alkalmazott a márka. Erősen férfias hatást értek el a szürke női öltönnyel, melynek nadrágja alul gumírozott, ám ezen az egy momentumon kívül mindenben megegyezik férfi párjával. Az összes zakóra jellemző, hogy úgy lóg a modellen, mintha legalább három számmal nagyobb lenne a kelleténél, a szürke öltönynél ez kicsit furcsán mutat, a sztreccsnadrágos párosításnál pedig inkább humorosan hat.

DKNY DKNYDKNY

Coco Chanel óta viselhetnek a nők igazán divatosan nadrágot, a kétezres évek beköszöntével pedig egyre jobban divatba jött az anrdrogün kinézet, mely nem csak a nők férfiasodását foglalja magában, hanem a lányos arcú, vékony fiúk is egyre jobban hasonlítanak a sovány, fiús testalkatú modell-lányokra. Mégis, az, hogy a férfiak szoknyát viselnek sokkal meglepőbb még számunkra, mint ha a nők hordanak nyakkendőt.

Ádám Judit

Fotók: vogue.co.uk


Stanci 2010-04-26
A DKNY cuki, de a Chloe nekem borzalmaas:)
lili 2010-04-26
Nekem tetszenek ez az összállítások.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Zoknit nyáron

Ebben a szezonban nem bűn szandálhoz, cipőhöz zoknit húzni. »»

Divatos hordozók

Nyáron a következő táskák lesznek divatosak!»»

Virágom, virágom

Jó idő, romantika, virágminta. Mi kell még?»»

2010-es blézerek

A blézer az 1950-es években jött divatba és azóta is jelen van.»»

Aszimmetrikus felsők nyárra

Ismét egy részletet ragadunk ki: az aszimmetrikus felsőrészeket mutatjuk be.»»

Sztárkontyok

Lesd el a legjobb trükköket és a legmelegebb nyári napokon sem melegít majd hosszú hajad.»»