Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 8.

Virágom, virágom

Jó idő, romantika, virágminta. Mi kell még?

Ha valaki azt mondja: tavasz, rögtön a nyíló virágok, a zöldellő levelek, a korai napsütés és a színárban úszó mezők jutnak eszünkbe, a romantika alapvető jegyei. És ha már romantika, egyetlen napsütötte szezonban sem feledkezhetünk el a szentimentalitás megjelenéséről a divatban, a virágmintákról.

Lágy vonalak

Kicsit hippis, kicsit játékos, de mindenképp a szabadság érzetét keltő összehatás, amit Diane von Furstenbergnek köszönhetünk. A lágy vonalak és bő anyaghasználat révén könnyű nyári ruhácskát viselhetünk a legmelegebb napokon is. Talbot Runhof szintén a kellő lezserséget tartja szem előtt és a bájos virágminta mellé lenge szabást társít, miközben a ruha felső részét úgy alakítja, hogy a vállak szabadon maradjanak, ezzel még kevéske szexisséget is csempész az összhatásba. Az Etro igazi színpompás rétre invitál minket magas derekú nadrágjával, mely az előbbiekhez hasonlóan kellemes viselet bő szabásával. Tucatnyi virágfajtát felvonultatva követeli viselőjétől a teljes alázatot, így mindenképp egyszerű, egyszínű felsőrészt válasszunk hozzá.

Diane von FurstenbergTalbot RunhofEtro 

Hölgyek

Nem pusztán átlagos nőknek, inkább kifinomult hölgyeknek javallott az alábbi három és hozzájuk hasonló kivitelezés. A Dolce&Gabbana virágkarneválja hétköznapra, munkába is hordható viselet, hűvösebb napokon egyaránt. Collette Dinnigan kislányos egyszerűséget és bájt tár elénk egyszerű, ám precíz mintázatú ruhácskájával, mely nem kíván további kiegészítőket maga mellé. Ralph Lauren a vidék tisztaságát és színkavalkádját csempészte a pántos ruhába, mely túlzások nélkül, a maga egyszerűségével teszi vonzóvá viselőjét. Platform talpú- vagy lapos szandállal ajánlott a kreációkat viselni.

Dolce&GabbanaCollette DinniganRalph Lauren 

Eltérő mintázattal

Nem alapkitétel, hogy a virágmintának feltétlenül színesnek és konkrét virágot ábrázolónak kell lennie, előfordulhat absztrakt vagy geometrikus viszonylatban is. Ezt a kiskaput használta ki néhány tervező, akik a virágok alapismérveit meghagyva egy egészen új látásmóddal ajándékoztak meg minket. A DKNY gyermekrajzokra emlékeztető mintázattal látta el egy egyszerű szabású ruháját, melyet akár blézerrel is bátran viselhetünk. A másik oldalon viszont a festészetre hajazó, művészi mintákkal és ismételten egyszerűséggel találkozhatunk. A Marni is jobbnak érezte a megszokottól eltérni, és a néhol alig felismerhető, magában jellegtelen, ám összességében kifejező ecsetvonásokkal, s egy seregnyi virágra emlékeztető motívummal ékesítette az önmagában is lehengerlő ruhát.

DKNYDKNYMarni

Örök romantikusoknak és új keletű szerelmeseknek feltétlen ajánlott legalább egy virágmintás ruha erre a szezonra!

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Öröm a szép köröm

Műköröm választék a nyárra.»»

Klasszikusok klasszikusa: a k...

A kötelező kabátka és szoknya.»»

Bő és aszimmetrikus szoknyák

A szoknya nővé varázsolja a lányokat és asszonyokat, fiatalokat és időseket.»»

Divat a konfekción túl

Hogyan hordjunk mintás ruhákat modell alkat nélkül?»»

Stílusok kavalkádja

Három újabb stílus, melyet követhetünk ezen a nyáron.»»

Fehérneműk a felsőruházatban

Nincs mit rejtegetnünk!»»