Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 7.

2010-es blézerek

Bár a divat örök változó, mégis vannak olyan darabjai, melyek állandóan elkísérnek minket, melyeket nem tudunk és nem is akarunk megunni, melyek akár praktikai szempontból is előnyösek. Ilyen a blézer, mely az 1950-es években jött divatba elegáns szabadidő-öltözékként, majd az 1960-as években a mindennapi öltözködésbe és a női ruházatba is bevonult.

3.1. Phillip Lim

Kezdésként egy klasszikus, dupla gombsoros darabot láthatunk, melyhez ugyanolyan öv is társul. Az ujjak, az előző évhez megszokottan, idén is feltűrtek vagy felhajtottak, csupán a pasztell színű blúz az, mely kilátszik. Majd egy rövidre szabott, a military stílusba is beillő kabátkát mutat nekünk Phillip Lim, melyet ruhához és nadrághoz egyaránt viselhetünk, tulajdonképpeni színmegkötés nélkül. Végül egy ujjatlan, kifejezetten modern hatást keltő, fehér blézer következik a sorban, mely a különlegességet magában hordozza, így a kiegészítők kapcsán ne essünk túlzásokba.

3.1 Phillip Lim3.1 Phillip Lim3.1 Phillip Lim 

Givenchy

A Givenchy a formákkal játszott és általuk újította meg a tradicionális blézert. Minden esetben szögletes, éles formákról beszélhetünk, néhol a matróz stílussal kombinálva, a vállakat hangsúlyozva, két háromszöget formálva, néhol a mell alatt gombolható, tiszta fehérségben. Tökéletesen viselhető darabok mind fekete-fehér kombinációban, mind színes kiegészítőkkel, egy-egy színes, mintás ruhadarabbal pedig lággyá, játékossá is tehetjük őket.

GivenchyGivenchyGivenchy 

Jil Sander

Jil Sander megmaradt az abszolút klasszikusnál és sem formában, sem anyagban nem változtatott a közkedvelt megoldáson. Egysoros gombozás, lágy és könnyed esés, apró zsebek és tökéletes elegancia. A kifinomultságot erősítheti a szorosan meghúzott öv, a feltűrt ujj pedig lazábbá varázsolja a nett megjelenést. Nem csak irodai viseletre alkalmas, hűvös estéken is megfelelő védekezés a hideg ellen.

Jil SanderJil SanderJil Sander 

Yves Saint Laurent

Egytől egyig ujjatlan megoldásokkal találkozhatunk, melyek a Givenchy-vel szemben a kerek formákra építenek. Egyetlen szög vagy éles vonal sem tarkítja a kompozíciót, inkább félkörök és finom formák, mintha a Hold fogyása elevenedne meg előttünk. Egyszerű, tiszta színek, rövidebb és hosszabb megoldással készült blézerek, minden esetben a vállat hangsúlyozva. Összességében modern és bátor darabok.

Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»