Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 19.

Fehérneműk a felsőruházatban

Témánk ezúttal kicsit talán kisebb rajongótábort tudhat maga mögött, ám ettől még létező és a dizájnerek által igen kedvelt irányvonal: a fehérnemű kilépett a takarásból és megmutatja magát, minden viszonylatában.

Kevés látnivaló

Nem csak a kivillanó melltartópántokról és áttetsző anyagok által láttatni engedett alsóruházatról eshet szó jelen esetben - bár ezekre is számos példát találhatunk -, hiszen a sejtető anyagok nyáron közkedveltek és hasznosak is, olyan mértékben alájuk öltözni, hogy semmit se mutassanak pedig balgaság a hőség óráiban. Alberta Ferretti igazán lágy és minimalista púderszín ruhája egészében megmutatja, mit viselünk a ruha alatt, mégis a könnyedség és elegancia lehelete érint meg a kompozíció láttán, míg Roberto Cavalli overallja inkább kihívó mély dekoltázsával. Christian Dior bálra, estélyre készülő hölgyeknek tervezett ruhája magával ragadó módon követeli a tekinteteket, makacs eleganciáját némi szabadossággal ötvözte, ily módon egyszerűen ellenállhatatlan.

Alberta FerrettiRoberto CavalliChristian Dior 

Fűzők

A halcsontos mídereket és fűzőket a korábbiaktól megszokotthoz képest bátran viselhetjük ruhaként vagy magán a ruhán is, akár sportosabb kivitelezésben, ahogy Alexander Wangnál láthatjuk, de kifejezetten elegáns vonulatban is megállják a helyüket a Christian Diortól tanult módon, aki a csipkés, lágy szoknyácska fölé egy határozott, fekete fűzőt rendelt. Egyszerre bájos és erőteljes megjelenést biztosít ez a csel. Jean Paul Gaultier military stílusú kompozícióját egy fűzővel tette teljessé, majd mégis úgy gondolta, túl sokat engedett láttatni, így félig takarásba vonta a bőrből készült darabot. Talán ez a megoldás nem feltétlenül fog a kifutóról az utcákra vándorolni, de a fűző magában is megállja a helyét egy hasonló kis szoknyácskával.

Alexander WangChristian DiorJean Paul Gaultier 

Melltartók

A melltartót magában, ruhaként is viselhetjük, nem feltétlenül fontos a ruha alá rejteni, ám ehhez természetesen egy különleges darabra van szükségünk, például egy olyanra, amely bőrből készült. Ez esetben pedig egy igazán mélyen dekoltált ruhához is megfelelő, ahogy a Dolce&Gabbana modelljén is láthatjuk. Az erőteljes, vampos megjelenést a derékon masniban megkötött öv ellensúlyozza, így kap lágyságot és kevéske kislányos bájt. Az inkább megfelelő eseményekre felvonultatott megoldás után egy, az utcára sokkal inkább és bátrabban viselhető variációt kapunk a Just Cavallitól. Egy egyszerű, lila melltartó az áttetsző trikó felett és a mélyen dekoltált póló alatt, komolyságot követelő mellénnyel párosítva. A cukorka színek egészen megédesítik a bohém stílust, a szakadt farmer pedig kifejezetten őrültté varázsol. Marc Jacobs föld színekben játszó együttese esetében, épp a túlzások határán lépkedünk az áttetsző felsőn viselt melltartó és a buggyos nadrág keresztezésével, mely alól kilátszik a harisnya derék része is, mellyel az intim szféra tökéletes megszűnését fenyegeti.

Dolce&GabbanaJust CavalliMarc Jacobs 

Nézettség kérdése

Az alsószoknya egy ingszerű, hosszú fehérnemű, mely az alsótestet burkolja. Száz évvel ezelőtt az alsószoknyák száma a társadalmi státust határozta meg, annak előtte pedig a népiesség szimbóluma volt. Napjainkban azonban az áttetsző anyagok alá viselendő öltözék, mely nem az erkölcsösség kifejeződése, inkább a szexualitás erősítése és a kacérság életre hívása. Christian Dior épp ezt a kacérságot ragadta meg és párosította némi könnyedséggel, csipkével és a vízre emlékeztető hullámokkal. Ilyen párosításban az önbizalom hiánytól mentes, merész hölgyek divatjává avanzsálta az alsószoknyát, illetve alsó ruházatot, mely fölé akár egy erős színű fátyolszerű anyagot is elég illesztenünk. A Dolce&Gabbana egy francia bugyis body-t helyezett a kifutó középpontjává, melyet csupán egy csipkés, térd alá érő szoknyával igyekezett leplezni, vagy talán még jobban kiemelni.

Christian DiorChristian DiorDolce&Gabbana 

Kíváncsian várjuk, vajon a kifutók után az utcákon is találkozhatunk-e majd hasonló sziluettekkel!

 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«3456789»

Városi strandokon

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár III. »»

Párizsi romantika

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár II.»»

Military

Könnyen felismerhető az a stílus, melyet a military képvisel.»»

Repkedő masnik

A masni 2010 tavaszán és nyarán is szerepet kapott.»»

Tengerre matróz!

Akár a városban, akár a homokos parton vagyunk, éljünk idén is a lehetőséggel és öltözzünk tengerésznek!»»

Pirosban a szerelem ünnepén

Egy gyönyörű vörös ruha a Valentin napi vacsoránál nagy hatásssal lehet a szerelmünkre.»»