Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 20.

Stílusok kavalkádja

Öltözhetünk tengerésznek, virágos kertnek, szafarizhatunk, követhetjük az antik kultúrák vonalát, vagy felvehetjük a country-, egyiptomi-, huszár stílust is. Választékban bővelkedünk, lássuk az utóbbi három pontosítását.

Country

A country vagy vidéki stílus klasszikusan sportos ruházat rusztikus anyagokból, leginkább gyapjúból, gyakran hagyományos mintázattal is, sokszor bőrrel kombinálva. Eredetileg angol ruhagyártók stílusa, a párizsi haute couture is átvette; különösen a hetvenes években volt divatos. Ne feledkezzünk meg a filmekből oly jól ismert, farmert hordó gazdákról sem, vagy a lovasokról, akik csizmája sokszor rojtokkal volt díszítve. Mindezt elegyítette a D&G nyári kollekciójában. Koptatott, lyukas farmer és farmering, kötelező csizmával párosítva, bőr övvel és a nyaksállal, mely szintén farmerból készült, esetleg egy bőr ruha párosítva egy rojtos csizmával és mindent magának követelő tekintettel. Igazi western lányoknak való viselet! A városba kicsit lágyabb összeállítás ajánlott: a fehér, feltűrt ujjú blézer kifejezetten könnyebbé teszi az outfitet.

D&GD&GD&G 

Egyiptom

Az antik kultúrák gazdagsága és titokzatossága jut eszünkbe Oscar de la Renta modelljének láttán, aki a gazdagon díszített, földig érő ruháját igazi istennőknek tervezte. Elie Saab a szabással emlékezett meg az ókori időkről, félvállas ruhája és annak redőzése tökéletesen feleleveníti a századokkal ezelőtti viseleteket. Színében abszolút minimalista, az erkölcsösség tökéletes megjelenésével találjuk szembe magunkat. A vállrészen elhelyezett díszítés teszi modernné és adja meg a ruha fényét. Diane von Furstenberg a ruha mintájával idézi fel a piramisok idejét, mely épületekre emlékeztető mintázat még a ruhákon is szembetűnik. Az idő tájt jellegzetes, cikkcakk motívummal díszítették a női ruhákat, melyet Furstenberg a ruha két szélén alkalmazott, tökéletesítve az összhatást. A saru elmaradhatatlan és szükséges kiegészítő eme darabokhoz.

Oscar de la RentaElie SaabDiane von Furstenberg 

Huszárok

A huszárok jellegzetes, rövid egyenruhakabátját, a dolmányt viselő modellek vonulása jellemzi Anna Sui nyári kollekcióját. A gazdagon díszített kaftánszerű kabát megfelelő kiegészítése a kemény kalap, mely szintén díszítésben bővelkedik, mindez egy csizmára emlékeztető, hosszú szárú szandállal viselve még a virágos ruha ellenére is tiszteletet követel magának. A dolmány egyik jellegzetessége, hogy az ujját visszahajtva hordták, ezt a tervező egyszerű, háromnegyedes ujjal oldotta meg. A zsinórozással díszített kabátka testvére pedig a szintén díszített szoknya, mely színe miatt a tenger vizeit hívja életre, ezzel a lóhátról egészen a hajókig juthatunk. A bézs színeiben játszó ruhához a hűvösebb időkre, egy szintén bézs kabátka dukál, mely a nyaknál egy szalaggal köthető össze, nőies és kislányos megoldás egyszerre, miközben jellegéből adódóan, szigort és keménységet követel. Zárszóként pedig csak ennyit mondanánk: Lóra!

Anna SuiAnna SuiAnna Sui 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Sikeresen debütált a Magyar D...

A Július 5-én 93. alkalommal rendezték meg a magyar lóversenysport legnagyobb eseményét, a Magyar Derbyt - ezúttal egy divatbemutatóval is kiegészült a program.»»

NOS divatbemutató

Mesés anyagok, letisztult szabásvonalak, ultranőies ruhák jellemzik a kollekciót»»

Bicikli, mint a vörös szőnyeg...

Az InStyle Magyarország és a Hungarian Cycle Chic idén is kereste a legstílusosabb bringásokat Bringával a vörös szőnyegen rendezvényére. »»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»