Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 20.

Stílusok kavalkádja

Öltözhetünk tengerésznek, virágos kertnek, szafarizhatunk, követhetjük az antik kultúrák vonalát, vagy felvehetjük a country-, egyiptomi-, huszár stílust is. Választékban bővelkedünk, lássuk az utóbbi három pontosítását.

Country

A country vagy vidéki stílus klasszikusan sportos ruházat rusztikus anyagokból, leginkább gyapjúból, gyakran hagyományos mintázattal is, sokszor bőrrel kombinálva. Eredetileg angol ruhagyártók stílusa, a párizsi haute couture is átvette; különösen a hetvenes években volt divatos. Ne feledkezzünk meg a filmekből oly jól ismert, farmert hordó gazdákról sem, vagy a lovasokról, akik csizmája sokszor rojtokkal volt díszítve. Mindezt elegyítette a D&G nyári kollekciójában. Koptatott, lyukas farmer és farmering, kötelező csizmával párosítva, bőr övvel és a nyaksállal, mely szintén farmerból készült, esetleg egy bőr ruha párosítva egy rojtos csizmával és mindent magának követelő tekintettel. Igazi western lányoknak való viselet! A városba kicsit lágyabb összeállítás ajánlott: a fehér, feltűrt ujjú blézer kifejezetten könnyebbé teszi az outfitet.

D&GD&GD&G 

Egyiptom

Az antik kultúrák gazdagsága és titokzatossága jut eszünkbe Oscar de la Renta modelljének láttán, aki a gazdagon díszített, földig érő ruháját igazi istennőknek tervezte. Elie Saab a szabással emlékezett meg az ókori időkről, félvállas ruhája és annak redőzése tökéletesen feleleveníti a századokkal ezelőtti viseleteket. Színében abszolút minimalista, az erkölcsösség tökéletes megjelenésével találjuk szembe magunkat. A vállrészen elhelyezett díszítés teszi modernné és adja meg a ruha fényét. Diane von Furstenberg a ruha mintájával idézi fel a piramisok idejét, mely épületekre emlékeztető mintázat még a ruhákon is szembetűnik. Az idő tájt jellegzetes, cikkcakk motívummal díszítették a női ruhákat, melyet Furstenberg a ruha két szélén alkalmazott, tökéletesítve az összhatást. A saru elmaradhatatlan és szükséges kiegészítő eme darabokhoz.

Oscar de la RentaElie SaabDiane von Furstenberg 

Huszárok

A huszárok jellegzetes, rövid egyenruhakabátját, a dolmányt viselő modellek vonulása jellemzi Anna Sui nyári kollekcióját. A gazdagon díszített kaftánszerű kabát megfelelő kiegészítése a kemény kalap, mely szintén díszítésben bővelkedik, mindez egy csizmára emlékeztető, hosszú szárú szandállal viselve még a virágos ruha ellenére is tiszteletet követel magának. A dolmány egyik jellegzetessége, hogy az ujját visszahajtva hordták, ezt a tervező egyszerű, háromnegyedes ujjal oldotta meg. A zsinórozással díszített kabátka testvére pedig a szintén díszített szoknya, mely színe miatt a tenger vizeit hívja életre, ezzel a lóhátról egészen a hajókig juthatunk. A bézs színeiben játszó ruhához a hűvösebb időkre, egy szintén bézs kabátka dukál, mely a nyaknál egy szalaggal köthető össze, nőies és kislányos megoldás egyszerre, miközben jellegéből adódóan, szigort és keménységet követel. Zárszóként pedig csak ennyit mondanánk: Lóra!

Anna SuiAnna SuiAnna Sui 

Székely Krisztina

Fotók: style.com


Budapest Fashion Night 2015

Celeni és más magyar csodák a kifutón»»

Festmények ruhákon

Somogyi Réka képeiből készült ruhakollekciót láthattunk»»

A tökéletes esküvő a részlete...

Magas minőségű, különleges lakásdekorok magyar webshoptól, esküvőkre is!»»

Nagyon elegáns és nagyon bubi...

Finom krémszínek és vidám, nyári sárgák, plusz egy kis bubifólia, természetesen Szilas Ritától!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»