Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 26.

Bő és aszimmetrikus szoknyák

Az idei trendet elárasztották a bő és az aszimmetrikus szoknyák. Mivel nyáron minden nőnek kötelező viselet a szoknya, kiválogattuk az idén divatos darabokat, melyek között vannak rövid, hosszú és középhosszú szoknyák, lágyan eső és testtől elálló, félgömb alakú szoknyák, fodrosak és rakottak, romantikusak és lezserek, hagymaszoknyák és bőrszoknyák. Ezekben egy a közös: nővé varázsolják a lányokat és asszonyokat,  fiatalokat és időseket.

 

Királylányoknak 

A Chanel modellek, akik idén valamennyien királylányoknak öltöztek, tanácstalanul állnak félgömb alakú, valószínűleg abroncs által megtartott szoknyáikban a szalmabálák előtt. A színek visszafogottak, fekete és arany dominál, az anyagok csillogóak, finomak, elegánsak.

ChanelChanelChanel

Cynthia Rowley durcás királylányokat képzelt maga elé, akik dacosan, zsebre tett kézzel mászkálnak a kastélykertben. Ám egy királylány mégsem viselhet nadrágot, ezért Rowley jókora zsebeket tervezett a szoknyákra, melyek a hagyományos rakott szoknyát értelmezik újra: a rakások nincsenek levasalva, ezenkívül nem egyenletesen és szimmetrikusan vannak elosztva a szoknyákon, hanem össze-vissza. Rowley-nál egyszerűbb, aszimmetrikus aljú, deréköves, bő szoknyás ruhát is találhatnak a sportosabb királylányok.

Cynthia Rowley Cynthia RowleyCynthia Rowley

Istennőknek 

A Collette Dinnigan modellje mintha egyenesen a habokból kelt volna ki tengerkék, aprópöttyös fodrokból álló ruhájában Aphrodité görög istennő módjára. Ugyanez az érzésünk a Carlos Miele ruhát viselő Mihalik Enikő láttán, aki narancsszín árnyalataiban pompázó, lábaknál füstszerűen fodrozódó ruhában lépett a kifutóra. Az Alturazza hófehér ruhájában vonuló modell pedig Pallas Athénét testesíti meg. A szoknya alja aszimmetrikus, hátul fodros uszállyal rendelkezik.

Collette DinniganCarlos MieleAlturazza

Balerináknak 

Akik bájos balerinaként akarnak végigtipegni az utcán idén nyáron, mindenképp Collette Dinnigan szoknyát válasszanak „fellépésükhöz”. Ezek a deréknál és alul szűk, zsákszerű szoknyák biztosítják az egyedi outfitet, a térdig érő, bő tüllszoknya pedig a húszas évekbe repíti vissza viselőjét.

 Collette DinniganCollette DinniganCollette Dinnigan

A flamenco szerelmeseinek

Donna Karan a flamenco zene és tánc világát tárta a közönség elé piros-fehér-fekete és kék szoknyáival. A szabások és formák változatosak, van köztük aszimmetrikus szűk, pörgős kockás, vagy harang alakú csíkos, a közös bennük a lángolás és visszafojtott szenvedély, mely erre a zenére olyannyira jellemző.

Donna Karan Donna KaranDonna Karan

Modern csajoknak

A Fendi a 21. századi nőkre is gondolt, nekik találta ki ezt a megszokottól rendesen eltérő, derékra kötött, zsákra emlékeztető rövid, bő szoknyát, melyet alul hagymaszoknyaszerűen visszahajtott. Természetesen platformcipővel ajánlott viselni.

 FendiFendiFendi

Amazonoknak

Az ősi nőtípus képviselőinek nem tetszenek a kislányos fodrok, nem hatja meg őket a lányregénybe való romantika. Az idei szoknyatrend azonban nekik is tartogat meglepetést, AF Vandeworst és Alexander Wang ruhák formájában. Wang szürke, khaki és fekete szoknyákat, és köpennyel egybevarrt szoknyákat készített az amazonoknak, méghozzá vastag, durva vászonból és kukászsákra emlékeztető fényes műanyagból. Bőrmellénnyel és dzsekivel kiegészítve igazi harcosnőt testesíthet meg viselője.

 Alexander WangAF VandeworstAlexander Wang

Az AF Vandeworst nem Xenának, hanem Jeanne D’Arc-nak tervezett idén, a derékon vastag bőrövekkel rögzített, tépett, szélfútta ruhák nagyrészt átlátszó muszlinból készültek. A szoknyarészek alja felemás hosszúságú, a szoknya egyik fele kecsesen repül a modell után.

AF Vandeworst AF VandeworstAF Vandeworst

Úgy tűnik, a szoknya sosem megy ki a divatból, évről évre mindig megújul és ezer formában követi a modern trendeket. Nagy részük már nem hasonlít eredetijére, mely alól még a nők bokája sem villanhatott ki. Mindegy, hogy rövid, vagy hosszú, a szoknya lesz mindig is a legnőiesebb ruhadarab, mely eredeti funkcióját sosem fogja elveszteni: vagyis minél többet megmutatni vagy sokat sejtetően minél többet takarni a női lábakból.

Ádám Judit

 

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345678»

Bő ujjak

Az ujj aprócska, ám fontos részlet.»»

Afrikai szafarikon

A 2010-es tavaszi-nyári trend részeként ismét magunkra ölthetjük a szafari jellegű ruhákat.»»

A rózsák színe

Újra rózsaszínben pompázhatunk.»»

Sportra fel!

A sportos stílus kellemesen ötvözhető a nőiessel.»»

Neo-burzsoá

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár IV.»»

Dualizmus

Fekete-fehér nyáron is!»»