Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 28.

Klasszikusok klasszikusa: a kosztüm

A kosztüm alapjaiban a 19. század történelmi viseletének elnevezése. A fogalom maga: kabátka és szoknya. Az 1870-es évektől ruha, kabátszerű felsőrésszel és szoknyával, majd nem sokkal később blúzzal kombinálva. A kosztüm modern, előkelő öltözék. Fejlődését a nők emancipációs törekvései segítették, de a sport hatása is jelentős volt. A divat színpadán örök főszereplő, átalakulásai szezonról szezonra történnek szemünk előtt, mégis megunhatatlan és esetenként kötelező darab.

Chanel

Mi más juthatna eszünkbe elsősorban a kosztüm szóról, mint a Chanel-kosztüm? A jellegzetesen tweed anyagból készült kosztümök egyszerűek, mégis elegánsak, tradicionálisan meghatározzák a Chanel-ház alapjait, és mindig megújulnak egy kicsit. Apró változásokra mindig szükség van, jelen esetben ez lehet egy buggyos ujj, melytől kislányosabb a megjelenés, a piros szín ellenére is. A klasszikus, halvány rózsaszín kosztüm bármilyen tárgyalásra, munkába tökéletes viselet, egyedibbé és kissé vadabbá temérdek nyaklánccal tehetjük, melyekkel egyéniségünket is kifejezhetjük. A kifinomult elegancia hívei pedig a rövid blézeres, habokra emlékeztető ujjú és gallérú kombinációt kedvelhetik leginkább.

ChanelChanelChanel 

Donna Karan

Donna Karan egyszerű, lágy színekben álmodta meg kosztümjeit, melyek közül némely akár még menyasszonyi ruhának is megfelelhet hófehér színével. A mély dekoltázs ellenére a maga nemében visszafogott darab messzemenőkig nőies szűk szoknyájával és a derékon elhelyezett övvel, a vállak hangsúlyozásával pedig egy gyönyörű háromszöget zár be a felsőrész. A gyűrött jelző juthat elsőként eszünkbe a kék színben pompázó kosztümről, ám könnyen érezhető, hogy ez pusztán a hatás kedvéért tetszik így. A mesterien komponált, öv alatti rész mellőzi az elegancia látszatát, nem úgy, mint az utolsó képen látható darab, mely a geometriára helyezi a hangsúlyt és él az oly divatos rövid, vagy felgyűrt ujj megoldással.

Donna KaranDonna KaranDonna Karan 

Emporio Armani

A főként fekete-fehérben játszó kombinációk leginkább a városi utcákra készültek, a laza ám tudatos nőknek, kik az eleganciát néha kicsit kifordítják önmagukból, és bár tele vannak energiával, mégis némileg visszafogottak kétszínűségükben. A fekete blézer és csíkos szoknya kombináció enyhén hajaz a matróz stílusra, melyet akár így is csempészhetünk a hétköznapjainkba, akár az irodába is; az egyhangúságot taszítva pedig a fehér kiegészítő nyújt tökéletes megoldást. A megszokottól eltérően ezúttal egy térdig érő, bő szabású nadrággal kombinálta a tervező a szigorú vonalvezetésű fehér felsőrészt, melynek váll része tekintélyt követel, egyetlen, fekete gombja pedig lezserséget sugall. Üde színfolt a pöttyös kosztüm a sorozatban, mely karakán stílusával kiemeli viselőjét a tömegből. Lágyításként az apró masniban megkötött öv és a túl méretes, kötött sál szinte már kötelező.

Emporio ArmaniEmporio ArmaniEmporio Armani 

Gucci, Jil Sander, Michael Kors

Könnyedebb, koszos szürke színű kosztüm, mely gombozás helyett zipzáros megoldással él, és melyet egy igen hatásos, feltűnő övvel egészítettek ki az unalmas hatás ellensúlyozásáért. Bármikor viselhető, kifejezetten munkakörnyezet tűrő és szolid cipellő helyett szintén feltűnő, kissé vadabb magas sarkúval vagy magas talpú szandállal a kollégák szemeit magára követelő outfit, mindezt a Guccitól. Jil Sander is osztja a véleményt, miszerint a feltűrt ujj igazán sikkessé tesz. Fekete kosztümje alapjában komolyságot áraszt, ám a csípő tájékon elhelyezett rátétek lágyítják és hangsúlyozzák is az összeállítást. Michael Kors is némiképp a geometriát hívta segítségül kosztümje megalkotásához. A szoknya aszimmetriája kellett ahhoz, hogy az egyébként már-már túl komoly és szigorú vonalakat valami kizökkentse egyensúlyukból, így létrehozván egy kedvesnek ható együttest.

GucciJil SanderMichael Kors 

Kosztümöt továbbra is bátran és büszkén viseljünk, akár szolid, vékony, akár feltűnő övvel. Ha az időjárás és munkánk engedi, az ujjakat is tűrjük fel, ezzel a sikerhez vezető úton töretlenül haladhatunk felfelé.

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Tündökölj, akár a Nap!

Csillogjunk teljes pompában! »»

Hairstyle forever

Örökérvényű hajstílusokat mutatunk be!»»

Neo Vintage

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár V.»»

Batikolás

Idén nyáron a tervezők felelevenítették a batikolás hagyományát.»»

Fürdőruha trend - 2010

Lássuk, mit hordjunk idén nyáron!»»

Körbefonva

Madzagok és pántok a test körül.»»