Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. szeptember 27.

Milano Moda Donna IV.

A szombati, negyedik nap igazi sztárparádévá vált. A legnagyobb nevek váltották egymást a kifutón, ahol a színek, minták mellett a jól ismert tervezési vonalak és egyedi megoldások is szerepet kaptak.

Bottega Veneta

A Bottega Veneta élő példája az elegáns és kényelmes luxusnak. Tomas Maier kreatív igazgató kifejtette, hogy diszkrét „kifinomultságra törekedtek”.

„A tervezés középpontjába a kényelmet állítottuk. Arra gondoltunk, hogy mit akar viselni minden nap egy nő? Próbáltuk megtalálni a legfigyelemreméltóbb tényezőket, melyek a kérdés megválaszolásában segítenek.” - magyarázta Tomas.

A hangos zene mellett vizes hajú modellek léptek ki a kifutóra, akik pont úgy néztek ki, mintha a zuhanyzóból kerültek volna ide. A tegnapi színkavalkád után Bottega Veneta visszafogottan kezdte a negyedik napot. Fekete, szürke, bronz, fehér és testszínekkel dolgozott. Az egyetlen kivétel egy kockás kisruha volt. A fehér alapnak köszönhetően itt is maradt a szolid irányvonal. A lágy esésű ruhák pedig nem követték szorosan a test vonalát, így valóban sikerült megteremteni a kényelem érzését.

Bottega VenetaBottega VenetaBottega Veneta

Emporio Armani

Az új show-nak Armani egyszerűen a „Fancy Girl” nevet adta, ami a kollekció sokoldalúságára utal. Az olasz tervező mindvégig arra törekedett, hogy modelljei a frissesség eleven érzését továbbítsák a világba. Az új kollekciót a következő tíz szó határozta meg a leginkább: csillogás, geometriai díszítés, szűk, hosszú szoknyák, hétköznapi viselet, simulékonyság, többféle színsor, forma, sziluett, képzelet.

Armani idén a sokoldalúságot tűzte célul. A színpaletta szinte összes árnyalata helyett kapott nála kifutón: a barnától, a szürke számos árnyalatán át, a pirosig mindenki kedvére válogathat belőlük. A számos fodor, gyűrt anyag és sziluett a nőiességet hangsúlyozta, de a rövidnadrágok is fontos szerepet töltöttek be az új kollekcióban. Az unalmas leggings helyett halvány, átlátszó alsószoknyát tervezett szinte az összes ruha alá. Armani kifinomult, stílusos és rendkívül könnyed tervezése mindenkit elkápráztat idén is. Nélküle el se tudnánk képzelni Milánót.

Emporio ArmaniEmporio ArmaniEmporio Armani

MaxMara

A kabátjairól ismert divatház nyári kollekciója inkább az őszi zimankót idézte a forró tengerpart helyett. Két soros, magas nyakú kabátjai már ismerős ruhadarabként tértek vissza a kifutóra. Ezzel szemben shortjai, átlátszó felsői igazi meleg hangulatot teremtettek. A slágernek számító színek, minták (csíkok, pöttyök) természetesen innen sem hiányozhattak. Szűk, testhez simuló ruhái merevséget sugalltak, míg a lágy, szélfútta kisestélyik igazán szemet gyönyörködtetőek.

MaxMaraMaxMaraMaxMara

Blumarine

Már első percben magára hívja a figyelmet a Blumarine. A mindig domináns színekkel dolgozó divatház ezúttal az árnyalatokat mintákkal turbózta fel. A leopárdminta szinte alapként jelent meg. Akárcsak a szűk, merész ruhák, melyek csak jó alkatú lányoknak ajánlottak. Ezzel szemben a Blumarine most néhol lazábban húzta meg a vonalakat, melynek eredménye a hippi stílus megjelenése lett. Neked melyik tetszik jobban?

BlumarineBlumarineBlumarine

Jil Sander

Úgy néz ki, hogy Jil Sander is beállt a sorba és a neon trendre szavazott. Sok vidám, vakító, élénk szín és a rengeteg csík, néhol pedig egy-két fodor vagy masni. Mégis sikerült egy egyedi, egyúttal furcsa védjegyet találnia. Az XXL divatot. Óriási ruhái a női testet szinte teljes mértékben takarják, így teljesen mindegy hogy hány plusz kiló van rajtunk. Vajon Jil sander így próbál meg harcot indítani az anorexiás modellek és társadalmi elvárás ellen? Kell nekünk az XXL?

Jil SanderJil SanderJil Sander

Just Cavalli

A 40. éves Cavallitól mindenki valami nagy durranást várt idén. Mégis csak egy kerek szülinap. Hogy sikerült-e neki? Nézzétek meg, hogy mit alkotott és döntsetek belátásotok szerint. Az biztos, hogy mindent megtett azért, hogy életre kelljen a vadnyugat. Cowboy kalap és sok farmer. Persze az idei trendnek megfelelően mintákkal dúsítva. Meglepetésként férfiak jelentek meg a kifutón. Nem is akármilyenek! Igazi vagány cowboy-ok. Aztán a vadnyugattól eltávolodva Cavalli megmutatta szokásos állatmintákkal, színes formákkal, lágy esésű ruhákkal gazdag ruhatárát is. Igazán szép munkáról tanúskodik az elmúlt negyven év. Gratulálunk hozzá és nagyon boldog születésnapot!

Just CavalliJust CavalliJust Cavalli

Emilio Pucci

Pucci hosszú csizmával párosított batikolt, rövid ruháiba igazán könnyű beleszeretni. Bár a csizma a nyári időszakba talán egy kicsit túlzásnak tűnik, mégis el kell ismerni, hogy jól néz ki. A kollekcióra általánosan jellemző a fűzős betét, az asszimetria és az egyedi, kifinomult mintakezelés. Egyenes vonalú, szinte földig érő csőruhái és a fodros, asszimetrikus szabású domina kompozíciói sem maradhatnak említés nélkül. Ennél a kollekciónál érdemes egy kicsit elidőzni.

Emilio PucciEmilio PucciEmilio Pucci

Moschino Cheap & Chic

Csinibaba hova tűntél? Nem ment messzire, hiszen a Moschino Cheap & Chic összeállításában a fiatal, vidám és bohókás tinikre gondoltak, akik attól sem riadnak vissza, hogy négy különféle színből és mintából összevarrt ruhában jelenjenek meg. Bár ez utóbbi talán egy kissé túlzás még a legbohóbb hölgyeknek is; főleg, hogy még egy masni is került a modell nyakába, természetesen mintás és színes kivitelben. Talán a Moschino is érezte, hogy ez a túlzott alternatív vonal nem mindenkinek nyeri el a tetszését, ezért a szekrényből előkerültek az egyszínű, ugyanakkor csinos kis összeállítások is. A fiataloké a jövő, csak színesen és vidáman.

Moschino Cheap & ChicMoschino Cheap & ChicMoschino Cheap & Chic

Szlopóczki Janka

Forrás, fotók: vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»