Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2010. október 1.

Paris FW II.

A nyitó nap után a nemzetközi szakma és közönség felfedeztette és megismerhette újabb designerek újdonságait, melyek a 2011-es tavasz-nyár prêt à porter darabjai. A szintén friss nevek mellett olyan visszatérő tervező is helyet kapott, aki már a szakmában nagyon nagy elismerésben részesült, s ő nem más, mint Pierre Cardin.

Guy Laroche

Egyszerű szabások, monokróm színvilág jellemezte a divatház kollekcióját, a ’80-as évek jegyében. Terjedelmes, bő sziluettek uralták a kifutót ekrü, bézs, kék színek dominanciájával, felpezsdítve kis fehérrel és sárgával. Az apró minták is helyet kaptak a textúrákon, laza és könnyed vonalakkal. A redőzések játékosságot és eleganciát vittek a darabokba, leginkább szoknyák és ruhák jellemzik a kollekciót térd körüli hosszakkal. A dekoltázsok zártak általában, de találhatunk merész megoldásokat is. Letisztult kreációk harmonikus színvilággal.

Guy LarocheGuy LarocheGuy Laroche

Rochas

Marco Zanini tervező  a szélsőségeket hozta a kifutóra pizsamaszerű együtteseivel, nagy virágmintás ruháival, puritán szabásokkal és bőségekkel. A színek közül a kék árnyalatait, a fehéret, a mustáros árnyalatot és a fekete kontrasztját említeném meg, rusztikusság és selymesen szabott ruhák elegye jelent meg némi férfias szabásokkal. A mély V-kivágások merészek, nagyon nőiesek, a tervező sokszor modelljeire zoknit adott, ezzel még jobban megbolondítva a látványt. A ruhák hossza maxi, lágyan omló szoknyákkal, az áttetszőség és fodrok kis frivolságot adnak viselőjének.

RochasRochasRochas

Gareth Pugh

Egy futurisztikus világ tárult a nézők elé Gareth Pugh kreációit látva. Szintetikusság, hermetikusan lezárt tér tisztasága fehér, fekete és a króm fémes árnyalatával. Geometrikus tagoltság, maximálisan letisztult vonalak jellemzik a kollekciót. A merev anyagok határozott sziluetteket formáztak, a szinte egyenruha formák a nadrágos, kabátos összeállításoknál az aszimmetria is fontos szerepet kap. A kockás minták szabálytalansága is a jövőt idézi, a fejfedők pedig megkoronázzák a látványt. Különleges kollekció a különc egyéniségeknek.

Gareth PughGareth PughGareth Pugh

Dries Van Noten

Kifinomultság, lágy sportos elegancia a fő irányvonal a tervező kollekciójában. A maszkulin zakók és nadrágok mellett nagy szerepet játszik a keleties szabás, a kínai porcelán virág motívumok elegye. Mint a többi tervezőnél, a fehér itt is nagyon hangsúlyos, lágy kékes-szürkés finom áttetszőség kíséretével. Letisztult vonalak, éteri tisztaság lengi át a ruhákat, a nadrágok bő szabása, az egyszerű vonalú ruhák az anyagokat hangsúlyozzák ki. A selymek és a testet körbeölelő lágy textúrák hihetetlen nőiességet sugallnak.

Dries Van NotenDries Van NotenDries Van Noten

Akinek még kíváncsi volt a további tervezők kollekcióira, az megcsodálhatta Dévastée, Anne Valérie Hash, Limi Feu, Felipe Oliviera Baptista és Damir Doma kreációit is.

Ungor Tímea

Fotók: madame.lefigaro.fr

style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»