Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 4.

Paris FW V.

A felénél jár a párizsi prêt-à-porter divathét, a rangos rendezvénysorozat újabb napra virradt. A kitűzött  tizenegy bemutató ismételten sok meglepetéssel szolgált, a francia tervezők mellett természetesen a távolabbi országok nagyságai is képviseltették magukat 2011-es tavaszi-nyári újdonságaikkal.

Jean Paul Gaultier

Punk rock  és rock’n roll ihlette Gaultier mester kollekcióját, melyet nemcsak a megszokott, vékony alkatú modellek mutattak be, hanem bizony a teltebb idomú hölgyekre gondolván a nekik szánt ruhák is megjelentek a kifutón. Az overálok, necc harisnyák sokasága nem meglepő, a farmer és a bőr számos formát kapott a designer elgondolásában. A zöldek, kékek és a pirosak szintén helyet kaptak a palettán, military stílus és trópusi minták kíséretével. A váll és a derék hangsúlyos, a széles öv gyakorta megjelenik az outfitekben.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean paul Gaultier

Sonia Rykiel

A Rykiel divatház a kényelemre és a természetességre voksolt a jövő nyárra a sok vékony kötött kelme és a bő, lezser szabások segítségével. A keleties vonalak és overálok könnyedek a ’80-as évek jegyében, a fagylalt színek pasztelljei vidámak, mégis finomak. A vanília és fahéj színek diszkrétek, a vibráló pink, piros és kék dinamizmust visz a ruhákba. Geometrikus szabások és némi maszkulin jegy fellelhető, a csíkozások és a barázdált struktúrájú kötött felületek mintázatokat képeznek.

Sonia RykielSonia RykielSonia Rykiel

Loewe

Stuart Vevers, a Loewe tervezője a márka stílusjegyeihez híven az egyszerűség és letisztultság védjegyeit használta a kollekció kialakításánál. A cukorka színek, mint a rózsaszín, halványlila, halvány sárgás, zöldes és kék színek, az anyagokat emelik ki, a camel visszatérő elem, mintának a pillangó motívumait alkalmazta a designer. A klasszikus szabások mini hosszakkal párosulnak vékony övvel a derékon, a ruhák a legegyszerűbb zsákszabást kapták. A bőr is megjelenik fekete és barna színekben, a kollekció a ’60-as évek visszafogott eleganciáját sugallja.

LoeweLoeweLoewe

Viktor & Rolf

Az ing témát járta alaposan körbe a tervezőpáros, Viktor Horsting és Rolf Snoeren, amennyi formában csak lehet. Ehhez a reneszánsz kor dús anyaghasználatát és szabásait is hozzátéve rendhagyó kollekciót alkotott. A legegyszerűbb ingruha is aszimmetrikus formában jelenik meg, vagy épp kosztümként bukkan fel. Bohém csíkok az ingeket, leggingseket egyaránt díszítik, de extrém megoldásként feltűnik a merevített gallér és az ing elő motívum is. Színekben a hófehér, kék, piros és a fekete látható, pamut és selyem anyagokból.

Viktor & RolfViktor & RolfViktor & Rolf

Haider Ackerman

A régi klasszikus férfias házikabát adta az ihletet a designer kollekciójához, laza, könnyed, ám elegáns formában, nem mellőzve némi alternatív felhangot. A vonalakat tekerte, csavarta a kabát motívumainak kiemelésével. A fekete, vörös,  electric sárga és kék színek nagyon látványosak, a zöldek és narancsok intenzív benyomást keltenek. Merész dekoltázsok tarkítják a kreációkat, a maxi hosszakat hosszú hasítékok teszik glamúrosabbá. Leginkább ruhák kerültek ki a divatház műhelyéből, ám annál változatosabb kínálatban.

Haider Ackerman

Haider AckermanHaider Ackerman 

Junya Watanabe, Tsumori Chisato, Chapurin, Cacharel, Véronique Leroy és a Comme Des Garcons mutatta be még e napon a jövő tavaszi-nyári kollekcióját.

Ungor Tímea

Fotók: style.com


orosz gréta 2011-02-10
szerintem ez nem divat ez művészet!!!!!!bravo bravo

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hajtrend 2011 tavasz-nyár - I...

Az első részben a stílusok változatosságába nyerhetsz betekintést.»»

Átláthatóan

Ezeken a ruhákon könnyen átláthatunk!»»

Variációk kontyra

A tervezők a klasszikusnak számító hajviseletet számtalan módon újragondolták.»»

El Paseo Fashion Week - 2011

Véget ért az idei El Paseo Fashion Week, ahol neves tervezők vonultatták fel tavaszi-nyári ruháikat.»»

A legmenőbb szemrevalók

Íme egy napszemüveg ajánló 2011 legjobbjai közül!»»

Paris FW - Haute Couture 3rd ...

Visszafogottan elegáns és punkosan őrült darabokat is láthattunk a harmadik napon.»»