Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 6.

Paris FW VII.

A párizsi divathét elérkezett a hetedik napjához, melyen neves divatházak, mint az Yves Saint Laurent, a Stella McCartney, az Emanuel Ungaro, a Chloé, a Gimabattista Vali, valamint a Commun és a Vanessa Bruno mutatta be legújabb kreációit.

Yves Saint Laurent

Stefano Pilati, a divatház kreatív igazgatója egy jól megszerkesztett show-n lépésről-lépésre haladva, fokozatosan avatta be a nagyérdeműt a világába: egy fehér trencskóval kezdte, majd YSL szmokingját értelmezte újra egy fekete overall formájában. Aztán egy meghatározó narancssárga blúzzal folytatta, melyet kék estélyi ruhák követett, végül pedig egzotikus marabutoll kabátok és szoknyák. A vékony, néhol kissé vastagabb deréköv szinte minden egyes darabon megjelent. Az átfogó touron a nőies darabok kalauzolták a közönséget az YSL birodalomba.

Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent

Chloé

Hannah McGibbon, a francia divatház kreatívja a természetes színekre voksolt: az érzéki kollekciót áthatja a bézs, a fehér, a fekete, a csontszín, a barna, és némi vörös. A minimalista nude darabok többnyire A-vonalú szoknyákon, szélesedő nadrágokon és lenge asszimetrikus ruhákon érhetők tetten, melyek lányos hatást keltenek.

ChloéChloéChloé

Emanuel Ungaro

Az Ungaro kiválóan cselekedett, mikor Giles Deacont választotta kreatív igazgatóvá, hiszen a tervező méltó módon reprezentálja a francia divatházat. A brit designer csipkét, feketét, púderszíneket, s főleg halványlilát alkalmazott a legújabb kollekciójában. A végeredmény pedig fiatalos és elegáns. Maga a helyszín is ötletes volt, mert kiválóan illeszkedett a ruhák stílusához: a kifutó virágokkal teli parkká változott, ahol a virágmintás outfitek és az áttetsző darabok kislányos hangulatot idéznek. Például Palvin Barbara is megmutatkozott az Ungaro egyik fekete csipke minijében.

Emanuel UngaroEmanuel UngaroEmanuel Ungaro

Stella McCartney

Míg Miuccia Prada banánokkal, addig Stella McCartney citrusfélékkel bolondította meg a kollekcióját. A brit tervezőnő könnyű chiffonból készült darabjait dobta fel grapefruit, lime és citrom mintákkal. Úgy tűnik, a gyümölcsös darabok kötelezővé válnak a nyári ruhatárunkban. A feketén, fehéren és kéken kívül a pasztellszíneknek is nagy szerep jutott, különösen a pisztácia és a rózsaszín meghatározó. A klasszikus farmer is megjelenik: ruha és ing formában. A nadrág bokáig ér, az ingek pedig nyakig be vannak gombolva.

Stella McCartneyStella McCartneyStella McCartney

Giambattista Valli

Sokoldalú és ezerarcú az a nő, mely Valli ruháit választja. A kollekció egyszerre energikus és élénk, de egyben romantikus, csöppnyit rebbelis, valamint méltóságteljes is. Többnyire miniruhák dominálnak, melyek tökéletesek egy koktélozáshoz, vagy egyéb alkalomra. Színes ruhák alkotják az olasz divatház frissen bemutatott elemeit, melyben a narancsszín energikus, a cirtromsárga üde, a leopárd minta szexis, az arany-fehér fenséges, a tollas pedig rockos hatást ér el. Érdemes megjegyezni, hogy Rajzák Kinga is végiglejtett a kifutón.

Giambattista ValliGiambattista ValliGiambattista Valli

A hetedik napon kiderült, hogy a klasszikus fekete-fehéren kívül a citrus és púderszínek is egyaránt a nyár slágerei lesznek, sőt a gyümölcs-, virág- és leopárd minta is hódít egyaránt, csak bírjuk kivárni, hogy a napfényben és a legújabb ruhánkban  kapott bókokban fürödhessünk.

Gazdag Irén

Fotók: style.com,

guardion.co.uk,

voguereport.net,

fashionologie.com


orosz gréta 2010-11-30
a ruhák jók, de ellkellene egy pár nyaklánc

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Paris FW - Haute Couture 2nd ...

Többmilliónyi gyöngy, több ezer méternyi tüll és organza.»»

Paris FW - Haute Couture 1st ...

Szoborszerű szépségek, futurisztikus alakok és ötvenes évekbeli dívák az első napon.»»

Fehérnemű trend - 2011

Kényelem és elegáns báj - ezt érdemes jövőre is szem előtt tartani.»»

Paris FW IX.

Elköszönnek a franciák, íme a párizsi divathét utolsó napja.»»

Paris FW VIII.

Romantika, virágok, csipkék és selymek adnak reményt a hideg tél kezdete előtt.»»

Paris FW VI.

Vasárnap a monokróm és a bájos romantika dominált.»»