Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 8.

Paris FW IX.

Elköszönnek a franciák, íme a párizsi divathét utolsó napja.

A divathét utolsó napja igencsak feladta a házi feladatot, hiszen ha Elie Saab vagy a Hermes kollekciója egyértelmű és emészthető volt, akkor mind Marc Jacobs, mind pedig Muccia Prada olyannal rukkolt elő, ami igencsak gondolkodásra ad okot. Mi próbáltuk megfejteni, de bízunk az olvasók segítségében is, a jobb megértésre való iránymutatás érdekében.

Elie Saab

Saab olyan kreációkkal örvendeztette meg a publikumot, melyek egytől egyig elbűvölőek, rendkívül nőiesek, finom anyagokkal simulnak a hölgyek domborulataihoz. Az estélyi ruhák káprázatos sorozata az oliva árnyalataival indul, hogy felölelje a késöbbiekben barack árnyalatú púder színt, halvány lilát, mosott kékes árnyalatokat, de az ezüstösen csillogó hatás sem maradt le a palettáról. A csodás estélyik mellett helyet kaptak a könnyed és rendkívül szexi koktélruhák, illetve sortos összeállítások, valamint a business look is. A hangsúly minden esetben a csillogáson volt, melyről flitterek, fodrok vagy akár különleges válldíszítések és vonalvezetések feleltek. Ha valaki a vörös szőnyegre készülne, akkor mindenképp kóstolgathatja Saab nyári kollekcióját.

Elie SaabElie Saab

Hermes

A luxusmárka sportolásra szólítja fel a hölgyeket, az egyik legnemesebb mozgásformát választva célpontul, a lovaglást. Rojtok és bőrök szolgálnak a szűk nadrágok, shortok vagy éppen bő, hosszú szoknyák díszítéséül, melyek kihagyhatatlan kiegészítői a kalapok, lovaglópálcák és az outfitekhez remekül passzoló hosszú szárú csizmák, de a platform szandálok is. A színvilágot illetően Jean Paul Gaultier megmaradt a klasszikus paletta talaján, a feketét és a barnát állítva középpontba, melyeket remekül hangsúlyozott a fehér és bézs árnyalataival. A kollekció magabiztosságot sugároz, ugyanakkor a nyeregbe szólító mottó mellett megjelentek a nőies szabásvonalak is.

HermesHermes

Louis Vuitton

Ritkán mondhatunk ilyet kezdésképpen, de a Louis Vuitton kollekcióját megtekintve első benyomásunk az lehet, hogy erről aztán sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas lenne. A stílusok, színek, minták és formák óriási tárháza bontakozott ki az 53 kreációt felsorakoztató show keretében. Marc Jacobs számtalan stílust ötvözött, hiszen az Art Deco-tól, az Art Nouveau-n keresztül, egészen a Távol-Keleti inspirációig minden helyet kapott. Láthattunk ’20-as és ’30-as éveket megidéző rojtos, csípőhangsúlyos ruhákat, melyek a charleston csillogó és cigarettafüstös világát idézték meg, de elkalandozhattunk a gésák újragondolt világába is. Jacobs olyan kollekciót akart, mely inkább túlstilizált, de semmiképp sem természetes. Sikeres munka volt.

Louis VuittonLouis Vuitton

Miu Miu

Muccia Prada vörös kifutót álmodott a Miu Miu 2011-es tavaszi-nyári kollekciójához. Lehet, hogy a vörös szőnyeget akarta megidézni? Elképzelhető, de akkor a ruhák stílusa okoz értelmezhetőségi problémát. A minták ez esetben is hódítottak, mintegy light-motívumként ismételve meg a kígyó motívumát, mely ha nem a bűnbeesésre asszociál, akkor bizonyára ezzel is gondban lehetünk. A színvilág változatosan és igencsak harsányan mutatkozott meg a könnyed selyemruhákon, melyeket merev szabásvonalú kabátkák egészítettek ki. A kreációkat nézegetve eszünkbe juthat az Art-Deco, de a Távol-Kelet is, azonban a mögöttes mondanivaló hosszas gondolkodást és nyitottságot igényelhet, nem biztosítva a lényeg megértéséről.

Miu MiuMiu Miu

Vaspál Melinda

Fotók: style.com


orosz gréta 2010-11-30
briliáns egyszerűen csodálatos

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»