Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 27.

Paris FW - Haute Couture 1st day

Szoborszerű szépségek, futurisztikus alakok és dívák, valamint aszimmetrikus formák uralták a január 24-én kezdődő Paris Fashion Week - Haute Couture első napját.

Alexi Mabille - A különbözőség ereje

A fehér szín dominált Alexi Mabille kifutóján. A tervező makettszerűen tökéletes szoborszépségeket vonultatott fel a Paris Fashion Week haute couture bemutatósorozatának első napján. Földig érő és lágy esésű anyagok, csipkebetétek, áttetsző részletek gazdagították a kollekciót, amelyben a 2011-es tavasz-nyári ready-to-wear trend számos eleme is megjelent, mint például a félvállas asszimetria, overálszabás, a masnik és a virágok.

Alexis MabilleAlexis MabilleAlexis Mabille

A tervező a bemutatón végig a különbözőség erejével kísérletezett. Minden alkotását megcsodálhattuk vakító hófehérben, majd a pantone skála legkülönfélébb színeiben. Fehér után éjszínkék, virágmintás vagy élénk színpárokban jelentek meg ugyanazok a ruhák, amelyek ezekben az árnyalatokban már egészen más hatást keltettek. Alexi Mabille a színek erejét kihasználva ejtette ámulatba közönségét.

Alexis MabilleAlexis MabilleAlexis MabilleAlexis Mabille

Alexis MabilleAlexis MabilleAlexis MabilleAlexis Mabille

Armani Privé - Futurisztikus alakok

Csillogó drágakövek inspirálták Armani-t kollekciójának megálmodásakor. A metálszürkében, fémes zöldben és fényes lilában pompázó modellek mintha egy másik bolygóról érkeztek volna a kifutóra. Az apró blézerekkel és szoknyával párosított leggingsek úgy ölelték körbe lábukat, akárcsak a folyékony higany. 

Armani PrivéArmani PrivéArmani Privé

A sci-fi filmekre hajazó extravaganciát tovább hangsúlyozta a modellek fején látható csészealjszerű kalap, amely a ruhákhoz hasonlóan szintén metálszínekben fénylett.

Armani PrivéArmani PrivéArmani Privé

A bemutató soha nem szűnt meg ragyogni. A különböző flitteres megoldások igazi tüköreffektussal ruházták fel az amúgy is fényvisszaverő organza és selyem anyagokat. Valódi különlegességnek számított például ez a drágakövekkel kirakott mellvért ihletésű felső.

Armani PrivéArmani PrivéArmani Privé

Az UFO-hatást növelték az ívelt formák, a lekerekített gallérok, a testtől elálló részletek és az egyedi derék- és csípőmegoldások is.

Armani PrivéArmani PrivéArmani Privé

Bouchra Jarrar - Szabálytalant a szabályossal

Bouchra Jarrar az aszimmetriában kereste a harmóniát. Geometrikus formák, katonai pontossággal megtervezett vonalak jellemezték kollekcióját.

Bouchra JarrarBouchra JarrarBouchra Jarrar

A szabálytalant a szabályossal párosította a tervező. Számos példát láthattunk a fehér és elefántcsontszínű vonalak gondosan megtervezett elhelyezésére, amelyekkel Jarra ruhái érzékiséget és határozottságot sugároznak.

Bouchra JarrarBouchra JarrarBouchra Jarrar

Christian Dior - Tisztelgés az ötvenes évek előtt

John Galliano nem más előtt tisztelgett a Dior ház legújabb haute couture kollekciójával, mint a pár éve elhunyt, világhírű divatillusztrátor, René Grau előtt, aki a negyvenes és ötvenes években teljesen átalakította a divatszemléletet. Azokban az időkben ugyanis a couture még valóban couture volt. Nem véletlen tehát, hogy a Dior nevéhez fűződő, ötvenes években ikonikussá váló new look karakteres, derékből erőteljesen bővülő szoknyafazonja többször is megjelent január 24-én este a kifutón.

Christian DiorChristian DiorChristian Dior

Az elegáns és újszerű nőt jellemző new look mellett Galliano számos, igazi dívás darabot is felvonultatott. Égővörös színek, nagy volumenű részletek, tollak és erős smink minden mennyiségben.

Christian DiorChristian DiorChristian Dior

A díva vonal ellentéteként pasztellszínű, habosszoknyás, a fény és az árnyék kölcsönhatásával játszó, színmosott darabok is feltűntek a kollekcióban. Rózsaszín álom, puffok, szolid átmenetek és sok-sok tüll.

Christian DiorChristian DiorChristian Dior

Fotók: style.com


orosz gréta 2011-04-20
hol vagyunk mi? a 80.as években?

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»