Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 28.

Paris FW - Haute Couture 3rd day

Visszafogottan elegáns és punkosan őrült darabokat is láthattunk  a francia haute couture bemutatók harmadik napján. Elie Saab ókori ihletésű virágarzenállal, Jean Paul Gaultier franciásan punk darabokkal, Valentino pedig művészien letisztult alkotásokkal örvendeztette meg a divatvilágot.

Elie Saab - Szoborszerű szépségek

Elie Saab legújabb haute couture kollekciójának darabjai olyanok, mint az ókori szobrok. A görög nők viseleteként ismert peplos és a rómaikra jellemző stola jellegzetes egyszerűsége, lágy esése és karakteres viselési módja vitathatatlanul hatással volt a tervezőre. A vállon átvetett anyag, a derékban övvel rögzített lepel mind-mind az ókorból fennmaradt szobrokra emlékeztetnek.

Elie SaabElie SaabElie Saab

A teljes kollekciót lágyság és finomság jellemezte. Barackszínű és bőrtónusú leplek, romantikus tüllrétegek, földig érő organza ruhák, muszlindarabok, sejtelmesen csillogó anyagok és légies fátylak különböző variációi vonultak végig a kifutón.

Elie SaabElie SaabElie Saab

A kollekció romantikus hangulatát erősítette az a milliónyi ruhákra varrt virág, melyek a legkülönfélébb módokon díszítették Elie Saab alkotásait. Virágberakások, virágmintás anyagok, virágos ékszerek, egy szóval igazi virágarzenál.

Elie SaabElie SaabElie Saab

Jellegzetes és visszatérő elemnek számítottak a virágokon túl a ruhákat remekül kiegészítő, masniban végződő derékövek. A vékony selyemszalagok szinte észrevétlenül varázsolták tökéletessé a bemutatott öltözékeket.

Elie SaabElie SaabElie Saab

Jean Paul Gaultier - Franciásan punk

Az angol punk mozgalom, a párizsi vörös lámpás negyedként ismert Pigalle hangulata, a Moulin Rouge vöröses színvilága ihlették Jean Paul Gaultier kollekcióját. A zene nélküli, csak egy bemondó által narrált show igazi punk couture darabokat vonultatott fel és olyan meglepetésekkel szolgált, mint például Farida Khelfa megjelenése, aki igazi ikonikus figurának számít a divatiparban. A manapság színésznőként tevékenykedő egykori modell - akárcsak társai - a punk stílus egyik leglátványosabb elemét utánzandó mohikán frizurával, illetve taréjt formáló parókában vonult végig a kifutón. A punklét egyik legjellegzetesebb részlete olyannyira végigkísérte a bemutatót, hogy maga Gaultier is tarajjal jelent meg a show végén.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierFarida Khelfa és Jean Paul Gaultier

A karakteres hajviselet mellett számos más, a punkra jellemző stílusjegyet figyelhettünk meg Gaultier kollekciójában. Fekete bődzsekik, derékon lógó, nagyszemű láncok, neccharisnya, furcsa nyakpántok, szakadt hatású, hasogatott darabokból készült ruhák, fém gyöngyök és szegecses karkötők utaltak a hetvenes éveket nagyban meghatározó punkmozgalomra.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

A punk jellegzetességei mellett a bemutató előrehaladtával egyre nagyobb tüllrétegek jelentek meg mintegy a könnyűvérűség szimbolumaként. Moulin Rouge-beli hangulat hatalmas alsószoknyákkal és sejtelmes feketeséggel.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Fénylő selymek, vörös tüllrétegek és fodrok kölcsönöztek francia hangulatot a kollekció egyes darabjainak. Mivel azon túl, hogy Gaultier valódi zseni, igazi francia is, úgyhogy szinte magától értetődő volt, hogy a francia ív lezárásaként megjelent a kifutón egy igazi kánkán táncosnő. Ötletes lezárása egy ötletes bemutatónak.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Valentino - Művészi elegancia

A Valentino tervezői a kifinomult eleganciához tértek vissza. Egyszerű vonalak, finom pasztellszínek, visszafogott darabok jellemezték a kollekciót. Szűzies fehér és sápadt barack árnyalatok váltogatták egymást a bemutatón, amely művészi szintre emelte az eleganciát.

ValentinoValentinoValentino

Finom csipke, kreppelt anyagbetétek, ízlésesen áttetsző részletek tökéletesítették a divatot igazi kultúrális kifejező eszközként kezelő tervezők kollekcióját.

ValentinoValentinoValentino

Visszatérő elemei voltak a bemutatónak a különféle módon megkötött és különböző méretű vagy színű masnik. Legyen szó derékövről vagy egy-egy ruha hátpántjairól, a tervezők mindenhova odacsempésztek egy-egy szolid masnit. 

ValentinoValentinoValentino

Szintén meghatározónak számítottak Valentino kollekciójában a különböző kreatív megvalósítású fodrok. Ezek a kisebb-nagyobb húzások, olykor egész ruhát beterítő fodorsorok tették valóban különlegessé a művészien megálmodott ruhadarabokat.

ValentinoValentinoValentino

Fotók: style.com


orosz gréta 2011-04-14
hol vagyunk mi? mátyás korába? kuka!!!!

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»