Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 26.

Paris Fashion Week – Défilés Hommes 2011, 2nd day

Milánó után a francia fővárosba kerül a divatvilág székhelye, hiszen elkezdődött a 2011-es tavaszi-nyári divathét, mely kizárólag a férfitrendekre fókuszál. Ha Milánóban az elegancia került célkeresztbe, akkor Párizsban az elegancia mellett megmutatkozik az a rafinéria és sikk, amitől a francia divat oly régóta szárnyal.

Már a második napon ott voltak a nagy nevek, így aztán az erősebb nem gazdagon csemegézhet a laza, elegáns, sportos, strandos, utcai vagy éppen férfias trendek közül. Uraim, a labdarúgó-világbajnokság mellett íme egy olyan elfoglaltság, mely a kedvencek kudarcai vagy sikerei mellé újabb feltöltődést biztosít.

Viktor&Rolf

A tervezőpáros stílusirányzatának ismeretében jól tudjuk, hogy kreációik főként a kifejezésről, avagy az önkifejezésről szólnak. Az éppen aktuális trendeket figyelve néha az lehet a véleményünk, hogy a Viktor&Rolf  páros sutba vágja azokat, és valami olyat mutat, amit először meg kell értenünk, hogy később megszerethessük. A 2011-es szezonra igazán kényelmes és elegáns darabokkal kápráztatják el férfirajongóikat, melyek a hollywoodi sztárok ’60-as évekbeli Biarritz-i nyaralásaira emlékeztet. A nappali stílus halvány színekben ölt testet, ahol a bézs, homokszín, törtfehér és barna dominál shortok, bokánál végződő ceruza vonalvezetésű nadrágok, zakók és öves felöltők formájában. Az esti elegancia leginkább a sötétebb színekben fogalmazódik meg, hiszen a fekete, sötétkék és farmer veszi át a világos árnyalatok helyét, az irányvonal azonban hű marad a nappali trendekhez.

Viktor and RolfViktor and Rolf

 

Issey Miyake

Bizton állíthatjuk, hogy Miyake ennél sokkal többre képes, sőt, mi több láttunk már sokkal jobb kollekciót is tőle, de mielőtt még mindenki azt hinné, hogy ezúttal semmi jóra nem számíthat, hangsúlyoznunk kell, hogy a horgászat kedvelői bizonyára imádni fogják az összeállításokat. A tervező ugyanis a tavaszi-nyári folyó- vagy tóparti sportban látta meg az inspirációt, így aztán nem véletlen, hogy a kreációkon újra és újra fellelhetjük a halak motívumait. Színes és fényes, pikkelyesre emlékeztető anyagok sorakoznak fel szép sorjában, melyek főként a lazaság kedvelőit csábítják. Shortok, zsebes hosszú és halásznadrágok, overallok és ingek dominálnak a kollekcióban, de a horgászathoz elengedhetetlen esőkabátra emlékeztető csuklyás felöltők sem maradtak el. Az elegáns férfiakról sem feledkezett meg teljesen Miyake, így aztán láthatunk néhány olyannyira tökéletes sötét színű öltönyt, remek kabátkiegészítésekkel, melyektől szinte a lélegzet is elakad.

Issey MiyakeIssey Miyake

 

Louis Vuitton

A LV férfiosztályának kreatív igazgatója, Paul Helbers a bohém utazót vitte kifutóra, akinek egyik ismertetőjele a méretes LV táska, továbbá a kényelmes, laza szerelés nyomott mintákkal megbolondítva. Helbers utazója bátran kombinálja a laza bő nadrágot egy remekbe szabott zakóval, vagy éppen kötött kardigánnal. A shortok a nyári naptól megfáradt utazó előnyére válnak, ám az időjárás kiszámíthatatlansága miatt a kabát ilyenkor is elmaradhatatlan. A testfestés, a nyomott mintás nadrágok és a bő selyemingek is visszatérő darabok, sőt, a derékra kötött összetekert sál is a bohém jegyek kihegyezésére irányul. Helbers eklektikus stílusú férfija a laza elegancia képviselője, kedveli a luxust, életszemlélete pedig a határok elutasításán alapszik.

Louis VuittonLouis Vuitton

 

Jean Paul Gaultier

Az extravagáns és nonkonformista stílusáról ismert tervező ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: egy csodás egzotikus nyaralásra invitálta közönségét. Az utazás célja Marokkó, de mielőtt eltévelyednénk, a végcél teljesen kikristályosodik. Irány Marrakesh, a Vörös Város! A férfiak laza selyemkelméket viselnek. Kényelmes, lenge sokat takaró, ám annál többet sejtető hosszú tunikák, hímzett, V-kivágású felsők, fekete-fehér nyomott mintás nadrágok, valamint ingek, és természetesen a jól ismert kerek fejfedők bozontos szakállal párosulva, mind-mind az egzotikus világ megidézését szolgálták. Színvilágban főként a fekete dominálta a kifutót, de néha a matróz stílust megidéző, fehér alapon fekete csíkos együttesek is tiszteletüket teszik. A kollekció egyszerűen lenyűgöző, és olyannyira valóságosan idézi meg Marrakesh világát, hogy a show végén igen nehéz felocsúdni a csodálatból.

Jean Paul GaultierJean Paul Gaultier

 

 

Dries Van Noten

A belga tervező a tökéletes szabásvonalat részesítette előnyben, mely remekül érvényesül a klasszikus vonalvezetésű zakókon és kabátokon. A klasszikus jegyek csupán a felöltőket jellemzik, hiszen a kőmosott farmerok, kék nyomatú ingek, pólók és nadrágok leginkább a skinhead és ska stílus egyvelegére emlékeztetnek. A skinhead jegyek ezúttal romantikával fűszerezettek, hiszen minden egyes Van Noten kreáció képvisel egyfajta lágy jelleget. A teljes kollekció a ’70-es évek világát idézi meg, mely néha lazán vadnak, máskor meg Robert Redfordosan jól fésülten hat.

Dries Van NotenDries Van Noten

 

Yohji Yamamoto

Yamamotonak elege lett az alkalmi megjelenésből, véleménye szerint a tervezők stílusa túlzottan amerikai, túlzottan egysíkú. Mindenhol póló és short mutatkozik meg, és ez számára rendkívül unalmasan hat. Éppen ezért úgy döntött, hogy nem csupán öltöztetni, de inkább jól fel fogja öltöztetni a férfiakat a következő nyári szezonban. A rendkívül rétegezett kosztümös filmek stílusára emlékeztető együttesek egészen a XVIII. század jegyeit idézik meg a rizsporos parókákkal együtt. Az excentrikus darabok igencsak erőltetetten hatnak a mindennapi ember számára, ám a tervező célja minden bizonnyal a figyelemfelkeltés volt. Mozart és baráti köre sorakozik fel a kifutón harisnyában, dúsan hímzett, bő nadrágokban és zakókban, kalapban és kétsoros gombdíszítésű frakk jellegű felöltőkben.

Yohji YamamotoYohji Yamamoto

Vaspál Melinda

Forrás, fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hajtrend 2011 tavasz-nyár - I...

A 2011-es tavaszi-nyári trendet meghatározó hajvariációk és kiegészítők következnek!»»

Az övé a világ

Idén is hódítanak a derékövek.»»

Színre színt

Színből sosem elég. Legalábbis ebben a szezonban úgy tűnik, ez az egyik legnagyobb hitvallás. »»

Állati jó trend

Rajongsz a szavanna állataiért? Vagy a tarkabarka pillangókat kedveled?»»

Virágba borulva

A 2011-es tavasz-nyári kollekciók megálmodásakor szinte minden toptervező virágos hangulatba borult.»»

Hajtrend 2011 tavasz-nyár - I...

A fazonokban és hajvágási technikákban rejlő lehetőségek következnek!»»