Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 28.

Paris FW 3rd day

A harmadik napon az elegancia némi mellőzését, ám a lezserség és szabadosság előhívását láthattuk, kikötőbe tartó férfiak és halálfejes lázadók társaságában.

Comme des Garcons

A rövid és háromnegyedes nadrágokat felhasználó kollekció vonalvezetésében kizárólag a zakók és bőrkabátok háromszög formájú derék része említésre méltó, ezen felül egyszerű szabásvonalakat láthatunk. Az outfitek mintájának ötlete és kivitelezése azonban bőséggel feledteti velünk a hiány érzését. Fő témaként a halálfej jelenik meg a pólókon, nadrágokon, cipőkön és a modellek tarkójára festve is. A különböző méretű, fekete–fehér sakktábla mintával keresztezett, néhol napszemüveges koponyák alkalmanként kissé ijesztő hatást is keltenek, mikor földönkívülinek ábrázolja őket a tervező. A női ruhára kísértetiesen hasonlító, lágy esésű anyagból készült öltözék szintén magán viseli a halálfejeket, mely kissé talán ellensúlyozza a nőiesség hatását.

Comme des GarconsComme des GarconsComme des Garcons 

Givenchy

Riccardo Tisci kollekciójában egyszerre keveredik a vallásosság és a bujaság, hímzett ingek és nadrágok, valamint állatminták formájában; és a gyermeki tisztaság a goth stílussal, hófehér szoknyák és öltönyök, és a filmekből ismert, vérengző gyilkosokra jellemző álarcokkal. A fekete–fehér színbe öltöztetett jófiúk ebben a kollekcióban is némi nőies vonalat kaptak az egyre nagyobb divatnak örvendő szoknyáknak hála, melyet megannyi módon alkotott a tervező. Az állatmintáknak és szűk bőrnadrágoknak vagy a köldökig dekoltált overallnak köszönhetően, mely alá a párduc mintás inget párosítottak, a testiség tökéletesen megmutatkozik a kollekció darabjain.

GivenchyGivenchyGivenchy 

Junya Watanabe

„Ezeket a ruhákat szeretném a következő nyáron viselni” – nyilatkozta saját kollekciójáról a tervező. Az abszolút nyár ihlette kreációk a tökéletes szabadság és kikapcsolódás jegyeit hordozzák magukon. A halászokat, fedélzet mestereket, hajós kapitányokat, matrózokat és vízre vágyó turistákat megjelenítő ruhák a tengerész stílus jegyében születtek, rengeteg csíkot - keresztben és hosszában egyaránt - és lágy bézs, kék, illetve piros színeket felhasználva.

 Junya WatanabeJunya WatanabeJunya Watanabe

Yves Saint Laurent

Az összesen 25 outfitből álló kollekció a minimalizmus jegyében született. A mintákkal alig tarkított darabok esetében az öv volt a fő jellemvonás, hiszen néhol saját anyagból, néhol vékony bőrpántból készült a derekak köré a főképp dizájn elemként használatos öv. A jellemzően sötét és bézs színeket felhasználó sorozatban rövidnadrágokat és öltönyöket is láthattunk, főként magason szabott derékrészekkel és vastag pántos szandálokat zoknival párosítva.

Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent 

John Galliano

Tudjuk, hogy Galliano bemutatói mindig izgalmakat rejtenek, ezúttal sem csalódtunk. Charlie Chaplinnel kezdődött a felvonulás és egyéb, filmekből ismert karakterekkel folytatódott. A kissé retro ízű kollekció bő szabással ellátott nadrágokat és zakókat bőven felsorakoztatott, övekkel és ballonkabátokkal egyaránt. A kifinomultabb ízlésvilágnak megfelelő bézs és fehér színekben játszó öltönyök igazi eleganciát rejtettek magukban, majd éles váltással megérkeztek a félmeztelen modellek, apró alsónadrágokban és strand öltözékben. Ha Galliano látásmódját fogják tükrözni a férfiak viselete jövő nyáron, a gyengébbik nem igazán örömét lelheti majd a tervező fantáziájában.

John GallianoJohn Galliano John Galliano

Székely Krisztina

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Hajtrend 2011 tavasz-nyár - I...

Az első részben a stílusok változatosságába nyerhetsz betekintést.»»

Átláthatóan

Ezeken a ruhákon könnyen átláthatunk!»»

Variációk kontyra

A tervezők a klasszikusnak számító hajviseletet számtalan módon újragondolták.»»

El Paseo Fashion Week - 2011

Véget ért az idei El Paseo Fashion Week, ahol neves tervezők vonultatták fel tavaszi-nyári ruháikat.»»

A legmenőbb szemrevalók

Íme egy napszemüveg ajánló 2011 legjobbjai közül!»»

Paris FW - Haute Couture 3rd ...

Visszafogottan elegáns és punkosan őrült darabokat is láthattunk a harmadik napon.»»