Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. június 30.

Paris Fashion Week 5th day

Ez a nap a szabályok áthágásának napja volt a párizsi férfi divathéten. Ezeket a szabályokat mindenki ismeri, és eddig általános felháborodás követte megszegésüket. Legalábbis eddig, ugyanis úgy tűnik, vége annak a korszaknak, amikor például a szandált zoknival viselőket képletesen börtönbüntetéssel sújtják.

Agnes B

Agnes B kollekciója talán a legváltozatosabb a párizsi fashion week szereplői közül, nemcsak a ruhák, hanem a modellek szempontjából is. A kifutón most a huszonéves izmos szépfiúk mellett ugyanis a tizenéves és az 50-60 éves korosztály is képviseltette magát.

Az outfitek között két, egymásra hasonlító ruhát nehéz találni. Tengerész, kéményseprő, gengszter, cowboy, hawaii pultos, rocksztár; ezek a legfeltűnőbb jelmezek, sőt kalózból elegáns 18. századi és szakadt modern is felvonult. És végre: a férfi divatban is megjelent a lógó ülepű nadrág, amit a nők (magukon) annyira kedvelnek, az urak viszont kritizálnak. A másik furcsaság a nagyon rövid és nagyon szűk rövidnadrág, melyet zippzáros pulóverrel és sapkával viselnek a fiatalabb modellek.

Az idei trend egyik főszereplőjét, a zoknit eddig takargatni kellett, most mégis egyre több márka teszi láthatóvá, így Agnes B-nél is feltűnik: igaz, nem a szandálból, hanem a világoskék cipőből látszik ki a lábszárközépig felhúzott fekete zokni, melyhez egyébként fehér rövidnadrágos öltönyt adtak a modellre.

Agnes BAgnes BAgnes B 

Lanvin

A Lanvin divatház az összes modernkori „divatszabályt” áthágta 2011-es tavaszi-nyári kollekciójában, amelynek stílusa a fesztiváltrendre emlékeztet, ugyanis szinte mindegyik összeállítás leginkább egy nyári fesztiválon állná meg a helyét. Kizárólag szürke-fekete és kifakult hatású színeket alkalmaztak, a színesek közül is csak fakó bordót, kéket és khakit.

A fazonok lazák, sportosak vegyítve elegáns elemekkel, mint például egy halványpiros csőnadrág és szandál kétsoros gombolású szövetkabáttal. Az idei év nagy kérdése, a szandál önmagában és a zoknival egyaránt feltűnik, bizarr hatását továbbfokozza, hogy elegáns öltönyhöz is viselik a modellek.

A másik szokatlan dolog, melyet már Agnes B-nél is láttunk, a szűk sort, mely nem éppen férfias jelenség. Feltűnt még egy szinte cicanadrágnak látszó darab is, melynek esztétikusságáról szintén lehetne vitatkozni, de ki tudja, talán ideje elvetni az eddigi szabályokat.

LanvinLanvinLanvin 

Dunhill

A Dunhill a régimódi eleganciát képviselte a párizsi bemutatón, öltönyeit klasszikus, jóvágású úriembereknek tervezte. Letisztult, hagyományos vonalak, szinte ódivatú légkör, sötétkék, szürke és bézs színek, egyedül a színes cipőfűzők törték meg a 20. századközepi hangulatot az első tourban. A későbbi outfitek viszont már sportosabb dzsekiket, ballonkabátokat és farmeringeket is tartalmaztak, majd néhány – szigorúan bő - rövidnadrág következett.

DunhillDunhillDunhill 

Paul Smith

Paul Smith idén a rockereknek és hippiknek tervezett, a férfikollekcióktól megszokott eleganciát a legtöbb ruha abszolút nélkülözi, sőt az öltözékek hatása nemcsak laza, hanem helyenként szinte igénytelen hatást kelt. Pöttyös csőnadrág fehér feliratos pólóval, műbőr nadrág pólóval és kigombolt lila mellénnyel, bőrdzseki és western csizma; ezek voltak a leglátványosabb darabok.

Paul SmithPaul SmithPaul Smith 

Ádám Judit

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Paris FW - Haute Couture 2nd ...

Többmilliónyi gyöngy, több ezer méternyi tüll és organza.»»

Paris FW - Haute Couture 1st ...

Szoborszerű szépségek, futurisztikus alakok és ötvenes évekbeli dívák az első napon.»»

Fehérnemű trend - 2011

Kényelem és elegáns báj - ezt érdemes jövőre is szem előtt tartani.»»

Paris FW IX.

Elköszönnek a franciák, íme a párizsi divathét utolsó napja.»»

Paris FW VIII.

Romantika, virágok, csipkék és selymek adnak reményt a hideg tél kezdete előtt.»»

Paris FW VII.

Yves Saint Laurent, Stella McCartney, Emanuel Ungaro, Chloé és Gimabattista Vali.»»