Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. július 27.

Men’s Paris FW - 2. nap

A párizsi divathét második napja ismét meglepetéssel szolgált a közönség számára. A neves tervezők kollekcóit a különböző kultúrák és korok stílusjegyeinek modern formában való megtestesülése jellemezte.

Louis Vuitton

A párizsi divathét második napján minden látogató kíváncsian várta Louis Vuitton legújabb kollekcióját, ugyanis Kim Jones ezen a jelentős eseményen mutatta be debütáló alkotásait, melyet teljes egészében a kifinomultság jellemez, mégis hétköznapi és modern formában ölt testet.

Louis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton

A ruhadarabok megtartották elegáns, alkalmi jellegüket, melybe tökéletesen beleillenek a kelet-afrikai törzsi textúrák. A szaruhártya-perzselő kék-piros kendők és sálak, a csíkos pizsamanadrág és az aligátorbőr kabát tökéletesen példázza, hogyan lehet az ősi és a nyugati kultúrát divattá formálni. A kék és piros mintás pólók a feltekert szafari nadrággal vagy krémszínű kötött pulóverek és felcsavart sálak is a jól öltözött, vintage érzetet keltik.

Louis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton

Az utazás örömét érzékeltetik a tengerész öltözékek (blézerek, ingek és nyakkendők), és természetesen elmaradhatatlan kellék a hatalmas utazótáska. A találékonyságnak úgy tűnik, semmi nem szab határt! A bőrből készült csatos szandált pedig nehéz lenne túlszárnyalni.

Louis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton

Victor&Rolf

Viktor&Rolf tavaszi kollekciójával egy "új korszak" köszöntött be, de az új kor egy régi korszak, a hetvenes évek mozgalmából táplálkozik. A patchwork mintázat, a túlméretezett hajtóka újra virágkorát éli. Úgy gondolták, hogy 40 év elteltével ismét szót érdemelnek a selyemből készült, búzavirág árnyalatú nadrágok, a V-nyakú felsők, a rétegesen viselt ingek és pólók, a combközépig érő könnyű blézerek, méghozzá a sárga, pasztell és citrom árnyalataiban.

Victor&RolfVictor&RolfVictor&Rolf

A nyomott minták is hangot kapnak egy delfin motívum formájában. A delfin megjelent a kötött pulóvereken, az öltönyök bélésének mintázataként, és az ingvászon szöveteken is. A holland duó szórakoztató és könnyed változást ígér a divatot követő férfak számára!

Victor&RolfVictor&RolfVictor&Rolf

Dries Van Noten

A designer prófétaként álmodta meg a 2012-es tavaszi-nyári kollekcióját. Akik Dries ruháit viselik, készen állnak egy esetleges árvízre is, hiszen szinte minden ruhadarab vízálló. A tervező ragaszkodott hozzá, hogy a ruhák minden szabadban töltött foglalatosság - horgászat, lovaglás és a vadászat - esetén ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Az elegáns, dekadens darabok többek között az éjkék és bordó domináns árnyalataiban tündököltek.

Dries van NotenDries van NotenDries van Noten

A kollekció különlegessége, hogy az ellentéteket állítja szembe, akár egy-egy ruhadarab esetében is: a merev szerkezet és lágyság, a természetes és szintetikus anyagok, a hagyomány és technológia tökéletes egységet alkot. A fény és csillogás a kollekció alapeleme, bátran játszik a selyemmel, ami pazar hatást kelt és egy csipetnyi luxust teremt, de alapanyagként megjelenik a fényes nylon is, a modern kor terméke.

Dries van NotenDries van NotenDries van Noten

Jean Paul Gaultier

Gaultier-ről sokan úgy gondolták, a 2012-es nyári szezonra csak elegáns, alkalmi ruhákat tervez majd. Nos, a párizsi divathéten erre alaposan rácáfolt, hiszen a legújabb kollekciójában a fehérneműktől kezdve egészen a hawaii mintás ingig minden megtalálható!

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Természetesen a szmoking, a háromrészes öltöny is elengedhetetlen része a kollekciónak, de a klasszikus darabokat hóbortos mintákkal dobta fel.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Láthatunk tetőtől talpig skótkockásba öltöztetett modelleket, selyemnadrágokat kombinálva motoros kabátokkal, sportos hawaii ingeket selyem blézerekkel, és persze egy Gaultier bemutatóról sem hiányozhat a tengerész csíkos pulóver!

Jaksa Edit

Fotók: style.com,

vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vissza a ’80-as évekbe ...

Ha már fodrosgumi, legyen trendi.»»

Édes kis hajbavalók

A hajkiegészítők mindenkinél jó szolgálatot tesznek.»»

A 7 legütősebb körömtrend nyá...

Ha szép a köröm, jöhet a lakk!»»

Fonni menő!

A fonat régóta szerepel a legnépszerűbb hajtrendek között.»»

Nyári cipőtrend

Color blocking, pasztell, neon, metál...»»

Makány Márta 2012/SS

Ahogy a természet, úgy a divattervező kollekciója is virágba borult.»»