Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. június 29.

Men’s Paris FW - 3. nap

Elérkezett a párizsi Fashion Week 3. napja, mikoris tervezők garmadája mutatta be a legújabb kreativitást nem nélkülöző kollekcióit. A kifutókon hódított Pop Art stílus, a katonai ruházat és a hawaii minta!

Yves Saint Laurent

Stefano Pilati új férfi kollekciója Louis Vuitton kreációihoz hasonlóan afrikai elemekből táplálkozik, viszont az utóbbival szemben nem a törzsi jelleget, sokkal inkább a katonai ruházat jellegzetességeit vette alapul, éppen ezért palettája egyáltalán nem mondható színesnek. Az elmaradhatatlan fehér és fekete mellett a bézs, a homok és az égkék színeit használta fel, míg a ruhák hangulata military jelleget öltöttek új, európai elemekkel ötvözve.
Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent

Pilati modelljei a sivatagi hőségben a fehér színű, bő, redős rövidnadrágot viseltek tölcsér nyakú blúzzal és dzsekivel. Másrészről a katonai vonalat képviselve megjelentek a kétsoros galléros egyenruha jellegű kabátok is.

Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent

A kollekció legkülönlegesebb darabjai közé tartoznak a hüllő mintás, piton-nyomatú blúzok és nadrágok, illetve zsinórokkal ellátott kabátok és sortok.

Yves Saint LaurentYves Saint LaurentYves Saint Laurent

Thierry Muglerhez hasonlóan a kabát alsó és felső részét összekapcsolta, azzal a különbséggel, hogy ő fűzőt használt ennek kivitelezésére, míg Mugler latex szalagokkal tette ezt. Vajon a fűzős megoldás a férfiaknál is divatba jön majd?

Givenchy

Riccardo Tisci gyerekkora óta csodálta a szörfösöket, és elérkezett az idő, amikor varázsceruzát vett a kezébe, bár nem a deszkákon, de úgy alakítja a hullámokat, ahogyan azt ő szeretné. Tisci létrehozott tehát egy olyan kollekciót, amelyben a gyermekkori fantázia egy bonyolult, provokatív valósággá nőtte ki magát.

GivenchyGivenchyGivenchy

A mesék valóra váltak, sőt még annál is reálisabb formát öltöttek. Az új férfi kollekció maga mögött hagyja a sötét éjszaka divatját, a gótikus formákat és új fényt kap, színekkel tarkítva. Ez a Givency-világ hajnala, ahol a trópusi virág-nyomatokat, kristályokkal és flitterekkel látták el, mint a csillogó harmat a leveleken, és a világítóan fehér anyagok száműzték a fekete minden nyomát, amely Tisci védjegye volt eddig a pontig.

GivenchyGivenchyGivenchy

A derűs, energiát sugárzó kollekció szabását tekintve az egyszerű megoldások mellett döntött. Tisci sportos csatos öveket, baseball-sapkákat választott kiegészítőként, a dzsekik, pólók, sortok és még a leggingsek is a sportos vonalat erősítik. És a színek? Mindennek alapját az elefántcsont és a hadsereg sötétzöld színe adja, melyet paradicsommadár nyomatokkal frissített fel.

A férfiakat szoknyában látni még mindig szokatlan vizuális élmény, eltekintve a skót szoknyától. És ha már hawaii minta, miért nem láthatunk fű szoknyát?

John Galliano

A Big Splash nevet viselő Bill Gaytten által tervezett John Galliano kollekció is debütált a párizsi Men’s Fashion Week bemutatóján. A terveket az 1960-as londoni Pop Art stílusa ihlette, megteremtve ezzel a rock-couture hangulatot.

John GallianoJohn GallianoJohn Galliano

Úgy tűnik, a katonai kabátok a 2012-es év tavaszán hódítani fognak! Nemcsak YSL tervei között szerepelt az egyenruha, hanem John Galliano legújabb kollekciójának is elmaradhatatlan elemei közé tartozik. A kabátokat két sorba rendezett fém gombokkal látták el.

John GallianoJohn GallianoJohn Galliano

A Galliano márka újonnan kinevezett tervezője, Gaytten számára a művészeti élet abszolút inspirációként szolgált. A múzsák zenészek és színészek, a ruhák többségét mintha a kelléktárból vették volna kölcsön. A bagolyszerű szemüveg, a csokornyakkendő és a színes térdig érő zoknik, a selyem pongyola, a répaszárú szatén nadrág, mind a táncparkett és a színpad figyelemfelkeltő stílusát juttatják eszünkbe!

John GallianoJohn GallianoJohn Galliano

A Galliano kollekciót különc és romantikus stílus jellemzi, de elérhető és hordható darabokból áll! A beat-rock-katonai kabátok, a rolling stone baseball sapkák, a humoros AC/DC iskolai viselet, és fehérneműk is a jövő év abszolút kedvencei közé fognak tartozni!

Jaksa Edit

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vissza a ’80-as évekbe ...

Ha már fodrosgumi, legyen trendi.»»

Édes kis hajbavalók

A hajkiegészítők mindenkinél jó szolgálatot tesznek.»»

A 7 legütősebb körömtrend nyá...

Ha szép a köröm, jöhet a lakk!»»

Fonni menő!

A fonat régóta szerepel a legnépszerűbb hajtrendek között.»»

Nyári cipőtrend

Color blocking, pasztell, neon, metál...»»

Makány Márta 2012/SS

Ahogy a természet, úgy a divattervező kollekciója is virágba borult.»»