Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. október 7.

Paris Fashion Week IV.

Az első RTW kollekció Galliano nélkül, a sokadik kollekció Elbaz személyes jegyei nélkül és egy kollekció tipikusan "westwoodosan" - mindez a Paris Fashion Week negyedik napján.

Christian Dior

Ez volt a Dior első prét-a-porter kollekciója azóta, hogy Gallianót menesztették a divatháztól. Felmerül persze a kérdés, hogy vajon annak, aki valamilyen furcsa okból kifolyólag nem hallott az esetről, feltűnik-e a változás? Erről valószínűleg napokig vitatkozhatnánk, mindenesetre egyikünk sem állíthatná, hogy a Dior rosszul járt volna új tervezőjével. Elmúlt korok jellegzetes szabásvonalai, élénk(ítő) és vibráló piros színek, nagy volumenű megoldások jellemezték a szezon darabjait. Nem Galliano, de mindenképpen Dior - szerettük.

Christian DIorChristian DIorChristian DIor

Lanvin

Egyre egyértelműbb, hogy Alber Elbaz továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy elkészült kollekcióin ne lehessen találni tipikusan "elbazos" jegyeket. A style.com szerint ez alól a 2012-es tavaszi- nyári kollekció sem volt kivétel - és ha jobban megnézzük az egyes darabokat, mi magunk is így vélekedünk a legújabb alkotásokról. A kollekció nagy része feketébe ágyazott outfitekből áll, csak néhol jelenik meg egy-két pasztell árnyalat, amely az egyébként sztenderd elegáns nő-stílusban készült ruhadarabokat hivatott némiképp élénkíteni. Klasszikus szépség klasszikus Lanvin kivitelezésben.  

LanvinLanvinLanvin

Vivienne Westwood

A punk királynőjeként is ismert tervezőnő tavaszi inspirációja egyelőre viszonylag nehezen megfogalmazható. A nemrégiben még erőteljes megmozdulásokkal - és a kollekcióin is jól látható jelzésekkel - a Föld megmentéséért harcoló Westwood ezalkalommal valami egészen mást alkotott: a történelemből ismert alapdarabokhoz nyúlt vissza. No nem csak olyan egyszerűen, inkább "westwoodosan". Egy csipet a múltból barokkos ejtett vállak formájában és más jellegzetes szabásvonalak, egy késhegynyi a jelen VW-féle környezetharcos stílusából és egy apró a már jól megszokott futurisztikus megoldásokból - ez kétségkívül Westwood.

Vivienne WestwoodVivienne WestwoodVivienne Westwood

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vissza a ’80-as évekbe ...

Ha már fodrosgumi, legyen trendi.»»

Édes kis hajbavalók

A hajkiegészítők mindenkinél jó szolgálatot tesznek.»»

A 7 legütősebb körömtrend nyá...

Ha szép a köröm, jöhet a lakk!»»

Fonni menő!

A fonat régóta szerepel a legnépszerűbb hajtrendek között.»»

Nyári cipőtrend

Color blocking, pasztell, neon, metál...»»

Makány Márta 2012/SS

Ahogy a természet, úgy a divattervező kollekciója is virágba borult.»»