Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2012. július 31.

Nyári cipőtrend

Akárcsak a ruhák terén, a cipőknél is hasonlóak a trendek: color blocking, pasztell, neon, metálos vagy mintás darabok kerülnek a középpontba. Meggyőző arzenál áll tehát rendelkezésünkre, csak győzzük a fejünket kapkodni!

A XIV. század óta közkedveltek a háncs- vagy spárgatalpú cipők (először Katalóniában viselték), s 2012 nyarán újra hatalmas népszerűségnek örvendenek. Ezek a cipellők nemcsak laposak, hanem magasak, telitalpúak is lehetnek, az ilyesféle topánok újra virágkorúkat élik. Varázserejük abban áll, hogy ugyanúgy magasítanak, hosszítanak és formázzák a lábat, mint egy magas sarkú, ám könnyebb viselni és járni bennük. Ami kényelmes, az lehet mutatós is: a tervezők így egyensúlyoznak trend és komfort között.

Hasonlóan könnyed viselet az indiános mokaszin, ami készülhet bőrből, de vászonból is. Ez a cipő az 1930-as években vonult be a férfidivatba, azóta persze már nők is szívesen viselik.

Aztán ott van még mindannyiunk nagy kedvence: a balerina, aminek sikere a stílus és a kényelem összefonódásának elvén alapul.

Igazán akkor trendi manapság, ha az orra más színű, de természetesen a jól megszokott masni díszítés sem ment ki divatból.

Kicsit szellősebb a saru, ami már jó pár éve a nyár slágere. Kapható millióféle változatban, de például a keresztpántos darabok annak ajánlottak, akinek széles a lábfeje, mert így meg lehet nyújtani optikailag. A különböző díszes papucsokban és szandálokban az a jó, hogy keleti kényelmet nyújtanak. Egy görög istennő ruhához például kitűnően passzol egy pazar saru.

Végezetül jöjjön a magas sarkú, ami kiszoríthatatlan a világ nőinek cipős szekrényéből.

Ha tűsarkú mellett döntesz, akkor szexis hatást érsz el, ha egy vaskos sarok mellett teszed le a voksod, akkor megkönnyíted a dolgod, hiszen ebben könnyebb járni.

Ha platformos variációt választasz, akkor valószínűleg nem fogod érezni az apró kavicsokat a talajon, arról nem beszélve, hogy az emelés miatt kisebb sarkakon kell tipegned, mint ami elsőre látszik.

Ez jó kis trükk, hiszen nem jó, ha például egy színházi este legszebb része az, amikor a sötétben végre leveszed a cipőd.

2012 nyarán különösen trendi, ha kivágott a topán orra, ez az ún. peep-toe, sőt a Mary Jane fazon is nagyon közkedvelt: a dupla vagy tripla pántos változat jól takarja a magas rüsztöt, de vastag bokájúaknak nem javasolt.

Rohangáláshoz, ügyintézéshez, fesztiválozáshoz lapos, esti kimozduláshoz pedig magas dukál, hiszen Hamupipőke a bizonyíték arra, hogy egy cipő megváltoztathatja az életedet.

Persze bármilyen nyitott cipőt húzol, nyáron kiemelten fontos, hogy ápolt legyen a lábfejed. Ha esetleg mégsem így lenne, akkor van számodra egy jópofa és egyedi megoldásunk: este hord vékony kis zoknival a magas sarkút vagy térdzoknival a balerinacipőt - vagány!

Kató Iringó

Fotók: collegefashion.net,

lookbook.nu,

shoerazzi.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vissza a ’80-as évekbe ...

Ha már fodrosgumi, legyen trendi.»»

Édes kis hajbavalók

A hajkiegészítők mindenkinél jó szolgálatot tesznek.»»

A 7 legütősebb körömtrend nyá...

Ha szép a köröm, jöhet a lakk!»»

Fonni menő!

A fonat régóta szerepel a legnépszerűbb hajtrendek között.»»

Makány Márta 2012/SS

Ahogy a természet, úgy a divattervező kollekciója is virágba borult.»»

Fekete blézer = jolly joker

Rajtad múlik: bájos vagy meghökkentő?»»