Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. szeptember 26.

Paris FW 2013SS I.-II.

A bő egyhetes esemény első két napja szokás szerint a kevésbé ismert tervezők terepe volt. A hazánkban lényegesen kisebb népszerűségnek örvendő divatházak méltó "előjátékként" szolgáltak a későbbi nagy neveknek. Most ezek közül a bemutatók közül csemegézünk.

Guy Laroche

Miután a tervező korábban meglepő kijelentést tett, miszerint már belefáradt a farmeres és kötött pulóveres szettekbe, mindenki kíváncsian várta a bemutatót, amelyen a divattház tervei szerint a "total look" megtalálására törekedett. A tökéletes nőt próbálták megformálni anélkül, hogy a kollekció csupa formális darabokból állt volna. A kifutón számos, különböző élénk színekben pompázó szettet vonultattak fel, különös tekintettel a zöld, a navy blue, a lime és a pink árnyalataira. A kollekcióban kifejezetten jellegzetesnek számítottak még a nyomott minták, amelyek egyfajta "mindent vagy semmit" hatást keltettek a szemlélőkben.

Guy LarocheGuy LarocheGuy Laroche

Alexis Mabille

Mabille bemutatójáról meglepően sok hasonlat jutott eszünkbe. Kezdhetnénk például a kockákkal, amelyek szinte az egész kollekciót uralták és olykor bizony egy jól szituált abroszra engedték asszociálni a közönséget. Persze elég nagy divatbarbárság lenne egy párizsi bemutató darabjait egy háztartásbeli eszközhöz hasonlítani, de tény, ami tény: a farmerlányos kocka akkor is kocka. Sajnos a nagyvolumenű maxiszoknyák sem segítettek túl sokat,  ogy ez az érzésünk megszűnjön, de a show vége felé szerencsére megjelentek már az elegánsabb, business woman stílusú darabok is.

Alexis MabilleAlexis MabilleAlexis Mabille

Mugler

Be kell vallanunk, hogy a Mugler divatház bemutatóját mindig egy kicsit jobban várjuk, mint a többi nyitó showt. Nem véletlen, hiszen Nicola Formichetti jelenléte máris több, mint biztosíték arra, hogy itt bizony valami extravagáns fog történni. Aki esetleg nem tudná, annak eláruljuk, hogy a márka kreatív igazgatója nem más, mint Lady Gaga egykori stylistja, aki egyébként nemrég egy komplett táskakollekciót tervezett az énekesnőnek - anélkül, hogy az újabban plus size alkattal taroló Miss Gaga tudott volna a dologról.

No de visszatérve a bemutatóhoz: ez a kollekció sem készült meglepetés nélkül. A történetben csak az a furcsa, hogy ez alkalommal a "normális" volt az új normális - Formichetti szakított a feketével és elkezdett színeket használni. A különleges anyagok és a sajátos szabásvonalak maradtak, azonban a kifutót ellepték a színes ruhadarabok. Micsoda 180 fokos fordulat, kedves Mugler!

MuglerMuglerMugler

Fotók: stlye.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Nagyító alatt a Prada kollekc...

Honnan merített ötletet a híres divatház a 2013-as tavaszi/nyári kollekciójához?»»

Hódító sárga

A nyár egyik legvibrálóbb színe a sárga: éltető és tündöklő!»»

Vadállati!

Luxusmárkák állatmintái idén nyárra»»

Little Black Dress körkép 201...

A legszebb kis feketék idén nyáron! »»

Az idei nyár kötelező fesztiv...

Az idei nyár kötelező fesztiváldarabjai»»

Nyárestéink kedvenc koktélruh...

Esküvőre, de akár elegáns vacsorákra, bulikra is koktélruhák – vízparti színekhez illő összeállítás»»