Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. október 3.

Paris FW 2013SS VII-VIII-IX.

Ahogy ezt már korábban is megszokhattuk, a divathét végére meglehetősen felpörögtek az események. Csak hogy a legnagyobbakat említsük: a Saint Laurent, a Chanel, a Valentino, az Alexander McQueen divatház és a Louis Vuitton is az utolsó három napra időzítette a bemutatóját.

Saint Laurent

Fekete mágia. Az első dolog, ami eszünkbe jut a bemutatóról. A show elején ugyanis ellepték a kifutót a tetőtől talpig feketébe öltözött modellek, akik olyan titokzatos kalapokat viseltek, hogy ingerenciánk lett volna belesni a karimájuk alá. A sejtelmes anyagok, a nagy volumenű, lenge szoknyák csak még tovább erősítették bennünk a varázsélményt, a bemutató végén vonuló igazi, taláros hatású szettek pedig már tényleg csak feltették a pontot a mágiában szereplő "i"-re. Boszorkányos volt, egyszerűen boszorkányos. Tiszta Roxfort.

Saint LaurentSaint LaurentSaint Laurent

Chanel

Meglepő fordulat a Chanel divatháza táján: Lagerfeld szokásától eltérően viszonylag sok színnel dolgozott. Sőt, még mintákat és egyéb sallangokat is alkalmazott. A bemutatónak ragyogó íve volt, a fekete-fehér kreációktól eljutott egészen a virágmintás, ugyanakkor letisztult darabokig és közben olyan magaslatokat járt meg, amelyekre néha csak pislogni tudott a közönség. (A show egyébként egy napkollektorokból álló kifutón zajlott, hiszen Lagerfeld szerint csak a Nap az igazán szabad. Ezek után merje valaki azt mondani, hogy Karl nem nagy koponya...) A bemutató igazi enerigát sugárzott - szolgáljon bizonyítékul az alábbi videó.

ChanelChanelChanel

Valentino

A divatház tervezőpárosa láthatóan a maximumra törekedett. Nem, ebben az esetben nem a meghökkentésről vagy az emlékezetünkbe vésődő látványról van szó. A kollekcióra sokkal inkább a következő jelzők voltak jellemzőek: átgondolt, a legapróbb részletekig kidolgozott, finom és nőies. A főképp fekete, fehér és pasztell színeket felvonultató show minden egyes darabjáról messziről látszott, hogy gondos munka eredménye. Utóbbira valószínűleg a rendkívül míves csipkemegoldások utaltak, melyek úgy tűnik, jövő tavasszal ismét visszatérnek majd a designer darabok piacára.

ValentinoValentinoValentino

Alexander McQueen

Méhek. Ezzel az egy szóval lehetne a legjobban jellemezni a divatház, és persze Sarah Burton legújabb kollekcióját. Méhek minden mennyiségben és minden lehetséges megközelítésből. Nem csak a rácsos fejfedők, hanem a színek, a formák, az anyagok és egyéb utalások is erre az ellentmondásos állatkára emlékeztettek.

Személyes kedvenceink voltak a show végén vonuló virágos, óriási kiterjedésű estélyik, de rendkívül emlékezetesek voltak a különböző szoknyamegoldások és a rácsos hatású anyagok felhasználásának különböző kreatív megvalósításai is. Már korábban is állítottuk, hogy Burtonben McQueen génjei is megtalálhatóak - szerencsére a csodás haute couture után az rtw-kollekcióban sem kell csalódnunk.

Alexander McQueen Alexander McQueen Alexander McQueen

Louis Vuitton

Igazi pop!-életérzéssel találkozhattak azok, akik legalább innen messziről figyelemmel kísérték a Louis Vuitton 2013 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóját. A divathét végét jelentő egyik fő attrakció meglepően kicsit szólt - és nem csak azért, mert potom hat perc alatt zavarták le az egészet. Marc Jacobs nem bonyolította túl az új kreációkat.

A tervező az LV egyik ikonikus mintájához, a kockákhoz nyúlt vissza. A modellek igazi született feleségekként vonultak végig a kifutón leegyszerűsített szabásvonalú ruháikban - párosával. Bár utóbbi volt az egyetlen igazi extra a shown, mi mégis szerettük (külön kiemelve a kockás kifutót és a mozgólépcsőket) - kiszámítható, ugyanakkor megbízhatóan színvonalas "produkció" volt.

Louis VuittonLouis VuittonLouis Vuitton

Fotók: stlye.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Nagyító alatt a Prada kollekc...

Honnan merített ötletet a híres divatház a 2013-as tavaszi/nyári kollekciójához?»»

Hódító sárga

A nyár egyik legvibrálóbb színe a sárga: éltető és tündöklő!»»

Vadállati!

Luxusmárkák állatmintái idén nyárra»»

Little Black Dress körkép 201...

A legszebb kis feketék idén nyáron! »»

Az idei nyár kötelező fesztiv...

Az idei nyár kötelező fesztiváldarabjai»»

Nyárestéink kedvenc koktélruh...

Esküvőre, de akár elegáns vacsorákra, bulikra is koktélruhák – vízparti színekhez illő összeállítás»»