Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. augusztus 23.

A mindig divatos farmer

Elnyűhetetlen divatként a farmeranyag a kényelmén túl praktikus, és néhol még az elegancia jelzőt is birtokolja.

Tudtad-e…

…hogy a farmer, mely a nevét az alapanyag származási helyéről kapta, nadrág változatában az 1850-es években készült először a német-amerikai Levi Straussnak köszönhetően, akkor még aranyásóknak? Egy évszázaddal később vezették be viseletét Közép-Európában, az ötvenes évektől már szabadidő ruházatként is, majd a hetvenes évekig polgárpukkasztó viseletnek számított. Manapság viszont a legelterjedtebb öltözék, mely szezonról szezonra képes megújulni, ám mégis örök darabnak számít.

A kutya szájából a kifutóra

Nem számít újdonságnak a szakadt farmer divatja, ám ezúttal a lehető legnagyobb teret próbálja meghódítani ez a fajta viselet. A tematika nélküli szakadások, rojtozások ténylegesen azt az érzetet keltik bennünk, mintha korábban egy kutyával vívott harc során megsérült nadrágot favorizálnánk. Amennyiben nincs ilyesfajta szaggatott farmerünk a szekrényben, de mi mégis azonnal szeretnénk egyet, kérjük meg a legközelebbi hölgy ismerőst, hogy ügyes olló nyisszantásokkal végezzen kedvenc farmerünk egységével.

D&GDolce&GabbanaDolce&Gabbana 

Egy farmernyi elegancia

Bár üzleti tárgyalásokra nem illendő farmert viselni, lazább, baráti hangvételű alkalmakkor mégis megengedett, hogy a kissé lezserebb és kevésbé feszengős anyagot viseljük, főként, ha nem vagyunk hozzászokva az öltöny viseléséhez. Egy egyszerű, koptatott farmer inggel és egyszínű zakóval tökéletes megoldásnak bizonyulhat, ahogy azt a D&G példája is mutatja. Ám ez esetben figyeljünk arra, hogy mindenképp egy egyszerű, mintától és díszítésektől mentes felsőrészt viseljünk, hiszen ez adja meg a kívánt eleganciát. A Trussardi esetében inkább a matróz stílus elevenedik meg, de a piros táska és cipő nélkül hétköznapra is megfelelő lehet a rövid ujjától különleges zakó.

D&GD&GTrussardi 

Csak egy ing

A tizenéves korban még hatalmas lelkesedéssel viselt farmer ing, az évek számának növekedésével valahogy veszített a felé irányuló bizalomból, ám most visszatért a porondra és félve ugyan, de ismét hódít. Lazán feltűrt ujjal, szinte végig kigombolva, koptatott és/vagy szakadt farmerrel párosítva, igazi country-ról jött fiatalember képét tárja elénk, hatalmas pilóta napszemüveggel és eltökélt arckifejezéssel pedig a kíméletlen hódító az, aki a nők térdét megremegteti. Csokornyakkendővel, kissé szűkebb és begomboltabb fazonban viszont igazán bohókás, némileg jófiúnak tűnhetünk benne.

D&GDolce&GabbanaTrussardi 

Pó-ló

Mi sem egyszerűbb, mint a farmert egy laza pólóval párosítani? Engedékenyebb főnökök után szabadon a munkába, haveri sörözésekhez, hétvégi programokhoz és szombat esti bulikba egyaránt megfelelő választás lehet. Természetesen sok múlhat a póló mintáján, nyomatán is: egy-egy viccesebb, kifejezőbb felirat vagy kép viselőjére irányíthatja a figyelmet, mely nem feltétlenül jelent hátrányt. Ötletekből nem lehet hiány, minden csak a kreativitáson múlik.

D&GD&GDolce&Gabbana 

Szegecselve

Ezelőtt, ha egy szegecselt nadrágba vagy kabátba öltözött fiatalembert láttunk, valahogy a „kemény” jelző jutott eszünkbe a „vad motoros” mellett, ám ez mostanra megváltozott. A D&G által kifutóra vitt darabok már kifinomultak és közelebb állnak a country-hoz, mint a száguldozó kétkerekűkhöz. Nadrágon, zakón vagy kabáton egyaránt fantasztikusan mutatnak, de ne párosítsuk őket, hiszen jóból is megárt a sok. Felsőruházatként tulajdonképpen bármit viselhetünk, egyszínűtől a színesig, a nadrág árnyalatától függően.

D&GD&GD&G 

Székely Krisztina

Fotók: fashionising.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»