Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 23.

Övet a derékra!

Kétség sem fér hozzá, hogy a 2010/11-es téli férfi divatjának egyik slágere nem más, mint a deréköves kabát. Szinte minden tervező bemutatóján megtalálhatóak ezek a derékban hangsúlyos darabok. Lássuk tehát, milyen övtípusok közül választhatnak a vállalkozó kedvű férfiak! Uraim, kérjük az öveket becsatolni!

Csak vékonyan!

Bár az utóbbi években övek tekintetében a "minél nagyobb, annál jobb" elvet követték a divatdiktátorok, ez alkalommal a tervezők mertek a vékony övekkel is kísérletezni. Vegyük például Giorgio Armanit, aki - ahogy az alábbi példák is mutatják - egy furfangos színválasztással képes egy keskeny övet is hangsúlyossá tenni. Ezzel szemben Ralph Lauren inkább praktikussága miatt döntött az övhasználat mellett ennél a fekete dzsekinél, amelyet kétségkívül divatossá tesz ez az alig észrevehető kiegészítő.

Giorgio ArmaniGiorgio ArmaniRalph Lauren

Amikor a méret számít

Persze vitathatatlan, hogy egy szélesebb öv képes teljesen átalakítani egy-egy kabátot. Itt van például a Burberry Porsum egyszerű fehér trenchcoatja, amelyet a széles öv teszi igazán "burberryssé". Ugyanakkor döntő szerepe volt az alábbi Dries Van Noten kabát összhatásának kialakulásában is ennek a kabáttesttől eltérő, ugyanakkor az ujjakkal megegyező színű övnek is és Gianfranco Ferré fekete bőrujjú ballonja sem lenne ugyanaz enélkül a széles szürke öv nélkül.

Burberry PorsumDries Van NotenGianfranco Ferré

Öveket becsatolni!

Legyen szó alig észrevehető kis apróságról vagy egy hatalmas darabról, a csatok egyértelműen jól mutatnak egy-egy deréköves kabáton. Funkcionalitásukon túl akár valódi kiegészítőkké is válhatnak. Jó példa erre ez a Burberry Porsum kabát, amelyen az övcsat a sötét színű gombokkal harmonizál, ezáltal ő maga is hangsúlyossá válik. Gianfranco Ferré vékony fekete övén ezzel szemben elegánsan elbújik ez a kis övcsat, meghagyva ezáltal a figyelmet a kabát és az öv összhangjának. Hasonlóképp Yves Saint-Laurent-nél, ahol a csat finoman rásimul a kabát viselőjének derekára.

Burberry PorsumGianfranco FerréYves Saint-Laurent

Kötődések

Egy övet azonban nem csak csatokkal tudunk a derekunkra erősíteni. Kifejezetten jól mutat ugyanis egy-egy megkötött darab is. Ezt bizonyítja Salvatore Ferragamo modellje, amelynél a kabáttól eltérő színű övet a derékon duplán körbetekerve egy egyszerű csomóval rögzítettek. Alkalmazhatjuk ugyanakkor a jól bevált masnikötős módszert is, mint ennél a Viktor&Rolf kiskabátnál. Egyszerű, mégis bohém és ötletes, akárcsak Yves Saint-Laurent szürke kabátjának egymáson átvetett megoldása.

Salvatore FerragamoViktor&RolfYves Saint-Laurent

Különbözni jó

Már fentebb is láthattunk példákat arra, mennyire feldobhatja egy kabát küllemét egy színben eltérő öv. A színekkel játszott a Burberry Porsum is ennél a sötétkék-fekete kombinációjú darabnál. Ennél is bátrabb volt Dries Van Noten, aki sötét színű kabátot párosított egy világos övvel, míg Giorgio Armani a szürke és kék harmoniájára építve alkotta meg steppelt dzsekijét.

Burberry PorsumDries Van NotenGiorgio Armani

Fő a kreativitás!

Persze nem csak a színekkel lehet nagy hatást elérni. Elég egy két kreatív ötlet és máris feldobhatjuk bármelyik kabátot. Gianfranco Ferré például nem elég, hogy a közepes méretű, derékra erősített övtáskával tette különlegessé kabátját, hanem az övet a derék mellett a modell felsőtestén és áthurkolta. Gaultier amellett, hogy az övvel megegyezező anyagú rátétekkel gazdagította fekete egyenes vonalú, mélyen ülő zsebű kabátját, egy egészen sajátos megkötési módot választott. Akárcsak a Versace tervezői, akik egy ugyanazon övön alkalmazták a csatos és kötős övrögzítési módszert is.

Gianfranco FerréGaultierVersace

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»