Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 23.

Övet a derékra!

Kétség sem fér hozzá, hogy a 2010/11-es téli férfi divatjának egyik slágere nem más, mint a deréköves kabát. Szinte minden tervező bemutatóján megtalálhatóak ezek a derékban hangsúlyos darabok. Lássuk tehát, milyen övtípusok közül választhatnak a vállalkozó kedvű férfiak! Uraim, kérjük az öveket becsatolni!

Csak vékonyan!

Bár az utóbbi években övek tekintetében a "minél nagyobb, annál jobb" elvet követték a divatdiktátorok, ez alkalommal a tervezők mertek a vékony övekkel is kísérletezni. Vegyük például Giorgio Armanit, aki - ahogy az alábbi példák is mutatják - egy furfangos színválasztással képes egy keskeny övet is hangsúlyossá tenni. Ezzel szemben Ralph Lauren inkább praktikussága miatt döntött az övhasználat mellett ennél a fekete dzsekinél, amelyet kétségkívül divatossá tesz ez az alig észrevehető kiegészítő.

Giorgio ArmaniGiorgio ArmaniRalph Lauren

Amikor a méret számít

Persze vitathatatlan, hogy egy szélesebb öv képes teljesen átalakítani egy-egy kabátot. Itt van például a Burberry Porsum egyszerű fehér trenchcoatja, amelyet a széles öv teszi igazán "burberryssé". Ugyanakkor döntő szerepe volt az alábbi Dries Van Noten kabát összhatásának kialakulásában is ennek a kabáttesttől eltérő, ugyanakkor az ujjakkal megegyező színű övnek is és Gianfranco Ferré fekete bőrujjú ballonja sem lenne ugyanaz enélkül a széles szürke öv nélkül.

Burberry PorsumDries Van NotenGianfranco Ferré

Öveket becsatolni!

Legyen szó alig észrevehető kis apróságról vagy egy hatalmas darabról, a csatok egyértelműen jól mutatnak egy-egy deréköves kabáton. Funkcionalitásukon túl akár valódi kiegészítőkké is válhatnak. Jó példa erre ez a Burberry Porsum kabát, amelyen az övcsat a sötét színű gombokkal harmonizál, ezáltal ő maga is hangsúlyossá válik. Gianfranco Ferré vékony fekete övén ezzel szemben elegánsan elbújik ez a kis övcsat, meghagyva ezáltal a figyelmet a kabát és az öv összhangjának. Hasonlóképp Yves Saint-Laurent-nél, ahol a csat finoman rásimul a kabát viselőjének derekára.

Burberry PorsumGianfranco FerréYves Saint-Laurent

Kötődések

Egy övet azonban nem csak csatokkal tudunk a derekunkra erősíteni. Kifejezetten jól mutat ugyanis egy-egy megkötött darab is. Ezt bizonyítja Salvatore Ferragamo modellje, amelynél a kabáttól eltérő színű övet a derékon duplán körbetekerve egy egyszerű csomóval rögzítettek. Alkalmazhatjuk ugyanakkor a jól bevált masnikötős módszert is, mint ennél a Viktor&Rolf kiskabátnál. Egyszerű, mégis bohém és ötletes, akárcsak Yves Saint-Laurent szürke kabátjának egymáson átvetett megoldása.

Salvatore FerragamoViktor&RolfYves Saint-Laurent

Különbözni jó

Már fentebb is láthattunk példákat arra, mennyire feldobhatja egy kabát küllemét egy színben eltérő öv. A színekkel játszott a Burberry Porsum is ennél a sötétkék-fekete kombinációjú darabnál. Ennél is bátrabb volt Dries Van Noten, aki sötét színű kabátot párosított egy világos övvel, míg Giorgio Armani a szürke és kék harmoniájára építve alkotta meg steppelt dzsekijét.

Burberry PorsumDries Van NotenGiorgio Armani

Fő a kreativitás!

Persze nem csak a színekkel lehet nagy hatást elérni. Elég egy két kreatív ötlet és máris feldobhatjuk bármelyik kabátot. Gianfranco Ferré például nem elég, hogy a közepes méretű, derékra erősített övtáskával tette különlegessé kabátját, hanem az övet a derék mellett a modell felsőtestén és áthurkolta. Gaultier amellett, hogy az övvel megegyezező anyagú rátétekkel gazdagította fekete egyenes vonalú, mélyen ülő zsebű kabátját, egy egészen sajátos megkötési módot választott. Akárcsak a Versace tervezői, akik egy ugyanazon övön alkalmazták a csatos és kötős övrögzítési módszert is.

Gianfranco FerréGaultierVersace

Fotók: style.com


Budapest Fashion Night 2015

Celeni és más magyar csodák a kifutón»»

Festmények ruhákon

Somogyi Réka képeiből készült ruhakollekciót láthattunk»»

A tökéletes esküvő a részlete...

Magas minőségű, különleges lakásdekorok magyar webshoptól, esküvőkre is!»»

Nagyon elegáns és nagyon bubi...

Finom krémszínek és vidám, nyári sárgák, plusz egy kis bubifólia, természetesen Szilas Ritától!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»