Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 31.

Duplán gombolva

Mindegy, hogy egy, kettő, három, négy vagy sok gomb, ezen a télen megduplázzuk! A 2010-es őszi-téli bemutatókon szinte alig volt olyan tervező, aki ne alkotott volna legalább egy duplasoros gombolású kabátot, zakót vagy pulóvert. Most bemutatjuk, hány gombban érdemes idén - természetesen duplán - gondolkodni.

Kettő a másodikon

A Banana Republic, a Givenchy és a Prada példája bizonyítja, hogy nyugodtan szakíthatunk a háromgombos konvenciókkal és választhatunk két sorba rendezett duplgombos kabátokat is. Míg a Banana Republic széles és mélyre nyúló revere eleve megköveteli a gombok számának minimalizálását, addig a Givenchy egy magasabban záródó kabát esetében döntött a kétgombos megoldás mellett, a Prada pedig bemutatta, hogy egy teljesen zárt darab esetében is megállja a helyét négy darab gomb.

Banana RepublicGivenchyPrada

Három, te vagy az én párom

A kétszer-kettes gombolásnál ugyan jóval szokványosabb a háromsoros megoldás, az alábbi példák mégis meggyőznek minket arról, hogy megéri követni a hagyományokat. Szinte minden tervező bemutatóján találkozhattunk hatgombos kabátokkal. Kedvenceink között mindenképpen meg kell említeni a Bottega Veneta párhuzamos gombolású sötét zakóját, az Etro méregzöld téli kabátját színazonos gombokkal és a Lous Vuitton elegáns, fényes anyagokból alkotott egyenes vonalúját.

Bottega VenetaEtroLouis Vuitton

Négy meg négy

Persze nemcsak háromnál kevesebb, hanem annál több gombban is lehet gondolkodni. Így tettek a Banana Republic tervezői is ennél a grafitszürke, rövid kabátnál, de láthattunk négy plusz négy gombot Giorgio Armani kifutóján is, míg Neil Barett széles reverű feketéjére szintén nyolc, egymáshoz közel ülő gombot álmodott a tervező.

Banana RepublicGiorgio ArmaniNeil Barett

Összesen tíz

Ha már több, akkor legyen sok! Idén télen ugyanis hordhatunk akár egyszerre tíz gombot is. Hogy ez igenis jól mutat, bizonyítja például Giorgio Armani ötsoros gombolású bőrdzsekije vagy a Gucci világosszínű kabátja, de az igazán bátrak választhatnak egy arany gombos, military stílusú Burberry Porsum kabátot is.

Giorgio ArmaniBurberry PorsumGucci

A végletek

A végletek embere vagy? Akkor választhatsz egy+egy gombos kabátot, de elmehetsz akár a tizennégy gombig is. A Bottega Veneta zakóján például csak egy gombot dupláztak meg, akárcsak Marc Jacobs fekete egyenes vonalú kabátján is. A Burberry Porsum a másik végletet választotta és hétszer kettő apró gombot varrtak egymás mellé. Mi sem bizonyítja jobban, hogy csak rajtad áll, melyik megoldást választod. Te vajon hány "gombos" típus vagy?

Bottega VenetaMarc JacobsBurberry Porsum

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»