Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. december 12.

Smink nélkül is gyönyörűen

Még azok számára is, akik mindennap kiemelik szépségüket sminkeléssel, adódnak olyan helyzetek, amikor nem végezhetik napi rituáléjukat.

A dekorkozmetikumok mentőövként jelennek meg, amikor például egy átvirrasztott éjszaka nyomait szeretnénk arcunkról reggel eltüntetni. Sok lány azonban már elég hamar, akár tinédzser évei végén elkezdi a mindennapos alapozó használatot, illetve a szemek erőteljes kiemelésének rendszeres alkalmazását. Nyaralás, egy hosszabb túra vagy kirándulás, sportolás, úszás – és még folytathatnánk a sort – alatt azonban többet ártunk vele, mint használunk. Bizonyos helyzetekben le kell mondanunk erről a szokásról és csakis természetes szépségünkre hagyatkozhatunk. Ahhoz, hogy ilyen alkalmakkor is a legjobb formánkat hozhassuk, tartsunk be néhány alapvető dolgot:

1. Alvás

A 8 órán át tartó, megszakítástól és zajoktól mentes pihentető alvás teszi közel a legtöbbet a szép arcért. Minden sötét karika és puffadtság eltűnik a szemek körül, az arc bőre pedig kisimul. A kedélyállapot nyugodttá és kiegyensúlyozottá válik, ami belső szépségünk ragyogásához járul hozzá.

2. Hideg víz

Lehűtött hidratáló krém vagy egy egyszerű hideg borogatás szintén segít eltüntetni a szemalatti duzzanatot és a sötét karikákat. Ha korán kelsz fel reggel, vagy csupán napközben szeretnéd felfrissíteni magad, öblítsd le az arcod hideg vízzel. Élénkíti a vérkeringést, ezzel „új életet lehel” a fáradtnak tűnő vonásokba.

3. Bőrápolás

Hámlasztás és hidratálás a szép bőr alfája és ómegája. Ahhoz, hogy smink használata nélkül szépek legyünk, elengedhetetlen a szép bőr. Ennek érdekében minden héten egyszer használj bőrhámlasztó készítményt, hidratálás előtt pedig tisztítsd meg alaposan a bőröd, hogy ne duguljanak el pórusaid, bőröd pedig ne legyen fakó.

A smink helyes és alapos eltávolítása alvás előtt szintén a szép bőr alapvető követelménye. Sosem szabad alapozóval vagy pirosítóval a bőrünkön aludni. Az arcbőr így elveszítheti természetes fényét és egészségtelennek tűnik majd.


4. Tiszta víz

Igyál mindennap legalább 2 liter tiszta vizet. Ezzel segíted a méreg anyagok távozását a sejtekből és belső szervekből, hozzájárulva egészségedhez, nem utolsó sorban pedig a bőr tisztaságához és szépségéhez.

 

5. Védekezz a nap ellen

Ha nem használsz sminket, nyáron és télen is mindennap napernyővel kéne jönni-menni. Az erős környezeti hatások, mint például a napsugárzás, öregítik a bőrt. Mindenképpen védekeznünk kell ellene, ezért nem rossz ötlet mindennap télen is és nyáron is napszemüveget hordani. Viselésével elkerülhetjük a szemkörnyéki kisebb ráncok kialakulását.

6. Ápolt szemöldök

Ahhoz, hogy smink nélkül is szépek legyünk, hozzátartozik az ápolt szemöldök és szempillák. Ezek az arcon található szőrcsomócskák hozzájárulnak az arc kontúrjához. A szemöldököt ezért mindig szép vonalúra kell szedni és nem árt hidratálókrémmel bekenni lefekvés előtt. A szempillák göndörítése szintén nem bűn, ha pedig bekenjük őket ricinusolajjal, csodás fényük lesz és hosszabbra nőnek majd.

7. Ápolt haj és ajkak

Ha nem viselünk sminket, a szép haj és jó frizura elengedhetetlen „kellékké” válik. Emellett pedig a szánkat is ápolttá kell varázsolnunk, amihez nincs szükség másra, csak ápoló ajakbalzsamra.

A gyönyörűségesre sminkelt és Photoshop segítségével tökéletesre csiszolt sztárfotók korszaka letűnőben van. Egyre inkább terjed a természetes szépség felé visszakanyarodó divathullám. Ha szeretnéd tartani a lépést, most egyszerűbben megteheted, mint valaha. Ennek a trendnek a követéséhez sem különösebb stílusérzék, sem pénz nem szükséges. A rossz szokások – például dohányzás, alkohol vagy cukros italok fogyasztása, sport hiányos életmód – nem csupán egészségünk gyengülésében, hanem ezzel együtt bőrünk szépségének halványulásában is közreműködnek. Így ha szépek szeretnénk lenni smink nélkül is, csökkentsük, vagy lehetőleg hagyjunk fel ezekkel a szokásokkal és fogadjuk meg a fenti tippeket.

Berei Andrea

Forrás, fotók: ourvanity.com,

jpgmag.com,

imageshack.us


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Égkék, friss smink a tavasz j...

Megérkezett az üde ARTISTRY Indigo Skies kollekció»»

Fiatalság újratöltve

Az Amway ARTISTRY YOUTH XTEND termékcsaládja segít megállítani az idő kerekét»»

L’école és VAGHEGGI kéz...

Olasz fitokozmetikai termékek a L'école üzletében»»

Tavaszváró körmök

Neon, metál vagy pasztell? Az idei szezonban mindegyikkel dögös lehetsz! »»

Pirosíts úgy, akár a profik!

A pirosító üde ragyogást kölcsönöz a bőrnek, de kérdés, hogy kinek milyen való?»»

Douglas Box of Beauty

Kukkants bele a Douglas februári szépségdobozába! »»