Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. május 11.

Amikor divat a nem ugyanolyan

A divattervezők nem hagytak túl sok időt arra, hogy az őszi divat szerinti tökéletes módon és teljes mértékben megszerkesztett, többnyire szimmetriával jellemezhető ruhadarabjaik iránt érzett ámulatunk betegessé fokozódjon. Tavasz-nyárra ugyanis már aszimmetrikus ruhákat terveztek, hiszen jól tudják ők is, hogy a szimmetriára való törekvés nem az egyetlen járható út. Sem az életben, sem a divatban. Lehet kicsit másként is. Ellentétesen például. Legújabban tehát az asszimmetriát kapták fel a neves tervezők, természetesen a szimmetria mellett, de sok esetben inkább helyette.

Diana-dekoltázs

Kezdetnek aszimmetrikus lehet például a ruhánk vállmegoldása, azaz ekkor a ruha viselőjének egyik válla szabadon marad. Ezt a – viszonylag egyszerű és sűrűn alkalmazott – megoldást szárikivágásnak vagy Diana-dekoltázsnak nevezzük. Utóbbi elnevezés a vadászat római istennőjére, Dianára utal, akit jellegzetesen ilyen ruhában ábrázoltak.

A. Wang - 2009 SpringCeline - 2009 SpringChloé - 2009 Spring

Next step

Ha az előbb említett megoldást túl középszerűnek tartjuk, és ennél többre vágyunk, akkor akár olyan ruhát is felvehetünk, amelynek – egy függőleges elválasztóvonal húzásakor – a bal és a jobb oldala különbözik egymástól. A nyári-tavaszi divatot bemutató kifutókon sok ilyen ruhát láttunk (Alexander Wang, Celine, Elie Saab, Miu Miu, Prada, Roberto Cavalli, Valentino). Ennél még különlegesebb megoldásokra is volt példa. A megszokott tógastílusú ruhákon kívül olyan szoknyákat is bemutattak, amelyek elől rövidek, hátul pedig hosszúak (vagy fordítva), illetve olyan kezeslábasokat, amelyek felemás hosszúságú nadrághosszal rendelkeznek. Ezek a ''szabályellenes'' ruhadarabok üdítően hatnak a trendpalettán, hiszen az asszimmetria néha oly bravúros, hogy minden elképzelést felülmúl. 

Itt lehet szemezgetni!

Összességében az asszimmetria, mint motívum a következő divattervezők, -házak 2009-es tavaszi, nyári kollekciójában volt jellemző jegy: Amanda Wakeley, Alberta Ferretti, Alexander Wang, Ashley Isham, Aquascutum, Balenciaga, Bottega Veneta, Celine, Chloé, Elie Saab, Erin Fetherston, Givenchy, Gucci, Issa, Lanvin, Karl Lagerfeld, Miu Miu, Nicole Farhi, La Perla, Prada, Roberto Cavalli, Sophia Kokosalaki, YSL, Yohji Yamamoto, Valentino, Zac Posen. Tulajdonképpen majdnem mindenkinél. A Te ruhásszekrényed tartalmazza?


Kató Iringó

Fotók: style.com

Shoegal 2009-05-11
én egyszerűen imáááádom az asszimetrikus cuccokat!!!

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Etnikus stílus

Etnikus bizsuk a nyári trend jegyében.»»

Vállald fel!

Idén nyáron ha ruhát választunk, legyen a pánt nélküli fazon a nyerő!»»

Bújj tulipánba!

A tulipánforma idén nemcsak a kifutók, hanem a sztárok kedvence is.»»

Maximalistáknak tervezve

A ruha, ami minden esetben maximális! »»

Csillogó felületek

A csillogó flitterek és anyagok idén nyáron ismét a vezető trendek között szerepelnek, úgyhogy elő velük és irány a ...»»

Férfias (divat)játékok

A férfiak utálják a vásárlást! No, ez hamis!»»