Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. május 17.

Rosemount Ausztrál Fashion Week

2009. április 27.- 2009. május 1.

Ausztrália bár nem a divat nagykövete, mégis néhány a Rosemount Fashion Weeken bemutatott divattervező, ötlet és fazon igazolja, hogy az ausztrál divat együtt lüktet a világgal. Ugyan az egyediség jelszavát még nem tűzték ki zászlajukra, de a korábban máshol bemutatott stílusokból kiindulva igyekeznek tartani a lépést és kellőképpen nyitottak ahhoz, hogy innovatív ötletekkel egyszer majd a divat legnagyobbjai közé emelkedjenek.

Várakozás

Ausztráliáról elsősorban a koalák, sem mint a divat jut eszünkbe, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni az idei 2009-es tavasz- nyári kollekciót bemutató Rosemount Fashion Weeket. Ha mást nem, legalább azt érdemes megfigyelni, hogy Óceániában vajon mi a divat? Az eseményt nagy várakozás előzte meg, nemcsak külföldön, hanem odahaza is, hiszen egy divathéten jobb esetben a legnagyobb nevek, a legújabb ötletek és a legkülönlegesebb darabok kapnak helyt. Az egyik ausztrál divatmagazin, a sassybella.com újságírója, Helen Lee így írt az esemény előtt:

„Az én feladatom lesz beszámolót készíteni a jövő héten kezdődő Rosemount Fashion Weekről. A listám máris tele van teendőkkel, így alig marad időm az alvásra. Mindenekelőtt megemlíteném, hogy hamarosan ékezik a The Sartorialist főszerkesztője, Scott Schuman, aki természetesen a fényképezőgépét sem hagyja otthon. Bár nem tartom valószínűnek, hogy épp engem fog lefényképezni, de azért igyekszem jól öltözöttnek tűnni.

Nézzünk körbe, hogy mi várható az RAFW-en:

  1. Érdekes divatbemutatók: Wayne Cooper hétfőn, Tv show csütörtökön…Izgatottan várom például a trash bag (szemét táska= szeméttárolásra használható zacskóból készült táska) megjelenését, amiről már annyit beszéltünk korábban.
  2. Debütáló bemutatók: Fernando Frissoni most mutatja be női ruházatát, Mira Vukovic korábban elkészült Mad Cortes-vel lép a kifutóra. Látható lesz Nicola Finetti és Jayson Brunsdon, akikkel kicsit mindig elfogult vagyok.
  3. Hazánkba érkezik Tiah Eckhart szupermodell, aki épp babát vár szintén modell barátjától, Patrick Delaneytől.
  4. Itt lesz Cate Blanchett, akit nemcsak Armani, hanem az ausztrál tervezők egy része is rajongásig szeret.
  5. Juli Garbac készen áll arra, hogy leleplezze új kollekcióját.
  6. És még számos más modell és tervező lesz jelen ezen a fashion weeken. Ígérem, elmondok mindent, amit csak tudok.”

Bepillantás egy ausztrál gardróbszekrénybe

Érdemes egy pillanatra átfutni a Rosemount Fashion Weeken bemutatott legnagyobb tervezők legjobb ruháit, csak hogy tudjuk, mi vár ránk ezen a nyáron. A ruhák áttekintése a tengerentúlra utazó olvasóknak szinte kötelező. A többiek pedig csemegézzenek csak kedvükre, hiszen néhány remek ötletet a hétköznapok során is alkalmazhatunk.

Camilla and Marc

Cammilla és Marc-al kezdődött a divathét, akiknél horgolt pulóverek tűntek fel a kifutón. Ezek a darabok lehetővé teszik a bőr szabadságát, így a nyári meleget is könnyebb elviselni. A másik érdekes elem a pötty volt. Azt hinné az ember, hogy ezek már rég a múlté és dehogy. Színes, vidám pöttyös ruhákkal találkozhattunk nemcsak Camilla és Marc kollekciójában, hanem Bec&Bridge-nél is.

Phillip Lim

Ismertetőjele a zipzárak és nyílások, melyeket számos meghökkentő helyen és formában tud elhelyezni. Minden bizonnyal a nem szégyenlős lányok egyik kedvence lesz.

Dion Lee

Két szóra szeretném felhívni azon lányok és fiúk figyelmét, akik nagyon szeretik a divatot: Dion Lee. Ő az egyik legújabb ausztrál felfedezett, aki ugyan még nagyon fiatal, de ruhái máris szíveket hódítanak meg.

Myf Shepherd

Vidám hangulatot kínál erre a nyárra bőrszínű kisruhájával és glamouros kabátjával.

Su Design

A sztárok által előszeretettel viselt átlátszó darabok uralták a Su Designál a terepet. Az átlátszóság nem új dolog, mint arról már a 2008-as trend rovatban is szót ejtettünk. Most úgy tűnik, hogy még mindig nem ment ki a divatból, legalábbis a Su Designál semmiképp. Az átlátszó ruhadarabok sok mindent megmutatnak, néha többet is, mint kellene. De idén a félénk lányoknak sem kell megijedniük, mert ez az alapjába véve kihívó stílus sokféleképpen viselhető. Például nem minden esetben szűk és tapadós. Olykor pedig csak sejtelmes kiegészítőként használják. Persze az átlátszó anyag továbbra is kifejezi a 90’-es évek nagy szlogenjét, mely szerint: Engem nézz, ne a ruhát! A Su Designál a fodrok is megjelentek. Előszeretettel alkalmaztak kecses szabásvonalat és sokszor hagyták szabadon a vállat, bebizonyítva ezzel azt, hogy a nőiességre még mindig szükség van!

Dizingof

Sokszor nem lenyűgöző a kollekciója, de ezen a fashiow weeken bőven akadt olyan Dizingof ruha, amit haza lehetett volna vinni. A kedvencek közé tartozik a testhez simuló derékszíj és a kicsi, színes, mell alatti kabátka.

Lisa Ho

Lisa Ho, veterán divattervező a törzsi motívumokra építette az idei kollekcióját. Ezek a motívumok most egyébként is nagyon sikeresek a modern divatban, a cél minden esetben a globális világ kifejezése. Számos nagy név nyúlt idén ehhez az alapanyaghoz. A sort kezdhetnénk YSL safari ruhájával, és folytathatnánk Christopher Kane-el, majd Paul Smith-el, akiket a keleti és afrikai motívumok inspirálták. Visszajönnek az állati motívumok, a leopárd minta, a kelmék, geometriai minták, sőt még a fűzöld is. Lisa Ho gyakran használt világos, lágy esésű anyagokat, melyek görög istennőket varázsolnak a modellekből. A görög stílust a félig nyitott váll és a lágy esésű maxi ruhák jellemzik.

Illionaire

Jelszava: légy szexi, hordj minit és csillogj!

Aurelio Costarella

Innovatív kollekcióval készült, de sajnos megbukott ezen a téren. Nem sok újat tudott mutatni, csak a lassan már unalmassá váló maxi ruhákat.

Dhini

Szigorú, merev vonalak egy kis átlátszósággal, finom fodrokkal. Látni kell!

Kate Sylvester

Katenél az avantgárd stílus uralt mindent, merész külsőt kínálva férfiaknak és nőknek egyaránt.

Gail Sorronda

Az 1920/30-as évekből visszatérő „csirti lány” típusú ruhák jellemezték. Ez a stílus egyébként Kate Mossal tért vissza, mikor Glastonbury Festival-ra egy reneszánsz stílusú bolerót vett fel, nagy övvel, szűk PVC nadrággal.

Alpha 60

Tompított színek, egyszerű stílus.

Zambesi

Felejtsd el a gazdasági válságot! Ki aggódik?- sugallta Zambesi. Azt gondolnánk, hogy klasszikus darabokba kell beruházni. Nesze neked. Íme, itt a rózsaszín öltöny.

Nicola Finetti

Az ausztrál kedvenc a hosszú lábú lányok álma. Az igazán kicsi miniruhák a futurizmusra utalnak, de a klasszikus érzés még így is megmarad.

Wayne Cooper

Kellemes színárnyalatok, mint ha épp a patak csergedezne. Modern csillogás, ahogy Cooper szereti.

Ginger&Smart

Monoton vagy nagyon színes ruhák, itt mindkettőt megtalálod.

Bikini show

A Zimmerman show legjobb darabjai a cut away (keresztül vágott) fürdőruhák, melyek 2009 nagy slágerei lesznek, mert sejtetősen szexik. White Sands mély dekoltázsú fürdőruhával, számos bikinivel és néhány spagetti pántos kisruhával készül a nyárra.

Az ausztrál divathét megmutatta: van még mit tanulni divat terén náluk is. Még több újítás, bátorság és egyediség és a nagyok közé kerülhetnek. És míg ez meg nem történik, addig gyönyörködjünk azon ausztrál divattervezők darabjaiban, akik ha nem is új, de legalább esztétikai élményt nyújtottak.

 

Szlopóczki Janka

Forrás: sassybella.com, fashionising.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«123456»

Etnikus stílus

Etnikus bizsuk a nyári trend jegyében.»»

Vállald fel!

Idén nyáron ha ruhát választunk, legyen a pánt nélküli fazon a nyerő!»»

Bújj tulipánba!

A tulipánforma idén nemcsak a kifutók, hanem a sztárok kedvence is.»»

Maximalistáknak tervezve

A ruha, ami minden esetben maximális! »»

Csillogó felületek

A csillogó flitterek és anyagok idén nyáron ismét a vezető trendek között szerepelnek, úgyhogy elő velük és irány a ...»»

Férfias (divat)játékok

A férfiak utálják a vásárlást! No, ez hamis!»»