Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 16.

Öröm a szép köröm

Nincs is annál csúnyább látvány, mint amikor egy ápolt, igényes nő kijön a strandon a vízből tökéletes fürdőruhában, de elhanyagolt körmeiről már lepattogzott a körömlakk. Saját körmeink rugalmassága, vékonysága miatt sajnos akármilyen gondosan festettük is ki azokat, ha huzamosabb ideig áztatjuk kezünket a vízben, a nagy munkával elkészített manikűrünk csúnyán leázhat a nyaralás során. Ilyenkor jöhetnek jól a műkörmök, amelyek tartósan megőrzik szépségüket - még akkor is, ha egész nyáron a Balatonban vagy a tengerben pancsolunk.

A műkörömnek több előnye is van: jóvan ritkábban kell csak sort keríteni a lakkozásra, hiszen nem pattogzik le róla a festék, emellett nehezebben tud beszakadni is, mint valódi karmaink. Ám ahhoz, hogy körmünk valóban kezünk éke legyen, fontos azt rendszeresen ápolni, hogy mindig a legszebb külsőt kölcsönözze viselőjének.

A választék szinte végtelen; míg sokan az egyszerű francia manikűrös megoldást részesítik előnyben, addig egyre többen mernek belevágni az extrémebb körmök viselésébe – legyen az formáját, színét vagy mintázatát tekintve eltérő a megszokottól.

Idén a legdivatosabbak a szögletes és a hegyesített végű fazonok. Mindkét formánál ügyelnek a műkörömépítők arra, hogy a körmök végét lereszeljék annyira, hogy ne legyen túlságosan éles a szélük. A nyári hónapok során háttérbe szorulnak a lekerekített fazonok, viszont nagy népszerűségnek örvendenek az extrahosszú, hegyes alakú karmok. E viseletek bár igen feltűnőek, kevésbé praktikusak, ezért akik kénytelenek rendszeresen házimunkát végezni, jobban teszik, ha egy rövid, szögletes fazont választanak maguknak.

Színeket tekintve leginkább a vöröses, rózsaszínes, narancssárgás árnyalatok hódítanak napjainkban, a meleg, nőies tónusok kiválasztásával így nem követhetünk el hibát. A matt, valamint a metálosan, és a ragyogóan csillogós lakkok, sőt, ezek stílusos ötvözése egyaránt jól mutathat ápolt kezeinken. Ha viszont a visszafogott eleganciát szeretnénk kacsóinkon is érvényesíteni, kérhetjük a francia manikűr fehér és halványrózsaszín kombinációját.

Műkörmeink mintázatának kiválasztása során is hatalmas kínálat áll rendelkezésre; a nonfiguratív mintáktól a lángcsóva, virág, csillag, geometrikai alakzatokon át bármilyen rajz jól mutathat karmainkon. Nem kell visszariadni a fekete mintáktól sem, amennyiben ízlésesen dobják fel az amúgy egyszerű körmöket. Viselőjére van bízva, hogy csupán a gyűrűsujját szeretné valamilyen különleges motívummal díszíteni, vagy mind a tíz körmén ugyanolyan mintát szeretne hordani.

Tovább dekoráltathatjuk karmainkat, ha nem érjük be egyszerű lakkozással; ilyenkor kérhetjük strasszok, flitterek, gyöngyök, kagylódarabok, illetve csillámpor, hologram, valamint arany, vagy ezüst fóliából készült díszek felhasználását is műkörömépítőnktől.

Bármilyen forma, hossz, szín és minta mellett is döntünk idei műkörmünk kinézetét illetően, a két legfontosabb alapszabály a következő: egyrészt passzoljon személyiségünkhöz, harmonizáljon stílusunkkal a kiválasztott műköröm, hogy azt büszkén tudjuk viselni, másrészt járjunk manikűrösünkhöz rendszeresen. Hiszen ha lenőtt, beszakadt, vagy netán elveszett az egyik karmunk, sürgősen hozzuk helyre megrongálódott külsőnket, hogy körmünk valóban kezünk és személyünk ékessége maradjon mindig, minden helyzetben.

Doroszlai Beáta

Fotók: kormosandi.hu


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«45678910»

Éteri színek, légies könnyeds...

Lágy árnyalatokat, könnyed, szellős anyagokat és légies vonalakat tartalmaz a trend.»»

Hajtrend 2010 tavasz-nyár III...

Íme néhány hajvariáció, amivel a legunalmasabb frizurát is izgalmassá teheted.»»

Púderszínek

A rózsaszín a 2010-es tavaszi-nyári szezonban lágy pasztell színekben is megjelent.»»

Antik kultúrák nyomában

Görög és római viseletek a 2010-es tavaszi-nyári trendben.»»

Hullámok között

A víz témáját dolgozták fel a tervezők 2010 tavaszára és a nyárra.»»

A világutazó nő

Trendirányzatok 2010. tavasz-nyár I.»»