Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. október 8.

Paris FW VIII.

Romantika és könnyedség járta át a kifutókat a nyolcadik napon: a klasszikusoktól elkezdve valamennyi divatház beépítette a könnyű selymeket és a kislányos virágmintákat kollekcióikba, különböző módokon párosítva azokat.

Chanel

A legendás divatház klasszikus kiskosztümös stílusát vegyíti sortokkal, könnyed virágmintákkal, így egészen újraértelmezve védjegyét. Anyaghasználatban is a mixelés a csapásirány, a vaskosabb posztókat párosították könnyed selymekkel vagy éppen tüllel. Emellett a tollszerűen könnyed rojtok is feltűnnek, s természetesen egy két merészebb, Karl Lagerfeld stílusú bőrkesztyűs, szigorú, magasszárú csizmás szett is felvonult a bemutatón, a talpig fekete outfitről már nem is beszélve, amely nélkülözhetetlen darabja a Chanel kollekcióknak.

ChanelChanelChanel

Valentino

Kislányos báj és nőies elegancia hatja át a tavaszi-nyári kollekciót, melyet ízig-vérig a tavaszi könnyedség jegyében tervezett Maria Grazia Chiuri és Pier Paolo Piccioli. Finom, átlátszó hernyóselymek és romantikus pöttyök, illetve vékony masnik képezik a hangulat alappilléreit, s fodrok, lazacszínek és pasztellek tarkítják az alapvetően földszínekben megálmodott kollekciót. Abszolút hordhatóak ünnepélyesebb alkalmakra, de jóformán nincs az a helyzet, ahol ne jelenhetnénk meg ezekben a csodálatos ruhákban.

ValentinoValentinoValentino

Alexander McQueen

A divatház tervezője, Sarah Burton méltóképpen folytatja a kirívó tehetséggel megáldott McQueen munkáját. Személyesen azért rajongok a McQueen kollekciókért, mert elkápráztatnak. Monumentalista stílusa tele van fantáziával: a tollakból készült szoknya vagy a férfias spanyolos szett egészen tökéletes részletgazdagságról árulkodik, amelynek minden egyes dísze mögött virtuóz tehetség és erősen kidolgozott koncepció van. E kettősség adja a kollekciók lelkét. A tavaszi-nyári ötletek között ott van az etnikus stílus feltűnő mintás selymekkel vagy a kacér tüllökkel tarkított fekete összeállítások.

Alexander McQueenAlexander McQueenAlexander McQueen

Kenzo

Üde, friss és színes a következő szezon a Kenzo divatháznál. Rétegelt összeállítások jellemzik a különböző mintákat vegyítő kollekciót, mely minták alapvetően a pasztell színeket részesítik előnyben. Afrikai stílusú motívumok is megjelennek, melyek a törzsi népviseletet idézik fel. Az anyagok is a természetességet dicsőítik: pamut és vászon, kényelmes és könnyed vazonokba öntve.

KenzoKenzoKenzo

Colette Dinnegan

Nagyon hordható és csinos ruhákból álló kollekciót vonultatott fel a divathéten Colette Dinnegan. Romantikus fehér csipkebetétes ruhák és légies selymek - úgy tűnik, a következő szezonban hódítani fog ez fejedelmi  matéria. Az utcai eleganciát részesíti előnyben a divatház, a bájosan nőies ruháival pedig sokak kedvencévé válhat.

Colette DinneganColette DinneganColette Dinnegan

A nyolcadik napon még felvonult a kifutókon a Marie Bishara, Jean-Charles de Castelbajac, Ingrid Vlasov, Marithé & Francois Girbaud, Junko Shimada, Shiatzy Chen és Thierry Colson divatház.

Boncsér Sára

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»