Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. május 29.

Hajtrend 2011 tavasz-nyár - II. rész

Fazonok, színek és szerkezet

Miután a cikksorozat első részében olvashattál a stílusokról, most vess néhány pillantást a különböző fazonokra, s a hajvágási technikák által teremtett számos lehetőségre!

Hosszú haj

A hosszú haj amellett, hogy a nőiesség kifejezőeszköze, a variálhatósága miatt igen kedvelt a nők körében. Ha divatos frizurát szeretnél készíteni, megannyi lehetőséged van: lehet loknis, laza hullámos (Basso & Brooke), vagy szögegyenesre vasalt (Anna Sui), bohókásan kócos (G-Star), sőt a választékok variálásával is feldobhatod! Elő a dúsító habokat és keféket, valamint a hajcsavarókat!

Basso&BrookeG-Star

A divatos haj attól lesz divatos, hogy aki hordja annak jól áll, ám a göndör haj nem mindenkinek áll jól. Akiknek kerekebb az arcformájuk, általában a hosszú egyenes fazont (Anna Sui) vagy a teljesen egyenesre vágott (Aquilano e Rimondi), esetleg a tépett, de elmosódó átmenetekkel készült frizurát javasolják.

Anna SuiAquilano e Rimondi

Rövid

A rövid haj is számos lehetőséget kínál, hiszen attól függően, hogy milyen stílust szeretnél képviselni, a hajvágási technikákkal és színkombinációkkal könnyen variálhatóak. A bobfrizura megemeli a fejformát (Marious Schwab), mivel rengeteg formája létezik, igen kedvelt a kifutók világában is.

Marious SchwabChanel

Láthatsz elől tépett, hátul hosszabbra hagyott frizurát vagy teljesen rövid frizurát is (Iris van Herpen). A fiús hajak is hódítanak idén (Chanel), valamint az aszimmetrikusra vágott tincsek, tépett, gyérített frizura (Hakaan) is. A lépcsőzetesen vágott haj dús hatást kelt, a rövid göndör frizura szintén dúsnak tűnhet, ha tövénél egyenesre hagyod. 

HakaanIris van Herpen

Középhossz

A félhosszú, áll alá érő frizura oldalt frufruval és hullámos tincsekkel nagyon divatos. Akárcsak a rövid haj esetében, biztos befutó, ha a hajtöveket egyenesen hagyod, a végét begöndöríted (Badgley Mischka) vagy a göndörítés után kicsit kinyújtod, hogy összeborzolt, lágyabb tincseket kapj.

Doo RiBadgley Mischka

Frufru

Idén kevésbé divatos viselet a frufru. Legtöbb esetben hosszúra hagyott oldalra fésült (House of Worth) vagy középen elválasztott formájával találkozhatsz (Anna Sui), ritkább esetben a homlokot fedő egyenesre nyírt frufruval (Albino).

House of WorthAnna Sui

A frufru nem is mindenkinek áll jól, mert hosszítja az arcot, azon kívül a nyári hőségben a viselete sem túl kényelmes. A göndör loknik és az oldalra fésült frufru a '80-as éveket idézi, míg a feltupírozott/zselézett frufru a punk-korszakot juttatja eszünkbe (Andrew Majtenyi).

AlbinoAndrew Majtenyi

Színek

A rikító és élénk színek idén a ruhákat jellemzi, a frizurákat kevésbé. A természetes színek - a barna selymes árnyalatai vagy a mézszőke - idén a nyerőek.

Alice + OliviaAnja Gockel

A szőke a platinától egészen a természetes sötétszőkéig nagyon divatos. Ha sötét hajad nem szeretnéd teljesen kiszőkíttetni, elég ha néhány tincsnyi világos színt viszel bele. A nagyon világos hajszín viszont leginkább a nagyon rövid hajjal mutat jól, egyéb esetben meglehetősen öregíthet.

GivenchyLiLee

Választék

A hajad elválasztásával is újabb és újabb frizurát teremthetsz magadnak. A legtrendibb idén a középen vagy oldalt elválasztott frizurák lesznek. 

Anna SuiJust Cavalli

A természetességet szem előtt tartva nem gond, ha nem vasalod ki és szorítod le a fejtetődre, mert a szélfútta, kócos frizura nagyon divatosnak számít.

Jaksa Edit

Fotók: vogue.co.uk


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

A nyár legextrémebb napszemüv...

Ha viselni nem is, megnézni azért lehet a legbolondosabb napszemüvegeket!»»

Mezei divat

Mezők látványa tárul elénk a kifutókon.»»

Bőr, mint második bőr

Menő bőrszerkók idén nyáron is, egyenesen a kifutókról!»»

Ha fülbevaló, legyen nagy!

Viselj méretes fülbevalót idén nyáron!»»

Be sandal-ous!

Szandiból sosem elég - és most nem az énekesnőre gondolunk.»»

Lengén és szellősen

Szellős, lenge XXXL-darabokkal a nyári kánikula ellen!»»