Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2013. augusztus 21.

Nagyító alatt a Prada kollekció

Honnan merített ötletet a híres divatház a 2013-as tavaszi/nyári kollekciójához? A válaszig a mesés Japánig kell utazzunk, a gésa kultuszig, a maikók (gésajelöltek) és a geikók (teljes jogú gésák) világáig.

A ruhák között gyönyörű selymeket láthattunk, ez volt a gésák kimonójának alapanyaga is (kivéve a jukatát, ami vékony vászonból készült és nyaranta hétköznapi alkalmakkor, illetve otthon viselték).
A maikók fekete kimonót viseltek bemutatkozáskor, illetve amikor geikóvá avatták őket. Nem véletlen, hogy a Prada 2013 SS showjának első részében is sötét tónusú ruhákat láthattunk.
A kimonók mintázata lehet festett, beleszövött vagy hímzett, a motívumok klasszikusak (japán virágok: hortenzia, hajnalka, kamélia, szilva virág, nárcisz, cseresznyevirág). A Prada divatház átdolgozásban a printeken is virágmotívumok elevenednek meg. Továbbá megjelenik a deréköv, amit a japán kultúrában obinak neveznek.
 
A bemutató második részében világos pasztell árnyalatokat csodálhattunk meg, fehérrel kiegészítve, némelyiket a japán origamit idéző formában.
 
A legszembetűnőbb párhuzamot a cipőkben vélhetjük felfedezni. Az okobo a maiko fapapucsa, tíz centiméter magas, és a paulownifából (japánban őshonos fafajta) készül. Két fajtája van, a festetlen vagy feketére lakkozott.
A feketét nyáron hordják, mivel az izzadtság tönkretenné a festetlen fát. A tabit, a zoknicipőt, kimonókhoz viselik, alapanyaga fehér vászon. A nagyujj része a többitől el van választva, célja, hogy megkönnyítse a facipő hordását. Szövete olyan merev, hogy még akkor is megtartja a formáját, amikor a láb nincs benne. A Pradánál ezeket a tabikat színes bőrből láthatjuk önmagában megjelenni, vagy az okobot kiegészítve.
Az okobo legkülönbözőbb feldolgozásait láthatjuk, masnis pánttal, közepén egy bevágással, virág motívumokkal, vagy egyszerűen egymásra építve két talprészt.
 

Kovács Bernadett


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Hódító sárga

A nyár egyik legvibrálóbb színe a sárga: éltető és tündöklő!»»

Vadállati!

Luxusmárkák állatmintái idén nyárra»»

Little Black Dress körkép 201...

A legszebb kis feketék idén nyáron! »»

Az idei nyár kötelező fesztiv...

Az idei nyár kötelező fesztiváldarabjai»»

Nyárestéink kedvenc koktélruh...

Esküvőre, de akár elegáns vacsorákra, bulikra is koktélruhák – vízparti színekhez illő összeállítás»»

Pipacs piros

2013 nyarának domináns, divatos színe a pipacspiros. »»