Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. január 26.

Couture hét, a kifutóra vitt álmok (2. rész)

Cikkünk első részében már megcsodálhattuk a Chanel, Dior, Elie Saab és Gaultier ruhakölteményeket, most pedig következzenek: Armani, Versace, Valentino és a többiek!

Giambattista Valli

A steppelt fehér miniruhától kezdve a rikító sárga és rózsaszín hosszú estélyin át megtalálhattunk mindent Valli palettáján. Merész díszítések, erőteljes színek tették lehengerlően izgalmassá kollekcióját. Egy valóra vált mesebeli álomnak lehetünk a szemtanúi a mák- és búzavirág-lenyomatok, a puffasztott szoknyák világa által. Valli igazán kitett magáért, csodálatos színkombinációt álmodott meg és valósította meg, ahol a málna, a cseresznye és a rózsa, az őszibarackszín a mentával és tejszínnel habarodott össze, a hatalmas kék szatén szoknyáról nem is beszélve. Giambattista Valli, le a kalappal!

Giorgo Armani

Letisztult, elegáns és kifogástalanul öltözött nőket láthattunk az Armani Privé couture bemutatón, messze a görkorcsolyás fiatal lányok stílusvilágától. A show a Nomade nevet viselte, és ugyanazt a kifinomult exotizmust adta számunkra, amit az Armani a konfekció ruháiban is képviselni szokott. A bemutatott darabok ezüst, pezsgő és kék színekben mutatták meg felsőbbrendű voltukat. Csillogó turbánok és kaftánok, áttetsző anyagok, hímzett motívumok erősítettek a nőies vonalat az Armani által megszokott luxusvilágban. Minden egyes darab a vörös szőnyeg tökéletes darabja lehetne, és nagy bizonnyal lesz is!

Valentino

„A couture egy lehetőség számunkra az álmodásra, a konfekció pedig a lehetőségünk arra, hogy odaadjuk az álmainkat sok más embernek” - mondta egyöntetűen a Valentino tervezőpárosa, Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli a bemutató megkezdése előtt.

Ha jól megnézzük az aprólékosan kidolgozott darabokat, akkor észrevehetjük, hogy a szegély befejezetlen. A tervezőpáros egy interjú során megadta a magyarázatot: „Azt akartuk, hogy a darabok az idő egy adott pillanatát reprezentálják, ahogy egy befejezetlen szegély csinálja” - mondták, majd hozzátették: „Az volt a célunk, hogy a ruhák megtestesítsék az opera karakterét. A tiszta, szerzetesi formák az opera kórusát jelenítik meg- és a maradék 53 darab pedig egy egész univerzumot hoz létre, egy varázslatos, képzeletbeli világot”.

Sokan reménykednek benne, hogy a Valentino darabokat és művészi értéküket a múzeumok is felfedezik majd. De ha mégsem így lenne, mi szívesen elfogadjuk helyettük!


Versace

Földig érő szoknyák, hímzéssel díszített, csillogó selyem, színes szőrmék, gyöngyház, fehér, lila, kék és kharthauzi likőr színű estélyik… Ez Versace!

Donatella és az extravagáns Lady Gaga az első sorból, méltóságteljes hűvösséggel nézte végig a bemutatót. A kifutónak és egyben a nézők sorának is ékes darabja a fehér hálós, ékszerekkel díszített csuklyával ellátott szőrmealkotás volt, amelyet Lady Gaga viselt is a show alatt.

Donatella a következőképpen nyilatkozott a couture-ről: „Imádom a couture-t, igazán jól érezheted magad vele. A költségvetés magasabb, így jobban a szabadjára engedheted a képzeletedet.”

Minket így is lenyűgöztek a vagány, mégis kifinomult darabok. Azt pedig elképzelni sem tudjuk, hogy mi történne akkor, ha Miss Versace teljesen szabadjára engedné képzeletét…

Zuhair Murad

A divatpiacon való megjelenése (1999) óta letisztult eleganciával és a flancos sikkel halmoz el minket Zuhair Murad. Az idei couture darabjain néhol átlátszó anyagokkal, réteges szoknyákkal, vagy éppen a selyem nadrág gondolatával játszott el. A gyönyörű leveleket formáló arany övekkel megpecsételte kollekcióját, mintha babérkoszorút formálna ezzel saját feje körül Murad.

Te is szívesen ott lettél volna a couture héten, de ... éppen nem értél rá? A Vogue szerkesztői a kedvünkben akartak járni és rövid videókat készítettek a fontosabb bemutatókról az első, a második és a harmadik napon is.

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
12345»

Last minute nyaralásunk bőrön...

Mi kerüljön a csomagba a nyaralás alkalmával?»»

Kérek egy puszikát

Kedvenc csókmintás ruhadarabjaink»»

Viselj budapesti pillanatképe...

És mindeközben nézz ki szuperjól - Szilas Rita ruháiban mindkettő menni fog!»»

Fesztiválkurzus - készüljünk ...

Alapdarabok, frizurák és fesztiválsminkek!»»

Hosszú nappalok, rövid pólók

Kedvenc crop topjaink a kánikulára»»

Rooftop party time!

Ötletünk, mit viselj a következő tetőkerti partin!»»