Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2009. március 26.

Budapest Fashion Nights - Daalarna divatbemutató

Ismét egy alkalom, egy rendezvény, ahol a divatszakmában tevékenykedők lehetőséget kaptak arra, hogy jobban megismerhessék egymást egy exkluzív helyszínen, ahol a vakító fehér asztalok, gyertyák és lágy swing zene hátterével esetleges újabb munka kapcsolatok szövődhessenek. Ez volt a Budapest Fashion Nights 2009. március 25-én, az este, amelyre most csak egy, de annál magával ragadóbb divatmbemutató csábította az érdeklődőket.

Tündöklés és disszonancia

A divatvilág partyjának a budai Symbol Café & Longue adott otthont, mely fővárosunk nagy, zenés gasztronómiai komplexuma. Elegáns, exkluzív környezet, hatalmas, fehér fényben úszó belső terek, csillogó padló, légies könnyedség jellemzi, jelezvén a rendezvény szándékát: légy trendi, kövesd az aktualitásokat, építsd önmagad és ismeretségi körödet! Bár némi disszonanciát véltünk felfedezni a rendezvény apropója és a divatvilágban érdekeltek, vagy kevésbé érdekeltek között: a legelegánsabb alkalmi ruhák, öltönyök, a hétköznapi farmerek vagy kötött ruhák egyaránt megjelentek. Ha már a divat áll a középpontban, jó lenne ha a jelenlévők is ezt prezentálnák, emelvén a rendezvény színvonalát. A meghirdetett divatbemutató kezdése is eléggé elhúzódott, amit a szervezők érezhetően nagyon  rugalmasan kezeltek. A fokozatosan növekvő tömeg egyre türelmetlenebbül várta a színhely kapuinak nyitását, ami nagy nehezen meg is történt, és a kíváncsi nézősereg elözönlötte a klub helyiséget.

Mesés színorgia

A Daalarna divatbemutatójára sokan voltak kíváncsiak, a teremben egy tűt is alig lehetett volna leejteni.  Az Orlandóból kivált Benes Anita tervező 2002-ben indította szalonját, melynek profilja kifejezetten az alkalmi és esküvői ruhákra specializálódott. Az itt felvonultatott kreációk híven tükrözik mottójukat: „egy varázslatos mesebeli táj, letisztult, világos, az arisztokratikus nő világa”. A szivárvány színei tárultak szemünk elé, mindehez olasz és francia selymek, szaténok fénye és muszlinok finom lebegése adott vizuális élményt. Az égő narancs, a lila árnyalatai, az élénk rózsaszín, a tűzvörös és türkizkék ragyogása mellett a klasszikusabb tojáshéj, fekete és fehér szín is helyet kapott.

Barokk és rokokó sziluettek

A kollekció nagy részére jellemző a fűzők gyakori alkalmazása, és a szoknyák terjedelmessége a hajtások különböző játékos alkalmazásával. Kiegészítőként egy-egy finom és egyszerű strassz köves fülbevalót, karperecet ajánlottak, vagy épp a ruha díszeként jelent meg pántok, rátétek formájában. A koktél ruhák rövidek, a derék karcsú, a szoknyák harangszabásúak, vagy hagyma formájúak. Az estélyi ruháknál többször láthattunk aszimmetrikus, elől rövid, hátul hosszú szoknyarészt, amelyet a tervező megbolondított a szatén selymes fényét és tartását még jobban kiemelő különböző összehúzásokkal, melyekkel igazi barokk parádét varázsolt a kifutóra. A vállakat és karokat időnként muszlin drapéria fedte, vagy épp a nyakat ölelte körül masni formájában, de láttunk nagy terjedelmes puffos ujjakat is szintén hajtásokkal feltupírozva.

Flamenco és keleti varázs

A díszes középkori formák mellett feltűntek a spanyolos fekete estélyik is muszlin fodrokkal teli, akár elől teljesen felhasított szoknyával, merész dekoltázsokkal. Igazi díva viseletek a végzet asszonyainak, a határozott és öntudatos nőknek. De a mesés Kelet is felelevenedett a lila és narancs szatén ruhacsodákban szivárványos muszlinokkal körbe vonva. A lilás, petrol, pirosba hajló és a tűz színeit felidéző narancsos-vöröses árnyalatok szinte megbabonázták az embert. Itt egyszerűbb szabásokat láthattunk, mindenképp a textúrák nemessége, könnyedsége tette látványossá a kreációkat.

Elegáns menyasszonyok

A divatbemutató végét természetesen a szebbnél-szebb esküvői ruhák jelezték, tojáshéj és fehér színekben. A barokk hatás itt is felfedezhető, de kiegészül gyöngyözéssel, hímzéssel, rávarrt muszlin rózsákkal. Az exkluzivitás a legfőbb jellemvonás, arisztokratikus megjelenés a neves napra. A legutolsó, legnagyobb menyasszonyi ruha tradicionálisan hófehér, rokokó szoknyás, kövekkel kirakott fűzős. De az elmaradhatatlan hosszú fátyol sem hiányozhatott, amely egy hatalmas masniszerű fehér szatén fejdísz kiegészítője, amelybe egy manapság oly trendi magenta színt is beloptak.

Folytatódott a party

Bár a kezdésnél a felvezetőt hiányoltuk, a divatbemutatót Görög Zita, az est háziasszonya zárta szavaival, majd bemutatta a tervezőt és szót adott Perényi Ádámnak, a rendezvény egyik szervezőjének. Ezután a vendégek lassan visszaszállingóztak a helyszínre, ahol folytatódott a party, s aki lemaradt a divatbemutatóról, az az este folyamán még egyszer megtekinthette. A Daalarna divatszalon a tőle megszokott színvonalat hozta mind minőségben, mind látványban és fazonokban. Újat és átütőt nem láttunk, de - ezen már többször gondolkoztunk -, úgy tűnik, vannak tervezők, márkák, akiktől nem újat, hanem valami régi-állandót várunk (el).  

A divatbemutató fotóit itt találod.

Ungor Tímea

Fotó: Holecz Endre


pinkangie 2009-04-10
nekem az esküvői ruhák közül a bal oldali tetszik a legjobban! egyenesen beleszerettem!!! gyönyörű!! olyan süti-babás :)
Stella 2009-04-06
Nekem épp az tetszik :)Sztem feldobja az amúgy elég egyszerű ruhát! Legalább van benne vmi plusz!
Babygirl 2009-03-30
Nekem a középső etap tetszik, ahol szivárványosak a ruhák. Igaz, kicsit sokallom a sok lógó lebernyeget, nem tudom, segíti-e az eleganciát...
Mse 2009-03-27
Úúúú, álomszépek ezek a fotók! :) Itt most úgy tűnik, minden összhangban van: szépek a lányok, a smink, a haj, a ruhák. Grat!

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»