Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. február 15.

Operabál, 2010

Idén 15. alkalommal rendezték meg az Operabált. Azon túl, hogy évek óta fontos társadalmi esemény, s egy kicsit a múlt őrzése is, divat-felvonulás a javából, mondhatni, hogy magyar módra.

A múlt csak részben marad

Az este folyamán figyelmünk elsősorban a ruhákra, s az azokat viselő nőkre fókuszált, ahogy véleményünktől nem mentes cikkünk is a divat oltárán történő áldozást hivatott tanúsítani. 

Az Operabál protokollja és története őrzi a régmúlt hagyományait, miközben halad a korral, és teret enged a XXI. század sajátos hangulatának. A nagy terem pompás, aranytól ragyogó enteriőrje biztos teret nyújt az abroncsos szoknyáknak és frakkoknak a keringőzéshez, de pár óra elteltével Abba slágerekre ropják a vendégek, ringatózó csípőmozgással, karokat a magasba emelve. Múlt s jelen találkozik egy este.

Az egyik legstílusosabb ruha

Ebergényi Réka Roberto Cavalliban

Úgy érezzük, a báli ruha divatot illetően ez a könnyed átmenet a mai napig hiányzik. Ha a walzert felválthatja a disco, akkor igazán nem értjük, miért ne haladhatna a ruha divat is a század diktálta trendek mentén. A nagy, nemzetközi fesztiválokon és eseményeken csak nagyon kutatva találunk hatalmas, abroncsos szoknyákat, fűzővel. A magyar Operabálon viszont keresve-kutatva találtunk csak igazán kifinomult, stílusos, modern és valóban elegáns nagyestélyiket. A szokás még mindig a régi: harsány színek, tüllök és taftok, nehéz, habos-babos aljak, fűzők, keppek és bolerók. A white tie az előírt dress code, amely ugye a legelegánsabb öltözetet követeli meg. Férfiaknak fekete frakk, fehér mellény, vagy fehér cummerbund (övsál), valamint fehér csokornyakkendő a kért viselet. A hölgyeknek nagyestélyit kell viselniük.

A ruha önmagában nem elég

Közhely, de legalább igaz, és erre büszkék is vagyunk: a magyar nők gyönyörűek! Hajlamosak már-már túlzásokba is esni a szépség fontosságát illetően, s inkább a külcsínyre törekszenek, mintsem a belbecs szépítgetésére, de csak a felszínen lavírozva ez még rendben is lehet(ne).

De nincs. Hiányoltuk a magyar nők igazi igényességét. Bár a ruhára mindenki odafigyelt, és ha nem is sikerült a legjobb fazont, a korhoz, hajszínhez leginkább passzoló ruhát beszerezni, az igény azért tetten érhető volt. Nem úgy a többi fronton. A hajával már nagyon sok nő nem foglalkozott: abroncsos nagyestélyit viselt, hétköznapi frizurával, amely talán még fésűt sem látott a szombati napon. A másik sarkalatos kérdés a cipő volt. Hány, de hány munkábajárós cipő villant ki a hosszú szoknyák alól! Hány de hány cipő stílusa és színe ütött el kiáltón az outfittől!

A férfiak dicséretet érdemelnek, bár nagyot hibázni nem volt lehetőségük. Talán a kivetnivaló abban volt, hogy noha előírás a fehér csokornyakkendő - s kifjezetten kérik, hogy ne kössön senki más színűt -, nem egy úriember választotta inkább a feketét.

Orosz Barbi Becker Beatrice-ban

Ahogy Szabó Patrícia is egy BB-ben 

Csak kérni tudjuk a hölgyeket arra, amit a magazin révén sugallni szeretnénk: tudatosan szépüljünk, és stílusosságra törekedjünk! Ne felejtsük, az igazi szépség, legyen az belső, vagy külső, a harmónia fényében kel életre, s vele karöltve mozgat világokat és győz le háborúkat.

FashionTime

Fotó: Holecz Endre


Pintyőke 2010-02-16
hát tényleg a fekete a legjobb, de a Cavalli sem rossz:-)) néztem még fotókat és csak förtelmesebbnél förtelmesebb ruhák voltak....nagyon gáz, ez az abroncs sosem megy ki a magyar Operabál divatjából? Ezeknél egy Art'z Modell ruha is sokkal különlegesebbnek számított volna
Babygirl 2010-02-15
Uhh, az ott a háttérben Kiszel Tünde? Katasztrófa az a ruha...a tavalyi sárga valamivel jobb volt. Ezek a színek! Miért gondolja, hogy papagálynak kell öltözni?
Mse 2010-02-15
Az biztos, hogy a legstílusosabb ruha tényleg szép volt, de Barbié sem rossz, szerencsére nem pirosat vett fel a vörös hajához
Bősz Krisztina 2010-02-15
Ebergényi Réka ruhája bámulatos, de jól látom, hogy nincs rajta smink és kicsit kialvatlan?! Orosz Barbara meg mint mindig, most is csodás!
lili 2010-02-15
Ez a SZP egyszerűen szőrnyen néz ki.

1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»