Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum
2012. december 2.

Nemesi Anna Jewellery

Egy aprócska műhely a Bástya utcában, az ajtaján ezzel a rendhagyó táblával: „Gyere, nézz körül, az ajtó nyitva”.

Nem is tétováztam tovább hát, benyitottam, és az éppen dolgozó Nemesi Anna fogadott jókedvűen. A falakon vitrinekben az ékszerek, az asztalokon pedig az ötvös eszközei hevertek.

Anna édesapja is az ötvösséggel foglalkozik, de mégsem az ő nyomdokaiba lépett, mert ahogy ő mondja, „olyan fizikai erővel én nem rendelkezem”. Ezért, vagy éppen ennek ellenére, de kezdetben nem tetszett édesapjának Anna pályaválasztása. Tudta, hogy mennyire nehéz lesz majd lányának megélnie ebből, ezért féltette őt.

Az ékszerkészítő viszont nem foglalkozott ezzel. És bár soha nem volt nagy ékszeres, nem álltak otthon halomban az ékszerei, mégis erre az útra lépett. Elvégzett egy két éves OKJ-s képzést, majd fél évig egy kiegészítő tanfolyamon is részt vett. Először otthon, a pincében alakítottak ki egy kis műhelyt, és ott kezdett el dolgozni a saját munkáin.

Most pedig már pár hónapja a saját üzletében és műhelyében készíti egyedi tervezésű ékszereit, melyek fontos kiegészítői a nőknek. Ráadásul sokan már csak megszokásból is felveszik reggelente őket: ő maga is mindig ugyanazt a három gyűrűt hordja, melyeket természetesen ő készített. Méghozzá fémből, mert Anna ezzel a matériával dolgozik: „A fém, vagy az ezüst sokkal elegánsabb, mint mondjuk a gyöngy vagy a műanyag.”

Az ékszertervező szerint bár a bizsu divatos manapság, de egyre többen keresik a saját ötletből készített darabokat is. Az üzletben történő árusítás mellett, a honlapján nemsokára beindítja az online vásárlást is, a már működő nagy, amerikai kézműves-webshop mellett.

   

Rákérdeztem, hogy a művészek honnan nyerik az ihletet. Azonban Anna egyből kijavított, hogy ő nem tartja magát művésznek. Majd talán 60 éves korában lesz az. Az inspirációt pedig főleg a környezetéből nyeri, bár nem úgy, ahogy mi gondoljuk: ha az erdőben sétálva meglát egy fát, akkor még nem indul be a fantáziája. Bár lehet, hogy később eszébe fog jutni. Főként a zene az, amitől megszalad a kezében a kalapács.

 

 

A munkája a hobbija, a hobbija a munkája. Örül, hogy belevágott a saját műhelynyitásba, és nem kezdte el a pszichológia szakot az egyetemen. Bár nagyon szíves ment volna Dániába, ahol a design élet rendkívül aktív, de a képzés nagyon drága volt. Aztán Berlinben szeretett volna elmenni egy ötvös mester mellé tanulni, de nem talált olyat, akitől elleshette volna a szakma minden csínját-bínját. Most már hosszabb időre nem szívesen menne el, de ki tudja, mit hoz a jövő?

 

És ha már a jövőről beszélünk: Nemesi Anna szívesen szívesen kipróbálná a közös munkát egy magyar divattervezővel, akivel kreálhatnának egy közös kollekciót. Egyelőre viszont még a vitrineket és a fiókokat töltik fel minden erejükkel, hiszen a vásárlói kör kialakítása a legfontosabb most.

 

Anna ékszereivel legközelebb az Ötkert és a Propclub közös programján, az Adventi Bolhán találkozhatsz, minden decemberi vasárnapon.

Lazáry Fanni

Fotók: Nemesi Anna Facebook oldala


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«1234567»

Pieter Hugo: This Must Be The...

A kiállítást mindenképp ajánljuk azoknak, akik kicsit is szeretnének kiszakadni a nyugatias komfort zónájukból»»

A meztelen férfi

Kortárs kiállítás meztelen férfitestekkel »»

Trendi konyhák

Ne csak Te, de lakásod is legyen stílusos! Nézzük a konyhákat.»»

35 év dizájnja Budapesten

A Design Terminálban tartja jubileumi kiállítását a Zsennyei Műhely»»

Női pózra hangolva

A Werk Akadémia művészeti menedzser szakos hallgatóinak vizsgája»»

Még mindig hódít a fehér szín...

Fény, mindenség, teljesség»»