Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2013. június 6.

Pieter Hugo: This Must Be The Place

Érdemes ellátogatni a Ludwig Múzeum legújabb fotókiállítására, amit Pieter Hugo képeiből rendeztek meg. Az esemény az Afrika Unió 50. évfordulója alkalmából került megrendezésre, ami az Afrika Fórum Budapest programsorozatának a nyitóeseménye is.

A kortárs képzőművészeti múzeum 2009-ben indította el a kortárs fotóművészetet bemutató sorozatát, ami a Válságjelek címet viselte, itt Luis Buñuel, Walker Evans, Theo Frey, a hollandiai arbeidersfotografen, Kálmán Kata és mások munkáit láthatta a nagyközönség.

Pieter Hugo 

Pieter Hugo 1976-ban Johannesburgban született. A szakmában még fiatalnak számító művész rendkívül gazdag képanyaggal rendelkezik. 2003 óta a Szaharától délre fekvő területeken készíti fotóit, ezeken keresztül a sajátos látásmódjának köszönhetően Afrika egy újabb, még ismeretlen arcát láthatjuk. Képein legtöbbször hétköznapi emberek vagy szappanopera színészek láthatóak, de legújabb fotósorozatán – Atyafiság (2011)- saját családtagjait és közeli barátait is megörökíti.

Pieter HugoPieter Hugo

A képek a már jól ismert festészeti műfajok (portrék, csendéletek, tájképek) alapján lettek megkomponálva. A képek többsége a túlzott valóságosságuk révén sokkolják a szemlélőt, de ezen felül is rendkívül mély benyomást tesznek a látogatóra. Ilyen képek vannak a megfosztottak (2005) sorozatban, ahol az AIDS-ben elhunyt személyek portréit láthatjuk, valamint a népirtás nyomai (2004) sorozatban, ahol pedig a ruandai tragédia mésszel bevont csontvázait örökítette meg a művész.

Pieter Hugo

A látogató 6 termet járhat végig, ahol különböző témákkal találkozhat. Az egyik kedvencem a Hiéna és egyéb emberek (2005-2007) fotósorozat, ahol a csoportos portrékon előadóművészeket láthatunk az általuk megszelídített hiénákkal, valamint az is megmutatkozik, hogy milyen kapcsolat alakult ki az állat és a gazdája között.

Pieter Hugo 

A Tartós Hiba (2009-2010) képsorozat teljesen lenyűgözött azzal, ahogy a megörökített személyek méltóságteljesen pózoltak a fényképezőgép előtt, természetesen mindezt Accra (Ghána) külterületén található Agbogbloshie piacon, ami a nyugati világ technológiai hulladéklerakó helye. Talán ebben a teremben időztem a legtöbbet, ledöbbenve álltam a képekből áradó emberi erőtől és energiától. Egyik kedvenc képem a sorozatból, ahol egy fiatal fiú modelleket megszégyenítő beállásban pózol a kamerának, mintha misem lenne természetesebb. A mostanában divatos fashion streetstyle képeket jutatta eszembe.

Pieter Hugo 

A kiállítást mindenképp ajánlom azoknak, akik kicsit is szeretnének kiszakadni a nyugatias komfort zónájukból és az európai vagy épp budapesti hétköznapokat felcserélnék valami szokatlanra. Elég elmerengeni egy röpke pillanatra ebben a távolinak tűnő világban és rögtön másképp tekintünk a saját helyzetünkre is. Tehát irány augusztus 11-ig a Ludwig Múzeum és minél több új élmények megszerzése.

Mucsi Brigitta

Fotók: Ludwig Múzeum


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ruhák, festmények és fuvolasz...

Celeni 2015ss Collection featuring PAF Showcase»»

Elérkezett az ékszerforradalo...

Luxus dizájnkarkötő, applikáción kiválasztható és változtatható mintával, a L!BER8 Technology hazai startup csapattól!»»

Minimálban otthon vagyunk

Lakástrend: a funkció az elsődleges, utána jön a személyes jelleg»»

Stílusos menü, stílusos edény...

Mert a stílus a konyhában is érvényesülhet!»»

Karácsonyi kívánságlista - gy...

Pitypangmagok, nyomda és projektor - az ujjunkon!»»

Kicsi a webshop, de erős...

Lunett Design - új lakberendezési mennyország a neten!»»