Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. május 17.

F&F 2012 autumm/winter

Prága, 2012. május 16. 20:00 óra 

Nagy, nemzetközi fashion showkat megszégyenítő profizmus mellett láthatták a kiválasztottak az F&F 2012-es őszi-téli kollekcióját.

Profizmus – egy mondatban

Az F&F csapata mindent úgy csinált, ahogy az a nagykönyvben meg van írva: fogták az országok legjelentősebb divatszerkesztőit és stylistjait, felültették egy repülőgépre, elszállásolták egy kényelmes szállodában, megebédeltették egy menő helyi étteremben, megmutatták nekik Prágát, majd adtak időt arra, hogy outfitet cseréljenek, aztán, ahogy azt a tudósításokban látni, könnyedén gördültek velük a taxik az elé a hatalmas hangár elé, ahol rövid idő múlva már mindenki kényelmesen elhelyezkedve, és minden szögből mindent remekül látva az elsők között nézhették meg az új kollekciót.

Hatalmas, Y-alakú színpad, gyönyörű, csipkés background, emelt, fehér széksorok, fotós emelvény, galériázott nézőtér, professzionális fény- és hangtechnika, látványos show elemek, profi modellek: minden adott volt ahhoz, hogy az élmény maradandó legyen.

Még nem akarunk fázni

Emlékszem a 2010-es őszi-téli nagyszabású bemutatóra, ami után alig vártam, hogy ősz legyen – annak ellenére, hogy utálok fázni. A mostani kollekció után éppenséggel fel sem merült bennem, hogy vajon mikor lesz már szeptember, de azért így is akadt jó pár kedvenc darab.

Vegyük át, milyen vezető női trendek nyomán tervezett az F&F teamje a nők számára.

Modernist

Minimalista külső, tiszta árnyalatok, semmi díszítés: a fő jellemzőit ennek a stílusnak a  színek és a formák határozzák meg leginkább.

Deco

A pliszírozott ruhák, amelyek többek között a Prada tavaszi-nyári kollekciójának markáns alapdarabjai, az őszi-téli szezonban is kitartanak majd.

 

Made in Chelsea

Klasszikus, könnyen hordható darabokra épülő trend. Ez már nekünk túlságosan minimal volt, de a szó nem éppen elegáns értelmében. Nem is a minimal a jó szó rá, hanem a nyers egyszerűség. 

 

Winter Look

Ez a trend  az éj színeit hozza el, megfűszerezve az egész évben hódító sportos irányvonallal. Ez a trend erősen funkcionális is, ami a hideg évszakokban nem utolsó szempont. 

 

Neo Gothic

A csipke télen is divat lesz, ebben a vadabb stílusban is nőiessé teszik az összeállítást, a vadságot pedig a viaszos szövetekből készült nadrágok és kabátok garantálják. Ez a trend feminin és szexi. 

Baroque

A csipke trend határozza meg az idei fehérnemű divatot is. Csábító formák és divatos csipke berakások, átlátszó textíliák lágy arannyal kombinálva - ezek a fő jellemzői ennek az egyszerre klasszikus és fényűző stílusú kollekciónak. A csipke combfixszel azért nem árt vigyázni! 

 

 

A férfidivatban is több trend lesz jelen idén ősszel és télen, íme.

Preppy

Az egyetemista stílus egyet jelent a jókedvvel, lazasággal, a gondtalan élettel. Ha bejön ez a stílus, szerezz be egy pufi kabátot, csíkos pulóvert, vagy egy sportkabátot. 

Rockabilly

A felnőtt, elegáns férfi stílusa, ami egy kis csavart visz a formális férfiöltözékekbe a felhajtott szárú farmerokkal.

Country tweed

Ez a hétköznapi, mégis elegáns stílus a különböző anyagok kombinálásáról szól: az őszi paletta gyapjúi, a tweed és a steppelt nylon, a pamutnadrágok mind ezt a stílust hordozzák.

Wild


Laza külső egy kis katonás beütéssel, nagyméretű felsőruházat és kötött pulóverek, koszos hatású színek. A trend kulcsdarabjai a nagyméretű parkák, a tölcsérnyakú kötött pulóverek, és szűk szárú pamutnadrágok.

További fotók hamarosan! 

Kovács Marcella

Fotó: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Fashion Week Budapest

Mindig is úgy gondoltam, hogy a Toni&Guy FashionWeek a magyar divatélet legrangosabb eseménye kis hazánkban. Az...»»

MQ Vienna Fashion Week

Pár héttel ezelőtt levelet kaptunk a bécsi thai nagykövettől… Bécsi Divathetek négy thai származású divetterv...»»

FF 2014 AW Fashion Show, Lond...

Itthon kevés brand jár el úgy, mint az igazán nagyok. Nem is gondolnátok, hogy egy olyan márka, mint az F&F, mek...»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

A Toni&Guy FWB második részében az ANDA, a Nanushka és a USE Unused kollekcióját mutatjuk be!»»

Toni&Guy Fashion Week Budapes...

Toni&Guy Fashion Week Budapest már harmadik alkalommal! Természetesen Mi is ott voltunk!»»

A magyar delegáció - Elle Fas...

A Nubu, Kata Szegedi és Dori Tomcsanyi mutatta be nekünk SS kollekcióját!»»