Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. március 31.

Fashion Week Budapest

A Toni&Guy Fashion Week Budapest március 27-én, péntek este megnyitotta kapuit az impozáns Várkert Bazárban. Mindig is úgy gondoltam, hogy a magyar divat élet egyik -, sőt talán a - legrangosabb, immáron 2 napos eseménye ez kis hazánkban. A napokban bizonyíthatott, és bizonyított is.

A hatalmas fashion eventen olyan nevek vonultak fel mint Éder Krisztián - fotográfus, Csalár Bence -blogger, Horányik Juli énekesnő tetőtől talpig NUBU szerelésben, a mindig stílusos megjelenésű Zipy, de még a filmmágnás, Andy Vajna is az első sorban ült. Nem volt mese a magyar divat élet krémje összegyűlt és a legújabb, 2015-16-ős őszi-téli trendeket várta.

Dori Tomcsányi

A derekat finoman körbeölelő, nagy szoknyás little black dress-ével a Dori Tomcsányi rögtön a bemutató elején már levett a lábamról. Nem egy szokványos "kis feketéről" beszélünk, hiszen a már jól ismerttől elrugaszkodik a tervező, és hatalmas konfetti darabokkal bohókás hangulatot visz a kifutóra, és a komor feketét is mosolyra bírja. 

A tervezőnő bevallása szerint az inspirációforrásról az egzotikus Korea és a pezsgő éjszakai élettel büszkélkedhető Szöül gondoskodott. Fontos megemlítenünk, hogy a környezetbarát anyagok (!) printekkel díszített változatait a dizájner maga készítette.

Nincs szerencsém ismerni a tervezőt személyesen, de ha olyan mint amilyen ez a kollekció volt, szívesen megismerném! Még a fekete szettekbe is bohémságot csempészett, frissességgel és élettel töltötte meg a darabokat, a drappszínek, valamint a szigorú szabásvonalak pedig csendes eleganciát csempésztek a kollekcióba!

Áeron

Az Aeron bemutatót egy jó nagy adag kíváncsisággal vártam, hiszen ez volt a Toni&Guy Fashion Week Budapesten történő debütációja a márkának. A bemutató pedig meghozta, sőt felülmúlta várakozásaimat. Áron Eszter képes volt pusztán a színeket és a szabásvonalakat úgy alkalmazni, hogy azok egy kerek egésszé álljanak össze. A maszkulinabb vonalakkal, valamint főleg a csendesen tiszteletet parancsoló szürkével és a föld színekkel dolgozott.

Nemes egyszerűség, finom elegancia. C'es magnifique!

Kata Szegedi

Szegedi Kata idén is igazán odatett magáért és bedobta magát a Stimulation_Bátorság és magabiztosság című kollekciójával, amit a '70-es évek streetstyle platformja ihletett. Merész vonalvilág, a komoly fekete párjakén intenzív színek kavalkádja pontosan egy olyan törtető, erős nőt öltöztet, aki pontosan tudja mit akar. Minket teljesen meggyőzött!

The FOUR

A korahajnali órákban, egészen pontosan 11 órakor a The FOUR kollekciója motivációval és mély tónusokkal töltötte meg a Várkert Bazárt és felébresztett minden alvó lelket. Imádtuk már a kifutó első darabját, a "Motivated" feliratú pulóvert. Ilyen felsőt mindenkinek! Mély színek, szögletes minták, egyedülálló anyaghasználat. A The FOUR olyan kollekcióval rukkolt elő, amibe akár a hétköznapokban is szívesen bújik az ember fia, avagy... lánya.

Je suis belle

A Je suis belle tervezőpárosának múzsája pedig nem kevesebb, mint személyesen maga a művészet volt: A modern festészet egyik legbrilliánsabb elméjének, azaz Henri Matisse-nak a papírkivágásai, valamint a pompeii és a nápolyi Arcehológiai Múzeum freskói és a karrierjüket elindító értelmiségi nők, Woody Allen nőalakjai. Dévényi Dalma és Kiss Tibi káprázatosan egységes kollekciójának drámai főszereplőjeként a vörösen izzó szőrme díszelgett. A harmónia - talán ez a legmegfelelőbb szó erre a tökéletesen egyensúlyba került extravagáns eklektikára.

ANDA

Anda Emília, az építészből lett tervezőnő inspirációforrása idén egy saját magával folytatott dialógus volt - a legnagyobb örömünkre ezt a beszélgetést velünk is megosztotta. Aki ismeri az ANDA-műveket, azok már sejthették, hogy Anda Emília ismét sötét tónusok által uralt monokrón világba kalauzol el minket. A bőrkabát alól kivillanó fehér bőr esztétikuma, és a végletekig tisztult fekete-fehér matéria játéka adta csak az igazi showt.

NUBU

A NUBU tervezői is a festészethez nyúltak segítségül: Molnár Vera festőnő négyzetes konstrukciója szolgáltatta az inspirációt kollekcióhoz. A tervezők elegánsan játszottak a geometriával: a kabát síkjába bele nem simuló, attól organizmusként eltávolodó négyzetes alapú zsebeken is visszaköszönt a motívum, csakúgy ahogy az élénk színekkel díszített printeken is. Lenyűgöző volt, ahogy nem csupán a színekkel és a textilek felületével, hanem az anyagvilág egyediségével is bántak sziluettek, vagy éppen a deréknál csendesen összehúzódó matériák formájában.

USE&Unused

Hogy az '50-es évek magyar építészete és a gemenci erdő mélyén méltóságteljesen elhelyezkedő Kádár-villa miért került ismét a magyar figyelem középpontjába? Azért, mert a USE&Unused inspirációforrásaként a magyar múlt 1950-es szelete szolgált. A márka tervezőpárosának brilliáns kollekcióját biztosan Támogatták volna. Púder rózsaszín, enyhén futurista fehér, vörösben úszó textilek. Ingek, lapszoknyák, dressek, oversize kabátok - ahogy Berlinben, majd Párizsban, úgy nálunk is hatalmas sikert arattak a tervezők!

A gyönyörű képekért pedig köszönet a FashionTime, és egyben a Toni&Guy FashionWeek rendezvényének hivatalos fotósának: Holecz Endrének!

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«78910111213»

By Me Spicy

Magyar motívumvilág divatos dresszeken!»»

Marie Claire Fashion Days 201...

Ha eddig nem tudtad, hogy milyen a magyar stílus, akkor most megmondjuk: FEKETE!»»

Egymillió kabát Ille-Ollától!

„Mutasd, hogy áll?!” - Interaktív divatbemutató!»»

Manier Munkamánia

Divat business womantől a traktoristakislányig»»

Divatra hangolva

Zene és trend találkozása az Allee divatbemutatón!»»

1975 by Cole

Őszi-téli kollekció az új márkától.»»