Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 7.

Puskadivat

Január az év két rettegett hónapjának egyike minden felsőoktatásban és középiskolában tanuló diák számára. Ilyenkor kell(ene) számot adnunk tudásunkról, amelyet az elmúlt hónapokban sajátítottunk el, és bebizonyítanunk, hogy a lehető legjobb érdemjegy illet  meg minket. Ehhez azonban nem biztos, hogy az őszi szemeszter, a karácsonyi felhajtás és a szilveszteri partyk kiheverése közben volt elég időnk, energiánk és kedvünk. Ilyenkor jöhet jól, ha van nálunk puska a számonkérés alatt. Ha te is szeretnéd bebiztosítani magad egy-egy segédeszközzel a lehető legjobb jegy érdekében, jól gondold meg, miben mész vizsgázni, hogy aztán el tudd dugdosni a kisebb-nagyobb papírfecniket!

Zsebeket mindenhova!

Érdemes a nagy napon sok zsebbel ellátott nadrágot, kardigánt viselned, amelyekbe aztán elrejtegetheted a papirosokat úgy, hogy még a csücskük se látsszon ki rejtekhelyükből.

Hosszú ujjú blúz

A vizsgadrukk során megnyugtató tud lenni, ha a legfontosabb információkat felirkálod alkarodra vagy tenyeredre. Ezt elfedendő legyen rajtad hosszú ujjú felső, amelyet rá tudsz engedni tintával borított testrészedre, nehogy lebukj.

Lapszoknya

Bár már jó pár éve annak, hogy fénykorukat élték a lapszoknyák, vizsgázáskor kivételt tehetsz és  előveheted őket, míg a szekrényben hagyhatod a trendi szoknyáidat, helyettük bújj inkább rétegelhető viseletbe. Így nyugodtan a combjaidra teheted a papírfecniket, és ha arra jár a felügyelő, csak rájuk kell hajtani a szoknya felső rétegét, amely majd eltakarja a hasznos segédeszközöket.

Hosszú szárú csizma

Reméljük, nem fogsz izzasztó helyzetbe kerülni meleg csizmádat viselve vizsgázáskor, mert nélkülözhetetlen puska-menedékhelyet jelent cipőd hosszú szára, ahova észrevétlen mozdulattal betolhatod titkos segítségedet.

Telitalpú cipő

Évszaktól függetlenül jól teszed, ha lapos vagy telitalpú cipőt viselve vizsgázol. A talp felülete így a legnagyobb, amelyet jól ki tudsz használni arra, hogy rácelluxozd a puskádat. Egyik combodra a másik lábfejedet ráhelyezve kényelmesen ülhetsz, és kiváló rálátást nyerhetsz a  korábban felragasztott papírkára. Még ha a tanár előtt kell végigsétálnod, akkor sem fogja észrevenni a segédeszközödet, hiszen csak ha magassarkút viselnél, lenne látható, mi van a talpadon.

Nagy táska

Merész, de sikeres lehet, ha „kintfelejted” jegyzeteidet az asztalon. Ez esetben csak dobd rájuk méretes táskádat, amelyet aztán feltűnésmentesen odébbmozdíthatsz, hátha épp a szükséges információ kandikál ki alóla. Óriás szütyőd akkor is jó szolgálatot tehet, ha szigorúan veszi tanárod, hogy pakolj el mindent szem elől, ilyenkor ugyanis a táskába bedobva, de a cipzárját nyitva hagyva belekukkanthatsz tartalmába, és talán épp az az oldal marad legfelül, ahonnan lemásolgathatod a válaszokat a vizsgakérdésekre.

Kibontott haj

Végső tanácsunk a frizurával kapcsolatos: inkább hagyd kibontva és arcodba lógva a hajad, ha vizsgázni mész. Hosszú tincseid mögé bújva észrevétlenebbül tudod pásztázni padtársaid papírjait, mint összekötött hajjal és félretűzött frufruval, akkor ugyanis a felügyelő számára láthatóak lesznek szemeid is.

Csak szolidan!

Általános szabály a számonkérések esetére az, hogy ez alkalmakkor ne legyen rajtad túl feltűnő viselet, amellyel magadra irányítod a tanár tekintetét. A visszafogott kinézetű tanulót kevésbé fogja szem előtt tartani a felügyelő, mint mélyen dekoltált felsőt és miniszoknyát viselő társát – kivétel ez alól az az eset, ha férfi vizsgáztatódtól remélsz csábos külsődért cserébe jobb érdemjegyet a szóbelin, de inkább próbálj a nőies idomok hangsúlyozása helyett mégiscsak a tudásoddal érvényesülni!

Doroszlai Beáta

Fotók: traderscity.com,

irenelim.com,

templatepanic.com,

latina.ms,

superstock.com,

flickr.com,

cutwalk.eu,

summerschoolscotland.com,

polyvore.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»