Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. május 11.

Vidámpark dress code

Randizásra, barátokkal találkozásra, családos programnak is tökéletes helyszín a Vidámpark. De azért gondold meg, miben mész oda, hogy egész nap felhőtlenül érezd magad a bőrödben és a ruhádban. A FashionTime szerkesztősége tesztelte, miket érdemes felvenni egy Vidámparkos mókázáshoz.

A május elején megrendezett szezonnyitó eseményen becsülettel végigpróbáltunk (szinte) minden játékot, hogy tesztelhessük,  bírja-e a strapát a vidámparkozásra szánt outfitünk. Bár egészen felkészülten érkeztünk, rájöttünk, még nekünk is van hova fejlődni. Összegyűjtöttük, mire figyeljetek, mielőtt felültök a legvadabb játékokra:

Cipő

A lapos sarkú cipő alap, mert elég sokat fogsz mászkálni egész nap. Plusz az Elvarázsolt Kastélyban elég kényelmetlen lenne beszorulni a mozgó lépcsőfokok közé a tűsarkokkal.

Akkor teszed a legjobban, ha olyan lábbeliben mész, amiből nem tudsz kilépni, vagy nem fog lerepülni a lábadról egy rázósabb T-Rex menet alatt sem.

Nadrág (szoknya helyett)

Nadrágban valószínűleg kényelmesebb lesz. De ha ragaszkodsz a szoknyához, nem akarunk lebeszélni róla, mindenképpen válassz viszont legalább combközépig érő, bővülő fazonú darabot, hiszen testhezálló miniben nem nagyon tudnál felülni a kisterpeszes ülésekkel ellátott Hip Hopra!

Selyem- vagy szaténruhádat inkább ne erre a napra tartogasd, ha nem akarsz lecsúszni a Körhinta lovainak hátáról!

Felső

Ne kivágott felsőben menj – tudjuk, hogy csinos, de amikor épp fejjel lefelé zuhansz a Top Spinen, nem biztos, hogy lesz üres kezed a szabaddá váló dekoltázsod eltakarására.

Ha megfogadod tanácsunkat, szűk pólóban mész a Vidámparkba. Érhetnek ugyanis kellemetlen meglepetések, ha például a Sky Flyeren a magasban, szintén fejjel lefelé lógva a nyakadban landol a trikód, és nem tudod visszahúzkodni pucéran maradt hasadra...

Ékszerek

Minél kisebb, annál jobb. A Vidámparkba javasolt ékszerekre legalábbis mindenképpen érvényes ez a szabály: ha nem akarod, hogy az egész Hullámvasutazás alatt csapkodjon az amúgy imádnivaló, köldökig érő, nagy medálos nyakláncod, inkább most ne viseld.

Lógós, illetve nagy karikafülbevalód is átadja majd magát a gravitációnak, a súlytalanságnak, a tehetetlenségi erőnek és a fizika összes törvényének, ha éppen a Tornyon lebegsz, zuhansz és szabadesel, úgyhogy jobban jársz, ha nem óriás fülit választasz erre a napra. Karkötők és gyűrűk lehetnek rajtad, ha nem akadnak be semmibe és a kapaszkodásban sem akadályoznak. Szorítani fogsz minden korlátot, ami a kezedbe kerül a Break Dance-en, de az lesz akkor a legkisebb problémád, ha a gyűrű közben az ujjadba vág...

Táska

Szerintünk a becipzározható, zárható táska a legjobb választás vidámparkozáshoz, amit nem sajnálsz, ha a földön landol. Pláne, ha villanyautózás közben nekimész párszor a többi dodgem-partnerednek, és az ütközés erejének hála repül mindened szanaszét...

A mobilod, a napszemüveged és törékeny tárgyaid a táskában, azon belül is tokban tartsd, úgy valószínűleg megússzák épségben a napot! Polipozás és a többi, durvának ígérkező játék előtt add le a táskád inkább.

Hajviselet

Összekötve és lecsattozva lesz a legjobb a hajad. Vagyis talán így őrzi meg legtovább a minőségét, de pár kör Spinning Coaster után biztosan kibomlik, szétjön és összekócolódik a leggondosabban belőtt frizura is. Ha becsületesen minden játékot végigülsz, a végére hajad helyett sörényed lesz úgyis.

Smink

Vízálló smink viselése kötelező, ha nem akarsz make-up nélkül megmutatkozni a Vidámparkban. Már egy Kanyargó is elég lehet ahhoz, hogy annyit röhögj, vagy esetleg sikongass, hogy kicsorduljon a végére a könnyed, pláne a nagyobb ellenszéllel járó játékoknál.

Az ápoló szájfény se maradjon otthon, hogy a sok nevetésben-visításban kiszáradó ajkaid a nap végére se cserepesedjenek ki.

Bármit kensz is magadra, biztosan hamar elkenődik, úgyhogy legyen nálad tükör, hogy helyrehozd a kinézeted.  Az Óriáskeréken lesz időd a tájnézegetés mellett magaddal is foglalkozni, ott nem kell kapaszkodni, szabadon maradnak így a kezeid egy kis frizura- és make-up igazításra.

Ha megfogadod a tanácsainkat, nem fog az öltözeted a jó kedved útjába állni. Az outfited legyen csinos, de közben kényelmes is, így érzed majd jól magad! Most már minden nap nyitva a Vidámpark és be sem zárja kapuit egészen novemberig,  úgyhogy ki ne hagyd idén!

Doroszlai Beáta

Fotók: Holecz Endre


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Vásárlás mindenekfelett

Önvizsgálat a boltkórosságtól a felüdülésig»»

Táncmesék Felnőtteknek

Balett kulisszatitkok a Mai Manó Házban»»

Normcore... Hogy micsoda?

A divatvilág szótárába új kifejezés került: normcore. Mi ez?»»

Tömegcikkek kontra designer-t...

Hogyan jutnak el a gondolatok az üzletek polcaira?»»

Elcsípni Valentint

Egy nap, felesleges giccs nélkül.»»

VÁGY

Divatfotó kiállítás januárban a Bálnában»»