Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2011. január 24.

Derékövek mindenhol

Azt már tudjuk, hogy a 2010-es őszi-téli szezonban oly divatos deréköveknek milyen sok variációja létezik, most azonban azt is bebizonyítjuk, hogy legyen szó bőrről vagy irháról, térdig érőről vagy rövid dzsekiről, feketéről vagy színesről, a deréköv minden kabáton jól mutat.

Röviden, tömören

Azért mert tél van, nem muszáj feltétlenül hosszú kabátot választani. Itt vannak például ezek a rövidebb szabású, csípő alá érő dzsekik, amelyeket egy-egy divatos derékövvel dobtak fel tervezőik. Dries Van Noten a kollekcióiban gyakran alkalmazott színeltérésekre alapozott és a sötétkék kabáttestet egy világos ujjal és egy fekete derékövvel tette egyedivé. Giorgio Armani a 2010-es őszi-téli bemutatóin a kiskabátok több variációját is felvonultatta: láthattunk tőle ezüstösen csillogó, apró gombokkal és szürke övvel díszített darabot is, de a mi kedvencünk a sötétszürke steppelt dzseki és a tengerkék, vékony öv kombinációja.

Dries Van NotenGiorgio ArmaniGiorgio Armani

A térdek fölött

Megfigyelhetjük, hogy az idén télen trendinek számító derékövek mennyire passzolnak egy-egy térdig érő modellre is. A Burberry Porsum például egy derékból bővülő fazont is tervezett erre a szezonra, amelynek homokóra vonalát a csatos deréköv teszi tökéletessé. A Burberry-vel ellentétben a Calvin Klein és Dries Van Noten egyenes vonalú, letisztult formákkal jelentkezett. Calvin Klein modelljének deréköve egy kis változatosságot visz a párhuzamos vonalakba, míg Dries Van Noten divatos kiegészítőként alkalmazza az övet mintás reverű, sötétkék kabátján.

Burberry PorsumCalvin KleinDries Van Noten

Minél melegebben

Azt gondolhatnánk, hogy az irha vastagsága miatt az igazán meleg kabátok esetében nem érdemes derékövben gondolkodni. A Burberry Porsum rácáfol erre, hiszen a 2010-es őszi-téli bemutatóin számos övvel kiegészített irhát vonultatott fel. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az övek nem csak a már megszokott formában, egy-egy ballonkabáton tűnhetnek fel.

Burberry PorsumBurberry PorsumBurberry Porsum

Bőrt a bőrrel

Hasonlóképpen meglepő lehet a bőrkabátok bőrövvel való párosítása is, az alábbi képek mégis arról tanúskodnak, hogy érdemes ezzel a kombinációval is kísérletezni. A Burberry Porsum sötétkék bőrkabátján remekül mutat ez a bronzcsatos, színben azonos középszéles öv, de a Calvin Klein Collection halványszürke darabját is kétségkívül feldobja az ugyanabból az anyagból készült csatos megoldás. Salvatore Ferragamo hagyományosabb színű, duplasoros gombolású hosszítottja derékban kötött övével szintén az idei téli kollekciók egyik kiemelkedő darabja.

Burberry PorsumCalvin KleinSalvatore Ferragamo

Kötve hinnéd...

...hogy a deréköv egy pulóveren is jól mutat? Nos, Salvatore Ferragamo, a Prada és a Viktor&Rolf bebizonyítja ennek ellenkezőjét. Mivel mostanság télen is bármikor lehet tavaszias az időjárás, így érdemes egy-egy melegebb kötött pulóverrel is készülni. A tervezők erre is gondoltak és ezekre a ruhadarabokra is rácsempészték a tél egyik slágerének számító deréköveket. Ferragamo például ezt a sötétkék hosszú kardigánt dobta fel egy barna hasított bőrből készült, duplán tekert kiscsatos darabbal, míg a Prada és a Viktor&Rolf egy-egy, a pulcsi anyagával azonos, masnis megkötésű öv mellett döntöttek.

Salvatore FerragamoPradaViktor&Rolf

Sötét elegancia

A derékövek egy-egy elegáns, fekete vagy sötétszürke darabon is jól mutatnak. A Burberry Porsum alábbi modelljein például jól megfigyelhető, hogy a duplasoros gombolású, vállrátétes darabokat hogyan egészíti ki egy-egy jól eltalált méretű öv. Míg az első kabátnál segít a kabát formáját hansúlyosabbá tenni, addig a második, egyenes szabású Burberry alkotás letisztultságához nagyban hozzátesz a vékony, anyagazonos deréköv. Az Yves Saint-Laurent egy egészen más stílust mutatott be, amelynél az egymáson átvetett és lazán kötött öv igazi kifinomultságot sugároz.

Burberry PorsumBurberry PorsumYves Saint-Laurent

Téli színenergia

Mivel egyre többen mernek már a borongós téli napokon is színeket hordani, így megmutatjuk, hogy a színes kabátok esetében sem kell eltekinteni az övek viselésétől. A Burberry Porsum például egy napsárga kabátot egészített ki egy azonos színű darabbal, míg Dries Van Noten itt látható kabátjának eltérő varrásokkal való játékát folytatta a deréköv esetében is. Giorgio Armani egy igazán élénk darabnál is mert az övekkel kísérletezni, amely remekül bizonyítja, hogy az öveknek semmi sem akadály. Ezek után mi sem egyértelműbb: Uraim, öveket a derékra!

Burberry PorsumDries Van NotenGiorgio Armani

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Ajándékötlet Valentin-napra: ...

Tüzes és hűvös, kalandvágyó és kifinomult a partnerünk? Akkor ezt neki!»»

Télies és férfias darabok...

... hogy az erősebb nem se fázzon!»»

Sima és selymes arcbőrű férfi...

Csúcsformában a férfias bőr a borotválkozás alatt és után is!»»

Öltönyszabályok 4. - a nadrág

Mindent a helyes nadrágról!»»

Öltönyszabályok 3. – za...

Milyen alkatra milyen zakót válasszunk?»»

Öltönyszabályok 2. – za...

Ezekre ügyeljünk a méret kiválasztásakor!»»