Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. február 3.

Delacier kontra Muuse x Vogue

Emlékeztek még azokra a káprázatos, általában Nagypapák és Édesapák keze által, a katonaság alatt készített cérnaképekre, amelyek a gyermekkor hozzáfoghatatlan részei voltak? Domokos Dóra, a Delacier tervezője karrierjében futtatta fel a gyermekkori élményt, hiszen a magyar tehetség az acél és cérna játékából kiindulva alkotott egyedit, pontosabban ékszereket, táskát és fűzős ékszerruhát is.

A Mod’Art Művészeti és Divatiskola tervező szakán múlt évben végzett Dóra a Delacier márkát még csak tavaly nyáron alapította meg, de már indulása óta híres rajongókat tudhat maga mögött, többek között Tolvai Renit és stylistját, Kiss Márkot. Így nem is meglepő, hogy a Vogue és Muuse pályázatához készített kampányfotók arca nem más, mint Tolvai Reni, aki már a Viva Cometen és a TV2 Mr&Mrs című műsorában is viselt Delacier kiegészítőket.

A tervező ékszereit mi már sokszor láthattuk, itt az ideje, hogy a Vogue és Muuse emberei is megcsodálhassák, ahhoz viszont, hogy ezt megtehessék, a középdöntőbe kell kerülnie a Delaciernek. A második fordulóba pedig a legtöbb szavazatot kapott 50 tervező jut, ahol a szakmai zsűri szűkíti tovább mezőnyt. Érdekesség, hogy a pályázott tervezők között Abodi Dórával is találkozhatunk. Milyen szép lenne, ha két magyar tehetség is a Vogue és Muuse főzsűrijei elé kerülne!

Részletekben megbújva

A Delacier márkanév sokat mondó, ha a mozaikszó mögé nézünk.

D= Dóra          el= elegant       acier= acél franciául

Ha márkát egy kis francia tudással a birtokunkban véletlenül de l’acier-nek olvassuk, akkor az acélból francia szót találhatjuk meg. Mindez a szójáték egy véletlen műve, nem szándékosan alkották meg. Azonban elgondolkoztam rajta, hogy ez valójában közel sem egy véletlen. A D betű kihagyhatatlan eleme a szónak… Dóra, Rád bizony már várt ez a technika!

De az érdekességek nem értek itt véget a Delacier körül! Amikor feltettem a számomra legizgalmasabb kérdést Dórának, hogy ki vagy mi nyújtotta számára az inspirációforrást, olyan választ kaptam, amire egyáltalán nem számítottam. Az emberi izomzat rétegződése volt az, ami ihletett nyújtott számára, amelyre vetítette az alkotások technikai mintáinak komplex rétegződését. "Ebből indult a diplomakollekcióm is, amihez rengeteg anatómia könyvet tanulmányoztam, noha a végeredmény mégis elvonatkoztatottabb formája lett ennek az ötletnek."

Nemcsak szemet gyönyörködtető ékszerekkel van dolgunk, hanem belőlünk, emberek alkotóelemeiből kiindulő mesterművekkel is.

Megkérdeztük Domokos Dórát a cérnaképek készítésének folyamatáról

,,Általában fára vagy bármilyen más merev felületre kis szögecskéket ütnek be, minden irányba egyenlő távolságra, és így kezdik kialakítani a mintát. Míg nálam ez úgy történik, hogy megtervezem például a nyaklánc formáját, készítek gyártmányrajzot, bejelölöm, hogy mennyire sűrűn szeretném a lyukakat, majd ezt az alapot lézerrel kivágják. A minta pedig mindig egyedi! Rengeteg anyagkísérlet és próbadarab után kristályosodott ki, hogy a cérnát milyen felületre és hogyan rögzítsem. Amikor kiegészítőket kezdtem tervezni egyértelművé vált, hogy az alapanyag csak fém lehet és ebbe az irányba vittem el a teljes diplomakollekciót. Az acél volt a legkézenfekvőbb választás a számomra, hiszen a szüleimnek már 20 éve fémipari vállalkozása van, úgyhogy akarva akaratlanul is beleláttam a gyártási folyamatokba. Bár a cég nyilván nem a finom fémmegmunkálásra specializálódott, de én remekül kibővítettem ezzel a szegmenssel."

Ha Te is úgy gondolod, hogy az ígéretes magyar tehetség megérdemli a középdöntőbe való jutást, ITT szavazhatsz a Delacier-re február 17-ig! Mi nagyon szorítunk, és Ti?

További kiegészítőket a Delacier  weboldalán találhattok!

Fotó kreditek:

  • Model: Tolvai Reni
  • Fotó: Oleg Borisuk
  • Styling: Kiss Márk
  • Make up: Árpa Karolina
  • Make up asisstant: Török Boglárka
  • Hair: Kádár Reni / Kevin Murphy

Makra Márta


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»