Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2014. április 28.

A Nő négyszer

Az isteni teremtmények közül egy olyan erő birtokában van, amely évezredek óta öröklődik, miközben megkérdőjelezhetetlen és ámulatba ejtő, amely egyszerre hordozza magában a két pólus megannyi csodáját. Mosolyog, mikor sírni szeretne, ad, mikor már neki sincs miből, megoldást keres, ha el is veszett, és feláll, miután összetört.              

Rólad írtam most. A Nőről, akinek néha fáj a múlt egy-egy mondata, talán egy egész szakasza, aki keresi azt, ami egyszer összetört. A Nőről, akinek a jelen nem a legjobb állapota, aki úgy érzi, valami pont most motoszkál, épp most hív a megoldásra szüntelen-irgalmatlan-noszogató erővel. A Nőről, aki most megadja magát és útra kel, hogy dolgozzon azon, hogy a jövője százszorta jobb legyen.   

A Nő négyszer tematikus csoportok az integral pszichológia csapásvonala mentén négy nézőpontból tekintenek a nőre. Vizsgálják, hogy a Nő miként létezik a világban, a kisebb társadalmakban, a még kisebb kapcsolatokban, és a legkisebb családban. A foglalkozások alatt olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy milyen elvárások érkeznek a Nőhöz – de ami talán sokkal fontosabb, hogy kitől. Egyáltalán érkeznek-e elvárások a külvilágtól, vagy csak a Nő maga az, aki elvár magától megannyi mindent? Igaz(i) elvárás az, hogy a XXI. századi nő egyszerre legyen gondoskodó feleség és energiával teli barát? Hogy egyszerre legyen a gyermekek anyja és mindenre nyitott szerető? Hogy egyszerre legyen gyengéd nő és határozott szereplője a munkaerőpiacnak? Ha még bírja, akkor egyszerre legyen szófogadó gyermeke a szüleinek és határozott felnőtt anyja a saját gyerekének?

A mentorok (Szlavitsek Szilvia és Tóth Szilvia) kérdeznek, a válasz pedig vagy megfogalmazódik, és testet ölt, vagy lepkebábként legbelül fejlődik tovább.

Kevés olyan helyzetbe kerül az ember, ahol olyan sűrű lenne az aha-élmény, mint ebben a csoportban. Apró kis puzzle darabok hullanak a kezedbe, amiket vagy régóta kerestél már, vagy egyszerűen nem is tudtad, hogy keresned kéne, vagy éppen szükséged lenne rá. A kép szépen-lassan összeáll, és az önismereti tanfolyam végére egy kicsit jobban megismered önmagad – és talán a világot is. Igen, a világ is részt vesz ezen a tanfolyamon. Mások számára Te testesíted meg, míg számodra az a négy-hat ember, akikkel a kurzus alatt hétről-hétre együtt “dolgoztok” egy-egy kérdésen, a NAGY kérdésen, a gondolaton, magatokon – ki, min. A világ ott lesz a melletted, mögötted, előtted ülőben: talán ő hozza azt, ami válasz egy kérdésedre, amivel esetleg foglalkozni sem akartál, amire  - eddig legalábbis te úgy érezted - már régen választ kaptál.

Ha rám hallgatsz, aki túl van egy ilyen kurzuson: vigyél magaddal zsebkendőt. Sírhatsz majd fájdalmadban, örömödben, hullajthatsz könnyeket a sok nevetéstől – a lényeg az, hogy add meg magadnak azt a mára gyakorlatilag megfizethetetlen luxust, hogy figyelsz magadra. Hogy magadra figyelsz. 

Igen, imádunk nőnek lenni, de egyre többen érezzük úgy, hogy a szüfrazsett mozgalom valahol útközben átesett a ló túloldalára, és mint egy krumplibogár, csak kapálódzik, hogy talpra tudjon állni. Ha most a földön ülsz, segítenek, hogy újra biztos lábakon állj. Ha állsz, de nem tudod, hogyan lépj tovább, megtámogatnak. Ha állsz is, haladsz is, és a célt is tudod, akkor társaságot kapsz magad mellé, ami meghallgat, támogat, értőn rád figyel, angyalian mosolyog és ott van melletted.

Hogy hova jutsz? Ki tudja – de nem is ez a cél. A cél az, hogy úton legyél, hogy érezd belül a változást, és hagyd, hogy a pillangód mozgassa szárnyait, s hagyd, hogy a mozgása egyszer visszajusson hozzád.


A következő “a Nő négyszer” csoport indulása 2014. május 17-én lesz, az Angel’s Army bázisán, jelentkezni pedig itt tudsz.

 

Kovács Marcella


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»