Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. március 12.

DORA ABODI a londoni divathéten mutatta be 2015/16 ősz-téli kollekcióját

Az immáron nemzetközileg is jegyzett DORA ABODI luxus pret-a-porter márka ismételten meghívást kapott a London Fashion Weekre, amely keretében február 23-án bemutathatta 2015/16 őszi/téli kollekcióját. A designer tavaly szeptemberben első magyar tervezőként kapott meghívást a London Fashion Week Fashion Scout programjába, a tavaszi/nyári kollekciójával való sikeres londoni debütálását követően.

Második alkalommal csodálhatta meg a nemzetközi divatszakma DORA ABODI kollekcióját a világ egyik legnagyobb jelentőségű divateseményén, az évente két alkalommal megrendezett London Fashion Weeken. „Rendkívül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy második alkalommal is meghívást kaptunk Londonba, hiszen London, Párizs és Milánó a legfontosabb a divatban. Nagyon fontos visszajelzés, hogy a szervezők is rendkívül sikeresnek tekintették a bemutatónkat, teltházas volt a show, és hogy a továbbiakban is számítanak ránk.” – mondta Abodi Dóra, a brand vezető tervezője.

 

A kollekcióról:

 A „Cult of the Twin Unisus” című kollekció egy misztikus összecsapás képét villantja fel, miközben betekintést enged egy egyedi, természetfeletti világba, ahol a márka szimbóluma, az aranyszárnyú Unisus vívja magasztos harcát a végső igazságért. A festői, gesztuális printek és szétrobbanó kristályok, a gyűrt fémfelületeket idéző minták, a szabálytalan, hullámos szegélyek, dekonstruált anyagok és aszimmetrikus szabásvonalak a harcra és a sérülésekre, míg a kollekció felkavaró harmóniája és az időtlen formák a végső győzelemre utalnak. A sci-fi, a 90-es évek underground londoni rave partik naiv optimizmusa és vad tombolásai és Erdély sötét, gótikus, titokzatos hangulata is megjelenik a gyűjteményben. A meglepő, izgalmas és míves haute couture részletek újraértelmezése teszi a kollekciót modernségében is időtlen műalkotássá. A téli kollekcióban a kötött darabok, az egyedileg tervezett mintákkal nyomott selymek és gyapjúk, a hímzett és steppelt bőr, a különleges táskák változatossága egy egységes koncepciót alkot.

A DORA ABODI márkáról:

Abodi Dóra 2010-ben alapította DORA ABODI néven saját márkáját, a Mod'Art Divat és Művészeti Akadémia elvégzését követően a mesterképzőt a neves milánói Domus Akadémián végezte a Vogue különdíjnak köszönhetően. Kollekcióit számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazták, többek között a Vogue Italia vagy a Not just a label jóvoltából.  Olyan hírességek választották darabjait, mint Lady Gaga, Fergie, Jena Malone, Lindsay Lohan, Eiza Gonzalez, Tyra Banks, Bella Thorne, Kimbra vagy Bailee Madison. A DORA ABODI márka építésére a tavalyi év során nyíltak meg új lehetőségek, amikor a cégfejlesztéshez tőkét vont be a Széchenyi Tőkealaptól, s ezzel további lendületet kapott a márkaépítés.

 


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»