Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. március 11.

Nosztalgia FIBULA-módra

A FIBULA márka idei nyári kollekcióját nosztalgikus érzések ihlették. Kihívás egy tervező számára, hogy olyan benyomásokat közvetítsen, ami a  saját élete emlékképeiből tevődik össze. Idén nyáron betekintést engedünk kicsit a gyermekkorunkba.
 

A kollekciót a Nagymama sziklakertjének hangulata határozza meg. Az a csepp kis természet, amit létrehoz magának az ember, hogy forró nyári napok után kicsit elmélázzon, gyönyörködjön az általa teremtett kert szépségében. Organikus formák, egy ember által meghatározott rendszerbe zárva. Zsálya, kövirózsák, kék csillagvirágok és hófehér szellőrózsák törik meg a kövek szigorú vonalait.

A ruhadarabok fő anyagául szolgáló natúr pamutvászon keménységét a szabásvonalaknak köszönhető lágy hullámok teszik finomabbá. A merev vászon anyagok márványos festést kaptak. A FIBULA kollekcióiban olyan gyakran előforduló kék alapszínhez egy neonzöld muszlin anyag ad vibrálást. Így töltve meg élettel a rideg geometriát. Összhatásában a ruhadarabok finoman nőiesek lettek.
 

A kollekció batikolt anyagait Hajgató Sára a Botanika márka megálmodója készítette. Minden ruhadarabot egyenként, előre kiszabva, a szabásvonalakhoz igazítva kézzel festettünk, természetes, bőrbarát növényi festékekkel. A különleges festési technikának köszönhetően minden darab egyedi. A sibori egy ősi, Japánból származó kézi festési eljárás, mely során a festendő anyag csomózása, csavarása, hajtogatása és varrása különböző, egyedi mintázatokat eredményez a megfestett textílián. A festőnövényekkel, jelen esetben természetes indigóval való festés során az alapanyag összetétele is meghatározza az elért színmélységet és színárnyalatot, és minden egyes darabon egyedi és megismételhetetlen mintázat jön létre.


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»