Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2015. március 13.

Innovatív, extravagáns férfiruhák a YUUTHS-tól

A Yuuths egy innovatív, extravagáns férfiruha márka, melynek célja, hogy a férfi öltözködést magasabb szintre emelje. A brand jellegzetessége a sportos, energikus stílus egyediséggel kombinálva, ami kreatív, színes, fantáziadús világot eredményez némi vagánysággal és humorral megfűszerezve. A márka fő inspirációs forrásai a művészetek, az innovációk és a fiatalok szubkultúrája. A sportos sziluetteknek az elegáns részletek, az innovatív anyagok, a játékos vonalvezetés és az élénk, bátor színek kölcsönöznek egyedi megjelenést.

A tervező, Molnár Annamária célja elsősorban az, hogy a márka termékei egy olyan világot teremtsenek a fiatalok számára, mely gondtalan, szabad, egyúttal sportosan elegáns. ’A szürke hétköznapokat éljük, ezért a célom az volt, hogy színeket és játékosságot csempésszek a mindennapokba. Számomra küldetés az, hogy a fiatalok örömöt és elégedettséget érezzenek termékek által, a design segítségével.'

A 2015-ös tavasz-nyári kollekciót a lengyel plakátművészet és a híres lengyel plakátművész, Roman Cie¶lewicz inspirálta. A kollekcióban megjelenő élénk színek, formai kontrasztok, minták és felületek mind érzékeltetik az inspiráció erőteljes művészi, mégis humoros oldalát. A Cie¶lewiczre jellemző tükrözéses folttechnika Rorschach-tesztszerű mintaként jelenik meg a kollekcióban, megjelenítve ezzel a művészre jellemző szürreális világot és kontrasztot állítva a geometrikus formákkal. A kollekció kifejezi az inspiráció humoros oldalát is, a lengyel plakátokon gyakran megjelenő szuperhős figurák jellemző elemei finom utalásonként vannak jelen a kollekcióban, erősítve a ruhadarabok játékos világát. A kollekciót a sportos, innovatív anyaghasználat jellemzi, a printelt hálós felületek a poszterekre jellemző raszter hatást idézik, a gumis texturák és a vízlepergetős anyagok pedig érdekes felületi játékot hoznak létre az egyes darabokon.

A kollekció a Rorschach teszt mintáinak véletlenszerűségére és a geometrikus formák kontrasztjára épül. Ez a kontrasztos ábrázolásmód Czieslewicz művészetének egyik jellemzője. A geometrikus elemek megjelennek a szabásvonalakba építve, a zsebek elrendezésében,illetve helyezett mintaként. Az erőteljes geometrikusság finomításaként a tervező létrehozott egy egyedi tintafoltmintát a Rorschach hangulatvilágából kiindulva, melyet sokszorozott a kollekció egyes darabjai esetében. A koncepció lényege az volt, hogy a vásárló képzeletének teret engedve értelmezze a mintát, erősítve ezzel a személyiség fontosságát. Anyaghasználat tekintetében a 2015 tavasz-nyár szezon erős, sportos trendjét követve innovatív, minőségi anyagokat használt a tervező. A poszterek raszteres karakterére utalásként a kollekció fontos eleme a printelt sportháló. A választott anyagok minőségén és különlegességén túl fontos volt azok kényelmi funkciója is. A kollekció egyik fő célja az, hogy a fiatalok kifejezhessék az egyéniségüket az öltözködésükön keresztül.


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’Sź FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Győzd le a narancsbőrt a For...

Igen, győzd le a narancsbőrt otthon, kényelmesen, éhezés nélkül!»»

A legtrendibb társkereső: Jin...

Hazai fejlesztés tör a Tinder babérjaira»»

Rúzsa Magdi: "Szerelem volt e...

Egy díva mezítláb is díva»»

A 2015-ös ELLE Fashion Show-n...

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnere...»»

Szigorú élek és játékos anyag...

Új kapszulakollekció és egzotikus faékszerek Alma Abonyitól»»

Nemzetközi siker a PRIESTON-n...

Osztrák pályázat döntőjén a magyar brand!

»»