Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2010. július 9.

Paris Haute Couture 2nd day

Az Haute Couture divathét második napja az exkluzivitásnak adott helyet, méghozzá szuperlatívuszokban. Az elegancia és a luxus olyan rafinált módon keveredett a különleges kreációkon, hogy a szabásról és varrásról eddig alkotott fogalmaink és definícióink új értelmezést nyernek. A nagyágyúk jöttek, megmutatták, hogyan kell a divatot csinálni, és taroltak. Mi pedig átadjuk magunkat az élvezetnek.

Armani Privé

Az olasz tervező ámulatba ejtő kollekcióját a Föld egyik legmarkánsabb színe, a barna dominálja, annak számos sötétebb és világosabb árnyalatában. Számtalanszor hallottuk már, hogy Armani a feleségeket öltözteti, szemben egy másik olasz óriással, aki a szeretőket. Az őszi-téli kollekció azonban szakít a hagyományokkal, és inkább a business look-ot helyezi előtérbe, ahol a sikk és az elegancia határozza meg a sikeres üzletasszony fellépését. Az anyagok könnyedek, lágy esésűek, és igen jól alkalmazkodnak a test hullámzásához, mely még hangsúlyosabbá teszi a tökéletes vonalvezetést, illetve a váll és derék vonalának kiemelésére alkalmazott technikákat. Az elbűvölő kollekció arról tesz tanúságot, hogy Mr. Armani igen jól ismeri a nőt: testileg és lelkileg egyaránt tudja, hogy mire van szüksége, és ezt meg is adja neki.

Armani PrivéArmani Privé

Armani PrivéArmani Privé

 

Chanel

Lagerfeld úgy döntött, hogy télre bizony fel kell öltöztetni a hölgyeket, különben megfázhatnak. Így aztán gondoskodott is kellően vastag, ám puha anyagokról, melyek első látásra nehéznek tűnhetnek, de ez főként a szín és sűrű szövés látványának eredménye. Kasmír, posztó, tweed szövet és gyapjú egyaránt védi a hölgyek egészségét, némely darabnál szőrme díszítéssel biztosítva viselője sikkes megjelenését. A kosztümök és derékhangsúlyos kabátok után a ruhák hódítják meg a kifutót, melyek a virágmintás etno jegyektől, az elegáns hímzéseken vagy csipkén keresztül egészen a gladiátor stílus fémes hatására emlékeztető darabokig, minden ízlésvilágot megpróbálnak kielégíteni. Lagerfeld egy nehézkes, már-már katonai fegyelemre utaló kollekciót vitt kifutóra, mely a bemutató show keretében sem vált könnyedebbé vagy légiesebbé. Elképzelhető, hogy szibériai télnek nézünk elébe, és a Chanel show volt a figyelmeztetés?

ChanelChanel

ChanelChanel

 

Givenchy

Jól tudjuk, hogy az haute couture iránti imádat és elhivatottság főként Balenciaga és Charles James nevéhez fűződik, ám a jelen Givenchy kollekció igazán jól bizonyítja, hogy Riccardo Tisci méltó a mesterek nyomdokaiba lépni, hiszen kitűnően keltette életre saját szabásról és varrásról alkotott szemléletét. Tisci számára az haute couture az éptészethez legközelebb álló művészeti ág, és ezt tökéletesen bizonyítják a bemutatott kreációk is. Mértani pontosságal megkomponált vonalvezetésben kelnek életre a ruhák, melyek a különleges hímzéseken és patchwork technikákon keresztül valóságos építészeti remekműveknek is beválnának. Tisci haute couture művészete leginkább a gótikus stílust idézi meg, mely igazán különleges módon fonódik össze példaképének, Frida Kahlo mexikói festőművésznek munkásságával, aki a vallás, az érzékiség, és az emberi anatómia megszállottja volt.

GivenchyGivenchy

GivenchyGivenchy

Vaspál Melinda

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
1234567»

Körömlakktrend

Több ezer körömlakk közül választhatsz, ezért fontos, hogy tudd, melyik az a szín, amelyik illik hozzád.»»

Szőrrel a hideg ellen

Íme a legújabb téli trend: 2010-ben öltözz szőrbe!»»

Ragyogj!

A 2010-es őszi-téli kollekciók slágerszíne: az arany.»»

Rétegeket egymásra!

Kapj különböző ruhadarabokat egymásra Te is!»»

Harisnyatrend 2010

Ha nincs tipped, milyen típusokból, színekből válogass, nézd meg a kifutón!»»

Hajtrend 2010 ősz-tél - III. ...

A stílusok és fazonok után a kiegészítők kreatív alkalmazásáról olvashatsz.»»