Kérlek várjál, a képek átméretezése folyamatban van...
fooldalhirekdivatferfidesignsminkfotokjatekforum

2012. július 5.

Paris Haute Couture - a legemlékezetesebb bemutatók II. rész

Természetesen a Givenchy és Jean Paul Gaultier sem maradhat ki a sorból. 

Givenchy

Mondjon bárki bármit, az idei haute couture show közül Riccardo Tisci hozta az egyik "legcoutureosabbat" - már ha létezik egyáltalán ilyen szó. A Givenchy vezető tervezője már magával a helyszínválasztással is nagyot dobbantott, hiszen ahelyett, hogy egy steril kifutón vonultatta volna végig modelljeit, visszavitte őket a "természetbe". Persze mit is vártunk, hiszen Givenchy bemutató szinte nincs is valamilyen meglepő környezet nélkül. 2011-ben a tervező például ragaszkodott ahhoz, hogy egy mesebeli hidas háttér előtt, a szabad ég alatt hulljon le a lepel 2011-es őszi haute couture kollekciójáról.

GivenchyGivenchyGivenchy

Természetesen nem csak a helyszín tette különlegessé a bemutatót. Minket például egészen lenyűgözött az, ahogy Tisci a különböző apró részletekkel - vagy olykor épp nagy részletekkel - kísérletezett. Vonalvezetésben ugyan a hatvanas évek stílusához tért vissza, mégis volt valami különleges abban, ahogy a dél-olaszországi gyökereit megmutatva bátran nyúlt vissza a hímzett megoldásokhoz, különböző gyöngyökhöz és rojtokhoz.

GivenchyGivenchyGivenchy

Jean Paul Gaultier

Gaultier showja tipikusan az a bemutató volt, amelynél bármely szónál többet mondanak a képek. A tervező először inkább maszkulin vonalakkal kísérletezett - ebben némiképp hasonlított Simonsra, a Dior új tervezőjére. Ez az irány nem csak a szmokingos szabásvonalakban, hanem a különböző cilinderekben és egyenes vonalú kabátokban is megmutatkozott, no és persze a néha-néha megjelenő férfi modellek is a hímnem felé billentették el a mérleget.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Ez a férfias vonal olyannyira végigkísérte a bemutatót, hogy még a Gaultier-showk már-már ikonikus záróelemeként felvonuló esküvői ruha is ezt a letisztult, egyenes vonalú, cilinderes vonalat követte. Persze megfordultak a kifutón nőiesebb outfitek is, amelyeket többnyire nagy volumenű szőrös részletek, lila és mustársárga árnyalatok és franciás beütés jellemeztek.

Jean Paul GaultierJean Paul GaultierJean Paul Gaultier

Fotók: style.com


1956 - 2016 divatbemutató a H...

Sajátos módon emlékezett az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából a Hello Baby Bar.»»

Bemutatkozott Magyarországon ...

Az olasz fitokozmetikai világmárka végre Magyarországon is elérhető, már nem csak kozmetikákban! »»

Megérkezett a Yamuna forradal...

Különleges hatóanyagok, holisztikus szemlélet, kimagasló ránctalanító hatás, a hagyományos eljárások és a modern technológia ötvözete.»»

LEVI’SŸ FOTÓVERSENY

Többek között hazaviheted új kedvencedet is, az új 700-as farmert!»»

FashionTime on Facebook
«2345

Men's Fashion Week Milan - 1....

Ahány (divat)ház... annyi öltöny! »»

Fekete menyasszonyi ruhák

Vera Wang a New York-i esküvői divathéten mutatta be fekete dresszeit.»»

Cipőtrendek télre

Szerelkezz fel trendi téli cipőkből még időben!»»